Ny musikk på spillelistene - Uke 44

L.U:N.A - Foto: Nisju
L.U:N.A - Foto: Nisju

Da runder vi av oktober og går november i møte. Uken preges selvfølgelig av den spooky og svært kommersialiserte "høytiden" Halloween, med sine velkjente gresskar og alskens utkledning. Uansett hva du velger å gå som i år kan du slappe av; det er kun knask å få hos musikkredaksjonen. I denne ukens liste får du blant annet elektropop fra Das Body, hiphop fra Eirik Aas og R&B fra debut-EP'en til L.U:N.A. Sjekk ut hva vi hadde å si om låtene, og lytt til de i Spotify-listen nederst i saken.

 

Das Body - «Better Half»

Das Body nærmer seg debutalbum-slipp med stormskritt. Den 20. november skal åtte spor lange Peregrine være klar. Hvis man skal dømme ut fra «Better Half», det Oslo-baserte bandets tredje singel for året, er det god grunn til å glede seg. Med et budskap om å se etter muligheter for å starte på nytt fordi du innser at du hater din bedre halvdel, gir Das Body oss her en ukonvensjonell og cinematisk poplåt som virkelig gir mersmak. 

 - Simon Storvig Winther

 

Eirik Aas - «Nero»

Der har bare gått et halvt år siden Eirik Aas, fremdeles best kjent som medlem av rapgruppa Hester V75, slapp solo-debuten Med lyset slukket. Den nye singelen «Nero» står likevel i sterk kontrast med den myke soveromspop-rappen vi fikk mye av på debutplata. Det er fremdeles fast samarbeidspartner Vetle Junker som står bak produksjonen, men denne gangen har de fått også med seg Niilas og Njål Paulsberg. Sammen lager de en raplåt som er langt mer intens og klaustrofobisk enn det vi har vært vant med å høre fra Eirik Aas i det siste. I tillegg leverer bergensrapperen årets beste flex i norsk hiphop, «villig til å døgne som en gamer på LAN». Shoutout til alle våre gamere der ute, og shoutout til Eirik Aas for bra musikk.

 - Simon Storvig Winther

 

Nappy Nina - «Weight»

Den Oakland-fødte, Brooklyn-baserte rapperen Nappy Nina slapp to album i 2019, og har så langt sluppet én EP i år. Alle tre prosjektene har vært fylt til randen med deilig boom-bap og jazz-rap, med gjennomført fin produksjon og imponerende rapping. Det er åpenbart ikke bare undertegnede som har latt seg imponere, for i år har hun også dukket opp som gjest på albumene til etablerte og anerkjente artister som Yaeji og Quelle Chris. På sin nyeste singel «Weight» fortsetter Nappy Nina i samme konsekvent sterke spor som hun har gjort de siste par årene, og jeg blir mindre og mindre i tvil om at dette er en rapper man burde følge godt med på.

 - Simon Storvig Winther

 

Murmur - «For You, Baby»

Murmurs siste singel er et spennende bidrag til den stadig voksende norske electropop-kanonen. Den langsomme, dramatiske synthen akkompagnert en enkel men fengende trommemaskinrytme og en vokal som tidvis bare såvidt slipper ut gjennom seige produksjonen skaper en finurlig og veldig fin låt. Jeg gleder meg til å høre mer fra Murmur, det burde du også!

 - Simon Storvig Winther

 

MorMor - «Don’t Cry»

Den Canadiske artisten MorMor er tilbake med sin første singel i 2020, etter å ha gitt ut en rekke nydelige poplåter i de to foregående årene. På «Don’t Cry» får vi høre en ny side ved sangeren. Fremdeles er låten bygd opp rundt melankolsk vokal og atmosfærisk synth, men denne gange over en intens og drivende rytme som nesten beveger seg mot post-punken. Det er en slik låt som burde ha en musikkvideo av noen som løper desperat i mørket under gatelys samtidig som de gråter.

 - Simon Storvig Winther

 

Summer Heart - «Black Jeans»

Er du på leting etter ei chill låt du kan starte uka med? Da råder jeg deg til å søke fram «Black Jeans» av svenske artist og produsent Summer Heart. Singelen er en rolig og behagelig elektronisk pop-låt, som passer perfekt til en smooth inngang på ei ny uke.

- Lisa Bye

 

L.U:N.A - «La Meg Gå»

Fransk-norske L.U:N.A gir i sin debut-EP Mon Anomi et innblikk i livets dype og mindre dype daler. Dette kommer tydelig fram i hennes ærlige og sårbare «La Meg Gå». Låta er spilt inn i samarbeid med familien hennes, som har bidratt med koring. Ei god elektropop-låt å inkludere i spillelista denne høsten.

- Lisa Bye

Hele anmeldelsen av Mon Anomi kan du lese på underdusken.no!

 

Photobooth - «I Want It»

Ingenting er like godt som freshe og nye band med energi og dansefot så det holder, noe dette Trondheimsbandet har i massevis. Photobooth har ikke bare energien, men også samspillet som eldre og mer erfarne band er heldige om de oppnår. Det er synthlicks, trommesoloer, tighte overganger og leken vokal. Et band som hadde passet utmerket på samme scene som svenske Dirty Loops, og ikke minst ukas liste.

- Sondre Sørensen Brønstad

 

V. Christie - «Minute»

V. Christie serverer opp en solid future bass låt, som i stor grad bæres av høy kvalitet i lyd-designet. Asker-guttens første singel i 2020 har godt med potensial og viser spesielt frem Christies håndtverk som produsent. Låta har overganger som gir lette assosiasjoner til den australske artisten Flume, og høres ut som noe som hadde sklidd rett inn på de fleste EDM-festivaler. 

- Markus Lynum

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte