Ny musikk på spillelistene - Uke 43


Tøyen Holding - Foto: Jan Tore Eriksen

UKA er over, og vi i musikkredaksjonen har samlet det perfekte soundtracket for returen til hverdagen. I ukas liste får du det beste innen norsk og internasjonal musikk fra den siste tiden. Her får du spennende pop, behagelig indie, og både klassisk og helt moderne hiphop. 

Burgerbois - «Traveler»

Er du på utkikk etter nostalgifremkallende synther, luftige vokalprestasjoner og snertne trommetracks? Da er det bare å spenne setebeltene fast i romfartøyet og skyte fart ut i stratosfæren med Burgerbois debutsingel «Traveler» på ørene. Det blir virkelig spennende å se hva slags galaktiske krumspring vi får se videre fra disse gutta.

 - Ravn Næss

 

Tøyen Holding - «Vito»

To år etter debut-plata er den norske rapduoen Tøyen Holding endelig tilbake. På  «Vito» leverer Fredfades og Mest Seff varene som varebilen låta er oppkalt etter, og varene er fremdeles deilig sample-basert hiphop bygd rundt harde bars. Uten å virke som om jeg skulle ønske at jeg vokste opp på 90-tallet, så er det ikke å skjule at det er herlig å høre at det fremdeles er mulig å lage slik rap i 2019.

 - Simon Storvig Winther

 

Låpsley - «My Love Was Like the Rain»

Høsten er for meg melankoliens sesong og denne låta treffer godt til de stadig mørkere dagene og eksamensstresset som kommer krypende nedover ryggen. Låpsleys lengtende vokal formidler budskapet eksemplarisk, mens den minimalistiske melodien er perfekt for de som føler på høstdepresjonen. Jenta fra Liverpool forstår og trøster deg frem mot vintermånedene med «My Love Was Like the Rain». Billie Eilish har tidligere uttalt at Låpsley har vært en kilde til inspirasjon. Debutalbummet kom for tre år siden, så det blir spennende å se hva EPen som kommer allerede 22. november byr på. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Pikekyss - «Berlin»

Pikekyss er tilbake med mer indiepop på norsk. «Berlin» er en av fem spor på EP-en Hundre Tanker I Hodet, og handler om den velkjente følelsen av å ha lyst til å drite i alt og reise til Berlin. Relatable for de fleste studenter ved inngangen til eksamenstida.

- Edel Farstad

 

Smino - «Trina»

«Trina» er både en berettiget hyllest til en hip hop-legende, og en soleklar hit. St. Louis-rapperen Smino legger som vanlig sine vers med sjarm og stil, mens produksjonen til Kenny Beats og norske Lido (!) er akkurat like bra som man forventer. Sånt blir det god stemning av. 

- Edel Farstad

 

Anna Soleil - «The Tide»

Siste låt ut på Anna Soleil sin debut-EP med samme navn er en iskald elektronisk pop-banger som glir rett inn i en stolt nordisk tradisjon når det kommer til denne typen musikk. «The Tide» er fengende og elegant, og runder av et generelt veldig imponerende prosjekt. 

- Edel Farstad

 

Benedikt - «Pope Francis»

Hvis også du blir i overkant deppa av å høre på Sufjan Stevens, kan Oslo-bandet Benedikt tilby hvisking og folk-lyder i hopevis uten at du må sette deg litt ned for å tenke på oppveksten din. «Pope Francis» er en behagelig reise tilbake til en enklere tid i norsk indie, men spriter det opp med den typen pompøse trommer en pave-låt fortjener.

 - Sigurd Rønningen

 

UG Mar$tein - “Darkweb Trappin’”

16 år gamle Mar$tein fra Gamle Oslo-rapkollektivet Undergrunn rapper vanligvis om merkeklær, tuborg og å selge paracet på norsk. På «Darkweb trappin» leker han seg på engelsk med mørk, slepen stemme over en deilig semi-glitchet beat, med tekster om å slenge dop på det mørke nettet fra rommet sitt, som en slags 2019-oppdatert tidlig Yung Lean.

 - Sigurd Rønningen

 

Guapdad 4000 - «Rolex Rockstar ft. Buddy»

Rapperen (les: daddy) fra vestkysten, som kan skryte på seg en tidligere karriere som svindler, slapp debutalbumet Dior Deposits 25.oktober. På låta «Rolex Rockstar» får han med seg kompis fra Compton, som leverer låtas beste vers over en spacy trap-instrumental . Refrenget er minneverdig og fungerer som sitat på neste instagram-caption, men inneholder ord som gjør at du får kjeft av Kendrick Lamar om du synger det på konsert. Tommel opp!

 - Thusan Arul

 

Courtney Barnett - «Keep On»

Courtney Barnett har igjen levert en solid låt, og denne gangen covrer hun «Keep On» av Loose Tooth.  Den skiller seg ikke voldsomt fra det hun tidligere har gitt ut, men glir pent inn i diskografien. Dette er i seg selv ganske kult, med tanke på at det er en coverlåt. Hun har gitt låta et helt nytt preg, og den røffe estetikken komplimenterer den ellers relativt streite låta. Kule gitarsolo-vibber og god dynamikk. 

 - Mona Hynne

 

Patrick Watson - «Turn Out The Lights»

«Turn Out The Lights» er en låt fra Watsons nyeste album Wave, og er en av de virkelig gode låtene på albumet. Han har igjen greid å fornye seg uten å miste særpreget, og i denne låta leverer han et organisk lydbilde det er vanskelig å mislike. Dynamikken er til å bli hypnotisert av, og han kommer med et spennende lydbilde i en relativt nedpå låt. 

 - Mona Hynne

 

The 1975 - «Frail State Of Mind»

Leken låt fra det som jo fremfor alt er et allsidig band. Beaten virker litt Aphex Twin-inspirert, og dette tilfører veldig mye. Fet sampling, og herlig form på låta. De slutter aldri å leke med sjangre, og det er gøy å høre. Denne låta kan kanskje også gi oss en pekepinn på hvordan neste album kommer til å høres ut.

 - Mona Hynne

 

Sløtface - «S.U.C.C.E.S.S»

Herlig sint og trassig låt fra Sløtface. Denne virker råere enn forrige singel, som var «Sink or Swim», og det er godt å høre. Låta varer i under tre minutter, noe som er kjekt i en travel hverdag. I tillegg må det nevnes at coverarten er veldig kul og tidsriktig. Sløtface er definitivt på hjemmebane med denne låta, og den kan trygt kalles en suksess. 

 - Mona Hynne

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte