Ny musikk på spillelistene - Uke 43

Din Moris - Foto: Ola Djupvik
Din Moris - Foto: Ola Djupvik

Med en mulig korona-oppblomstring i Trondheim kan det hende høstdepresjonen begynner å sette inn for alvor. I tilfelle det blir mye innesitting fremover kan det være greit å ha ladet opp spillelistene med litt god musikk. Musikkredaksjonen er her for å hjelpe, og har valgt seg ut sine nyeste favoritter fra inn- og utland. Denne uken får du mye norsk og mye blandet. Vi snakker blant annet hardcore med god stemning fra Dangerface, småprogga folkrock fra rutinerte Valkyrien Allstars, varm pop fra det kalde nord med Din Moris og en real indie-banger fra singel-debutant Whammyboy. Sjekk ut hva vi hadde å si om låtene og lytt til de i Spotify-listen vår.

Dangerface - «Lights out (feat. Magnus Bokn)»

Hva passer vel bedre enn fengende Stavangersk hardcore på mørke høstdager? Om du tenker det samme har Dangerface den perfekte låta for deg. Nesten to år har gått siden vi fikk albumet Get Loud!, og «Lights Out» fortsetter hvor plata slapp. Vi får servert riff på riff, allsangpartier i fleng, hamring av en enkelt tone på piano og ikke minst en skikkelig feel-good gitarsolo. Passer like utmerket i et svett konsertlokale som en trang leilighet fylt med eksamenstanker.

- Sondre Sørensen Brønstad

 

Valkyrien Allstars - «ikke no å spare på»

Med psykedeliske melodier og en opptempo-rytme leverer Valkyrien Allstars enda en godlåt. Tettpakka med selvmedlidenhet og preg av folkrock blir låta svært energifull og spennende. Spesielt er det 70-tallsprega psykedeliske riffet svært innovativt og interessant. Tuva Syvertsen leverer som vanlig med fantastisk vokal, og partene hvor hun backer seg selv er noe av det flotteste vi har hørt på lenge.

- Andreas Jensen

 

Public Transportation - «Strange Places»

På «Strange Places» kombinerer Trondheimsbaserte Public Transportation den ubekvemme følelsen i samfunnet vårt med krasse indie-melodier. Den overbærende synthmelodien går igjen som bakgrunn for hele låta, og innslag av støy skaper en interessant låt. Reverben og den støyfiltrerte vokalen gjør at låta er i farvannet mellom shoegaze og 2000-talls indie. Låta er en tettpakka gave til øra dine.

- Andreas Jensen

 

Palace Winter - «Richard (Says Yes) (feat. Penny Police)»

Denne australsk-danske duoen leverer en solid dose synthpop med både hiphop-beats fra 80-tallet, gitarsoloer fra tidlig 2000-tall og en moderne indievokal på en seng av vaporwavesynth. Med seg på laget har de også danske singer/songwriter Penny Police som backer bandet med deilig drømmende vokal. Låta er på en rar måte både avslappende og energisk på samme tid, noe som også gjør den en smule melankolsk. Hvis du kan høre på denne låta uten å føle noe må du faktisk ta pulsen på deg sjæl, for du kan være død.

- Åsmund Swensen Høeg

 

Orions Belte - «Conversations (feat. Shikoswe)»

Denne Oslotrioen platedebuterte med skiva Mint i 2018 og har blitt kjent som en instrumentalgruppe som gjør sin helt egne greie. Med inspirasjon fra en drøss med årstall og verdensdeler lager Orions Belte både drømmende, psykedelisk og til og med råkka musikk.På deres siste singel har også vokal blitt en del av miksen. «Conversations» minner litt om en blanding av Bergensgruppa Kongle og Vampire Weekend. Med rund gitartuning og en ekkoaktig falsettvokal fra bergenske Shikoswe blir helheten en behagelig indiepakke man føler seg varm på innsiden av.

- Åsmund Swensen Høeg

 

Whammyboy - «On My Mind»

Whammyboy fra Moss lager svevende, psykedelisk indie-pop, eller «space-pop», som han selv kaller det. Forrige mandag ga han ut sin selvproduserte debut-singel «On My Mind». Denne låta er en svært dansbar indie-banger med et romslig lydbilde. Sjekk den ut og merk dere navnet!

- Sonder Østgård

 

Din Moris - «TV»

Gjengen i Din Moris består av tre østlendinger og en finnmarking, og de sier de synger på nordnorsk alle sammen. Østlendinger som prøver seg på dialekt lover ikke umiddelbart godt, men det viser seg heldigvis at det i stor grad innebærer koring på det som er svært behagelig og ektefølt nordnorsk pop. Bandets andre singel består av myke, lekne gitarer, catchy rytmer og en No. 4-inspirert tekst om jaget etter å leve opp til glansbildene man ser på idiotboksen, og låten er både morsom, varm og relaterbar.

- Jens Waage

 

James Blake - «Before»

James Blake har bleket håret sitt og det merkes. Med "4 on the floor" gjennom mesteparten av låta, smurfestemme, forvirrende sampling og noe glitch her og der, får vi en låt som kan kategoriseres som laserhip. Det er dog ingen tvil om at dette er James Blake med den gjenkjennelig deprimerende tonen og tekst om hjerteskjær. Låta ble sluppet på EP-en av samme navn som singelen.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Audrey's Dance - «Maze»

Oslobandet Audrey's Dance er ute med debutalbumet I Know I Should Be Dreaming. Syvende spor «Maze» er et stykke energisk prog med hint av indie og shoegaze. Låta beveger seg fra det raske og dansbare til drømmende, flytende passasjer, som skaper en stemning av eventyr og reise.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte