Ny musikk på spillelistene - Uke 43

Wizrd. Foto: Frida Roland.
Wizrd. Foto: Frida Roland.

Også denne uka har Radio Revolts musikkredaksjon samlet sammen den beste nye musikken til våre spillelister! På ukas liste finner du ny musikk fra blant annet Mörmaid, Tyr, Sløtface og WIZRD. 

 

WIZRD – «When You Call» 

Debutplaten til oslogjengen i WIZRD er endelig ute! «When You Call» er sistesporet fra platen Seasons, og her dykker bandet inn i skikkelig psykedelisk materie. Både synth og tekst er atmosfærisk, sitaren er med, og assosiasjonene vandrer lett til en annen syrete sistelåt; Beatles-låten «Tomorrow Never Knows». «When You Call» utgjør prikken over i´en, kronen på verket, og et punktum på en av høstens mest spennende utgivelser! 

– Emil Fjeldavli

 

Mörmaid – «The Longest Day» 

Den nyeste låten til den norske produsenten og artisten Mörmaid «The Longest Day» gir deg det perfekte drivet for at du skal komme deg gjennom din lengste dag. Mörmaid har pushet sin egen sound i flere år, og denne låta er hennes andre singel i høst hvor vokalsentrerte elektroniske produksjoner virkelig får skinne. På hennes nyeste singel fungerer stemmen til Mörmaid både som et altomfattende bakteppe og som kortere rytmiske biter til refrenget. Fyr denne inn i lista di for god musikalsk motivasjon.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Freja The Dragon – «Closer» 

Svenske Freja The Dragon har fått med seg legendene bak «Young Folks» på en festlåt skreddersydd for det skandinaviske folk. «Closer» har en fantastisk oppbygning med simple gitarakkorder, pipete orgellyder og en vokalblanding som fyller låta med en viss melankoli. Produseringen er på topp, og Peter Bjorn and Johns koring fyller ut Frejas såre vokal på vakkert vis. 

– Even Kaushik 

 

Sløtface – «HAPPY»

Skarrebyen Stavanger har produsert flere av de beste og mest definerende norske bandene og artistene de siste ti årene, og blant dem finner vi Sløtface. En ny EP fra gjengen kommer i februar, og «HAPPY» er den nyeste singelen. «HAPPY» er en energisk gladsint låt om å bli lykkelig. Spill høyt, syng med, og bli lykkelig du også!

– Emil Fjeldavli 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Tyr – «Graveyard Shifts» feat. Larsiveli & L.U:N.A

Hvor skal man starte? Artisten tidligere kjent som Wonder the Boy, nå Tyr, har en karriere i ryggen som hele tiden har pekt mot musikk som dette. Når man snakker om talent versus innsats har Tyr bevist gang på gang at han hører hjemme blant de beste på alle premiss. Med den nye skiva TyrTape har landets rapscene fått seriøs konkurranse. «Graveyard Shifts» er i grunn en vond låt om det man kanskje ikke burde gjort og konsekvensene av dette. Bidragene fra L.U:N.A og Larsiveli legger seg som glitter på en allerede vakker produksjon.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

My Brother's Pants – «Everywhere»

My Brother's er et av soloprosjektene til larvikingen Arne-Johan Rauan, som kanskje best er kjent under artistnavnet Bellman. Låten «Everywhere» er debutlåten til prosjektet, og gir assosiasjoner til amerikansk indie fra rundt årtusenskiftet, samt litt Interpol-stemning. Verset er dystert, men åpner seg opp i et episk refreng med strykere og full pakke. Dette er en låt som definitivt kler årstiden.

– Emil Fjeldavli 

 

Yes We Mystic – «High Beams»

Det kanadiske kunstpop-bandet Yes We Mystic slapp sitt tredje album, Trust Fall, foregående fredag. Albumet er fullt av fargerike musikalske krumspring, majestetiske oppbygninger og vakre harmonier. «High Beams» er en behagelig ballade, men den er ikke kjedelig av den grunn; som i resten av Yes We Mystics musikk finnes det elementer i produksjonen som kan minne om musikken til Everything Everything og Radiohead – to band som jeg i hvert fall mener er det motsatte av kjedelige.

– Aleksandra Simonsen

 

Phoenix – «Winter Solstice»

For første gang på fem år kommer gjengen i Phoenix snart ut med en ny fullengder. Låten «Winter Solstice» er basert på en tung og tydelig beat, med en tekst av det mer kryptiske slaget. Det er vanskelig å finne noe tydelig budskap her, men det er virkelig ikke så nøye når det låter så sjukt digg. Gleder meg til plata!

– Emil Fjeldavli 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

TAPE TRASH – «NOT GOING HOME» 

Oslobandet TAPE TRASH er tilbake med en singel full av melankolsk indie-energi. Hvis du liker band som Mew og Team Me kommer dette uten tvil til å falle i smak. Ta med deg «NOT GOING HOME» inn i høstmørket for en liten ekstra energiboost! 

– Aleksandra Simonsen

 

Baby Panna – «Moonlight»

En students kanskje største styrke er evnen til å prokrastinere. Denne låtas plassering på ukas liste er et direkte resultat av undertegnedes alt for mange timer på Tiktok. En kort video av lumske bakgater i skumringen med et kornete filter og saturerte farger, la grunnlaget for det kjempeenkle repetitive blåser-samplet og de behagelige akkordene. Når «under 13 000 streams sammenlagt»-rapper Baby Panna sin fløyelsmyke stemme sier at øyekontakten er bedre enn utsikten, er det mer enn nok for meg. Dette er den romantiserte høsten i låtform.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Saintseneca – «Wild Violent»

Det amerikanske folkbandet Saintseneca har vært blant mine favorittband siden albumet Dark Arc kom ut i 2014. «Wild Violent» er på ett vis en halloween-låt, der deler av teksten dreier seg om å å se på gamle horrorfilmer. Selve låten er derimot ikke spesielt skummel, men heller varm og koselig, akustisk og rolig. 

– Emil Fjeldavli 

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

TÜ – «SINNR» 

Den norske, københavnbaserte duoen TÜ leverer mørk og atmosfærisk elektropop som passer perfekt til regnfulle høstkvelder. Inspirert av artister som Emilie Nicolas og AURORA, er dette musikk som er lett å like. 

– Aleksandra Simonsen

 

Svømmebasseng – «Ramler dit vi skal»

Endelig mer janky disko fra Svømmebasseng! «Ramler dit vi skal» er singel nummer tre fra det vi bare kan anta er en kommende lengre utgivelse fra oslogjengen. Flytende synther og drivende gitarer er det som styrer skuta i det som kanskje best kan kalles en skikkelig sommerlåt. La deg rive med og ta en svingom med denne låta!  

– Emil Fjeldavli 

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte