Ny musikk på spillelistene - Uke 42


Bulmboy$ - Foto: Jonas Halse Rygh

Grå mandag? Vi i musikkredaksjonen har heldigvis funnet elleve nye låter fra nært og fjernt som kan bidra med litt mer farge! I ukas liste er det høy popfaktor, med mye en kan danse til og mye en kan drømme seg bort til. 

 

Bulmboy$ - «Hoy!»

Trønderrappens store håp er tilbake med enda en singel! Det er to ting som er sikkert når det kommer til de fire medlemmene i Bulmboy$: De representerer alltid østsia av Trondheim, og de lager alltid unektelige bangers. «Hoy!» er selvfølgelig ikke noe unntak. 

- Simon Storvig Winther

 

Frank Ocean - «DHL»

«DHL» er den første originale låta av Frank Ocean på over to år. Med tanke på at han tidligere i uka annonserte de to nye singlene «Dear April» og «Cayendo», ryktes det om et nytt album på vei. Her er det bare å glede seg. I låta «DHL» tilnærmer Frankie seg en litt mer hiphop-aktig stil enn de tidligere singlene fra 2017. Første halvdel av sangen har en luftig og drivende Clams Casino-lignende beat, mens den andre halvdelen tar form av en mer rolig, sensuell type låt.

- Lasse Buljo

 

Highasakite - «Can I Be Forgiven»

Et mindre dystert lydbilde enn hva seinere utgivelser har bydd på preger Highasakites siste låtslipp. Med akustisk gitar og Ingrid Håviks grove, nærmest sørstataktige vokalbruk vekkes assosiasjoner til tidlige låter som «Since Last Wednesday». Likeså den dype melankolien som skapes i kontrasten mellom perlende toner i dur og det subtile alvoret i låtas undrende lyrikk. Bandkarakteristisk avsluttes det hele i et maksimalistisk lydbilde båret av perkusjon og futuristisk synth. Om ikke akkurat innovativt for diskografien, bærer dét i hvert fall bud om flere konsertopplevelser i kjent, storslagen stil. 

- Iben Dahl 

 

When Saints Go Machine - «MVL»

Nå, hvor dejligt! Singelsnack no. 3 fra den geniale danske trioen - en melodiøs, dyster låt om indre demoner og å vokse fra de. Utgivelsene til nå vitner om at deres fjerde album So Deep blir enormt flott, og det kommer den 8. november. Europaturneen har allerede begynt!

- Håvard Bjørkøy

 

Ghetto Sage - «Häagen Dazs»

De tre rapperne Noname, Saba og Smino fra Chicago og St. Louis har nettopp skapt en supergruppe verdig all-star-status allerede fra annonseringen av gruppa. Låta med samme navn som luksus-iskremen er produsert av Vzn som gir de tre lyrikerne masse spillerom over en litt spooky beat som passer oktober måned godt.  Denne singelen er forhåpentligvis bare en intro til et nytt kapittel i boka om rap-supergrupper.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

berhana - «G2g»

Yes, berhana overrasker igjen! Artisten, som vanligvis går fint under R&B-paraplyen, leverer en låt om en besatt kvinne som er mer rockorientert. Låta skiller seg ut i albumet HAN som kom ut i 18. oktober og er en av mine favoritter.

- Thusan Arul

 

Kash Doll - «Doin Too Much»

Kash Doll slapp albumet Stacked 18.oktober og har inkludert en låt der hun tar oppgjør med alle som mener at hun gjør for mye. Den minimalistiske instrumentalen, som nesten bare inneholder den hellige treenighet av trapmusikk, gir lyrikken mye rom og Kash Doll bruker det bra. Fengende refreng, morsomme linjer og kommentarfeltet sier: “issa BOP”. Godkjent!

- Thusan Arul

 

Jouska - «Beverly Mind»

Den norske duoen Jouska skremte livskiten ut av publikum under sin konsert på Trondheim Calling i år, med svære synther og altoppslukende visuals. Med sin nye singel «Beverly Mind», får du nok et sirkus av deilig syrepop. Det e elæktrisk. 

- Nora Sæter

 

Foals – «Like Lightning»

Britiske Foals er nå ute med sin albumoppfølger til Everything Not Saved Will Be Lost, et album som kom tidligere i år. «Like Lightning» er ei av bidragene på deres siste plate, og er rockelåt om å fornye seg selv. Forhåpentligvis tenker Foals i slike baner selv, etter den noe lunkne mottakelsen av deres Part 1 Everything Not Saved Will Be Lost.

- Lisa Bye

 

Beware Of Darkness - «Bloodlines»

Det California baserte Alt/Rock bandet oppkalt etter George Harrison låta «Beware of Darkness» er tilbake med to nye singler etter bytte av trommis og neste to år uten å ha sluppet noe nytt. «Bloodlines» er en av disse og skuffer ikke med en fengende tekst og et komp og melodi som med en gang får deg til å ha lyst til å rocke ut på dansegulvet.

- Adrian Ulleland

 

Broen - «DORIAN GRAYS»

Låta er er fra Broens nye Album DO YOU SEE THE FALLING LEAVES?, som ble sluppet 18. oktober. Den er dansbar, fengende, og har sånn tøff rap. Bandets musikk kategoriseres ofte som en form for kunstpop. Uansett kan man si at musikken er sjangeroverskridende og at medlemmene har en fot innenfor mange ulike musikktradisjoner. Musikerne har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim. 

- Stian Eismann

 

White Reaper - «Hard Luck»

Med musikk som kanskje best beskrives som krysningen mellom garasje-punk og stadionrock, er White Reaper på mange måter bandet du ikke visste du trengte. Lydbildet på «Hard Luck» fra bandets nye plate You Deserve Love er én del klassiske rockeriff og piano-akkorder, én del ungdommelig punk-attitude og glam. Resultatet er et stykke god power-pop som er både leken og fengende, hvor du nærmest kan høre tusenvis av fans hyle i bakgrunnen.

- Jens Waage

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte