Ny musikk på spillelistene - Uke 42

brenn. - Foto: Isak Jenssen
brenn. - Foto: Isak Jenssen

Ukenummeret har nådd 42 og det nærmer seg for alvor vinter. La musikkredaksjonens nyeste favoritter varme deg opp på sene høstkvelder! Denne uken får du blant annet fargerik og catchy indierock fra Oslo-duoen brenn., skitten Trondheims-pønk fra Murder Maids og flytende og atmosfærisk elektropop fra duoen Stillehavet. Les hva vi hadde å si om låtene og lytt til de i Spotify-listen nederst i saken.

Bartees Strange -  «Mustang»

Brooklyn-baserte Bartees Strange leverte nylig sin nye skive Live Forever. På albumet kombinerer han etablerte post-rock og elektroniske lyduttrykk på en ny og spenstig måte. På «Mustang» får vi en genuin slager, med en rockete undertone båret frem av en elektronisk melodi. Avslutningen er tøff og råhard. Resten av skiva tilbyr andre lignende øyeblikk, med mer avslappede toner tredd innimellom.

- Andreas Jensen

Jaga Jazzist - «Apex (Lindstrøm & Prins Thomas Remix)»

Lindstrøm og Prins Thomas transformerer låta «Apex» fra en stemningsfull nu-jazz låt til en dansbar slager. Rytmen er deilig, med en god takt som går igjen under hele låta uten å aldri ta over for den flotte melodien. Til sammen blir låta lagvis tung, men elementene lever sammen i en god harmoni. Sjekk gjerne ut Under Duskens anmeldelse av Jaga Jazzists Pyramid, og vår konsertanmeldelse da Jaga Jazzist var på Byscenen!

- Andreas Jensen

Nathy Peluso - «BUENOS AIRES»

Den argentinske R&B musikeren Nathy Peluso er ute med en ny lekende skive. På Calambre kombinerer hun R&B og rap-uttrykk med latinske rytmer for å skape flere dramatiske lydbilder. På «BUENOS AIRES» er det tydelig inspirasjon fra tidlige 2000-talls synthmelodier. Låta er fløyelsmyk, og Nathys stemme er til dels krass, men passer som en fin kontrast til den ellers jazzete låta.

- Andreas Jensen

Sløtface - «Murder on the dancefloor»

Sløtface er på slumber-turné. Med utgangspunkt i låta «Slumber» fra den rockete skiva Sorry for the late Reply har de bearbeidet flere av sine låter i et mer rolig og avslappet uttrykk. På turneen presenterer de også kjente covere, og «Murder on the dancefloor» er en av de disse. Her har Sløtface transformet låta fra en tidlig 2000-talls disco-dance låt til en avslappende og stemningsfull rockelåt.

- Andreas Jensen

Stillehavet - «Cosmos»

Med Cosmos treffer Stillehavet, bestående av Marit Elisabeth Svendsbøe Stedje and Gaute Stedje, den salige kombinasjonen av glitchy, subbende perkusjon og melodiske elementer og vokal som flyter ovenpå. Det gir en følelse av å flyte, noe jeg selv kaller togmusikk, men føler det blir mer nøyaktig å kalle dette flymusikk med tanke på den utenomjordiske følelsen som formidles. Dette er den første singelen fra det kommende albumet deres Kama Muta som slipper 11. november. Singelen lover veldig godt og jeg gleder meg til å høre mer fra denne duoen. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

Simen Mitlid - «Grateful Dead»

Det virker som at Simen Mitlid kommer til å slippe et av de albumene som får en til mimre tilbake til fiktive barndomsminner og konkludere at ting har blitt for komplisert i det siste. Den nye og (trolig) siste singelen til hans kommende album er intet unntak for dette. Med fyldig gitarplukk, lengtende vokal, og ellers en produksjon som gir en følelsen av å være i samme rom som musikerne er det duket for høst. Albumet slippes dagen før halloween, så hvis ting blir for fremmed og romvesenaktig finner du nok litt melankolsk bekreftelse i Simen Mitlid.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

Murder Maids - «Pogojumpingschizotrip»

Trondheimspønken tøffer seg ut i verden og dette er en godlåt. Combos ledet på mange måter an en fremadstormende Trondheims-scene med sin platedebut i våres, og Murder Maids følger hakk i hæl. De har et skitnere og mer hardcore-preget lydbilde, og det er ingenting å utsette på trøkken. En utmerket låt for alle som er glad i roping, moshing og/eller pønk fra Bartebyen. 

- Jens Waage

brenn. - «Gi Meg Litt Fred»

Med både plateslipp og påfølgende Norgesturné hadde brenn. et hektisk 2019. I mars satte koronaen litt kjepper i hjulene for duoen, men nå er de endelig ute med ny musikk igjen. «Gi Meg Litt Fred» er i kjent brenn.-stil en god blanding av diverse sjangere. På verset er det mykere indievibber som gjelder, mens refrenget gir deg vrengte gitarer og fullt trøkk. brenn. er definitivt et band som har det moro med musikken og viser igjen at de kan kunsten å skrive catchy låter.

- Jens Waage 

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte