Ny musikk på spillelistene - Uke 42

My Friend Joe. Foto: Dina Bråthen.
My Friend Joe. Foto: Dina Bråthen.

Tiden flyr, og vi er allerede i en ny uke, og dere vet hva det betyr: ny musikk på Radio Revolts spillelister! Denne uken får du rykende fersk musikk fra blant annet My Friend Joe, nonne, Emilie Nicolas og Juni Habel. 

 

My Friend Joe – «Fake Nudes» 

Dette er en låt som minner om sommeren. Mango IPA, en liggestol og deilig sol passer like bra til låten som et kaffebesøk på en søndag i byen. Her kommer Trondheimsbandet My Friend Joe med klassiske indie-rock-gitarriff for å gjøre at du drømmer deg bort, mens vokalisten så henter deg tilbake til nåtiden. «Fake Nudes» er  en låt som handler om å utgi seg for noe en ikke er. Ikke vær fake, men vær en fan av My Friend Joe.

– Janina Wildermuth 

 

nonne – «Ut av Balanse»

To år etter at «Ute Natt» og «Veien» ble sluppet, slipper den nordnorske duoen endelig EPen Frem og Tilbake. Det er deilig dyster psykedelisk rock med simple, men likevel harde riff. Tromsøguttene viser at de har mer å tilby, og vil ha muligheten til å bevise seg på Insomnia Electronic Music Festival til helgen. 

– Eivind Fauchald

 

Juni Habel – «Chicory»

Oslobaserte Juni Habels nye album er på trappene, med slipp satt til januar neste år. Før dette har det kommet ut en singel, «Chicory». «Chicory» tar på mange måter opp igjen tråden fra debutalbumet, på den absolutt beste måten. Dette er nydelig akustisk folk, levert med bravur og smakfull produksjon. Blant alle høstens låter er denne definitivt blant de mest høstete, selv om sikorien blomstrer og man i bakgrunnen av låten kan høre gjøken gale. Måtte hver høst og vinter alltid bli etterfulgt av atter en ny vår og sommer, og måtte hver høst inneholde nydelige melankolske låter som «Chicory»!

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Sondre Lerche – «Sunset Tower In The Rain»

Sondre Lerche leverer gode låter som på bestilling for tiden, og «Sunset Tower In The Rain» er intet unntak. Låten kunne godt ha vært en del av den forrige platen hans, Avatars of Love. «Sunset Tower In The Rain» er faktisk i noen tilfeller også inkludert som bonusspor på platen. Låtens lydbilde preges av et svevende, drømmende uttrykk, formet av nydelige strykearrangementer og akustisk gitar og piano, og selvfølgelig storslått klokkespill på skikkelige kirkeklokker. Dette er en sånn gladtrist godlåt, perfekt til lange høstdager og -netter.

– Emil Fjeldavli

 

Lil Yachty – «Poland» 

Helt ut av det blå har Lil Yachty smått blåst liv i den forlengst døende Soundcloud-era rapmusikken med sin siste singel «Poland». I løpet av få timer etter at låten ble sluppet på Soundcloud gikk den fullstendig viralt, og har nå fått musikkvideo av Cole Bennet, samt kommet på Spotify. En steinhard produksjon sammen med den useriøse vibrato-effekten på stemmen til Lil Yachty, kombinert med en tekst som handler om at han har tatt lean – eller «wock» – med til Polen har slengt Lil Boat tilbake i rampelyset. 

– Martin Blom

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Dilla – «Avenue» 

Dette er en låt som begynner som «Drank & Drugs», muterer til tysk elektropop fra tidlig 2000-tallet, og får inn noen jazzaktige scatelementer i midten. Nykommeren Dilla fra Berlin beviser med «Avenue» at hun kan synge, og gir en lyst til å høre mer. Dette er noe som passer like godt til et vors som til en roadtrip. Dilla er noen vi kan forvente mye kult av i fremtiden. 

– Janina Wildermuth

 

Emilie Nicolas – «Easy»

Emilie Nicolas er Norges ubestridte, ukronede dronning av mørk synthpop. Dette beviste hun allerede med sin første utgivelse Like I´m a Warrior fra 2014, og hun har holdt koken siden. Låten «Easy» minner mer om nettopp den første utgivelsen enn hennes nyligste, med hardere rytmer og et mer altoppslukende, atmosfærisk synth-univers. 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Ren – «Genesis» 

Takk Tiktok for denne anbefalingen! Dette er et skikkelig kunstverk utenom det vanlige. Briten Ren sjonglerer her med ord og uttrykk, skaper en uavbrutt flyt og topper det hele med hans sære Brighton-dialekt. Dette er ikke «bare» rapp. «Genesis» er behagelig for ørene, selv om tekstene er det motsatte. Etter lang sykdom med psykiske utfordringer har Ren dedikert musikken sin til akkurat dette temaet. Han synger ut ifra erfaring. Det er ikke bare veldig fengslende musikk, det er også inspirerende.

– Janina Wildermuth

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte