Ny musikk på spillelistene - Uke 44

Ludvig Moon
                                                                      Ludvig Moon - Simen Sandbæk Steri

Finnes det en bedre måte å starte uka på enn med helt ny musikk? Vi har funnet de beste låtene som er ute akkurat nå. Enten du trenger hypnotiserende elektronisk musikk for å konsentrere deg i eksamensforberedelse, fet hiphop til å late som om eksamen aldri kommer, eller melankolsk indie til å stirre ut av vinduet i møtet med vinterdepresjonen, så har vi akkurat det du trenger

 

Ludvig Moon - «Nightwalks»

Oslo-bandet Ludvig Moon er endelig tilbake etter en pause. «Nightwalks» er første singelslipp til albumet som kommer neste år. Det er en myk og melankolsk indiepop-låt om å vandre alene i en storby. Vokalene spinner om hverandre og den enkle teksten i refrenget gjør dette til en av ukas desidert mest catchy låter. 

- Maren Høgevold Busterud

 

Nick Dorian - «Kumbaya (feat. Shibo)»

Nick Dorian er kanskje ikke et kjent navn for alle, men det er absolutt verdt å sjekke ut den (riktignok ikke så store) diskografien til den Los Angeles-baserte artisten. «Kumbaya» med Shibo er en fin smakebit på den tilbakelente r&b-en han lager.

- Edel Farstad

 

Sassy 009 - «Are You Still a Lover»

Sassy 009 fortsetter å spy ut singler, men alle har et unikt uttrykk. EP-en Kill Sassy 009 kommer 22. November, og tatt i betraktning kvaliteten på låtene som har blitt sluppet så langt i høst er det bare å glede seg. «Are You Still a Lover» er mindre konfronterende enn tidligere smakebiter fra EP-en, og tekstmessig møter vi en mer sårbar Sassy 009. Likevel er det karakteristiske mørket fremdeles der og ulmer, og resultatet er kontrastfylt og nesten paranoia-fremkallende - på en bra måte (hvis det går an). 

- Edel Farstad

 

Kefeider - «Reveal The Method»

Tidlig i år debuterte Kefeider med EP’en Since You Asked, der sangeren viste seg frem med imponerende country-pop. Nå er artisten fra Nes i Hallingdal tilbake med en behagelig singel, og Kefeider fortsetter å vise at han er en man burde følge med på i tiden som kommer. 

- Simon Storvig Winther

 

WAHOMIE - «Ball Right»

Den nye unge rapperen WAHOMIE fra Bergen serverer melodiske bars over en hardtslående trapbeat. Flowen hans drypper som regnet på debutsingelen «Ball Right.»

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Tame Impala - «It Might Be Time»

Endelig har den australske gruppa annonsert dato for deres første plateslipp på fem år. Og det på selveste valentindagen 2020. I mellomtiden kan fans verden over glede seg over flere singelslipp tilhørende det kommende albumet The Slow Rush, og det siste tilskuddet til den listen er låta «It Might Be Time». 

- Lisa Bye

 

Michael Kiwanuka - «Rolling»

Britiske Michael Kiwanuka slapp forrige uke sitt nyeste album, KIWANUKA. Som andre spor på plata finner vi «Rolling» som er ei lett og god låt. Den røffe sounden over gitarriffet på låta er lett å dra kjensel på dersom du har hørt musikken hans tidligere, og plata som en helhet gjør seg godt i møte med ei mørk årstid. 

- Lisa Bye

 

Thom Hell - «A Walk in the Park»

Siste låt på Thom Hells siste album, Straight to VHS, er «A Walk in the Park». Artisten fra Kristiansand har i tidligere intervjuer delt at han selv står for de største delene av albumet, alt fra vokal, gitar, bass, piano, rytmer. Deretter har hans medprodusent Morten Martens fått programmere låtene fritt.

- Lisa Bye

 

Tuvaband - «Genuine»

Tuvaband (bokstavelig talt bandet til Oslo-baserte Tuva Hellum Marschhäuser) er ute med ny singel, og «Genuine» er et godt stykke melankolsk indierock som muligens markerer en ny musikalsk retning fra det svevende og atmosfæriske lydbildet på debutplaten Soft Drop fra 2018. På «Genuine» har pianoet måttet vike for en lo-fi gitar og trommer, mens bandet fremdeles holder det herlig melankolsk. Resultatet er en låt som er mer direkte enn tidligere materiale, men som fremdeles skaper stemningen du ønsker fra god, melankolsk indie.

- Jens Waage

 

Dutty Dior - «LOLA»

2019 er Dutty Dior sitt år, og med mixtapen BHD (Be Henne Danse) viser han oss hvorfor. Oppfølgeren til debutprosjektet PARA / NORMAL fra januar er en sammensetning av full flex, sexy tekster og enda mer profesjonelle beats. På låten «LOLA» fortsetter Dior med sine søte kjærlighetserklæringer som er litt vanskelige å forstå over herlige beats med skarpe synth-hits.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte