Ny musikk på spillelistene - Uke 44

SUPERSPREDER. Foto: Marlene Ørbæk.
SUPERSPREDER. Foto: Marlene Ørbæk.

Endelig mandag igjen! Ingen liker mandag like godt som Radio Revolts musikkredaksjon, for mandag betyr selvfølgelig at vi endelig kan dele den feteste nye musikken med dere. På ukas liste finner du ny musikk fra blant annet myk:tind, Margrete, Smino og SUPERSPREDER. 

 

SUPERSPREDER – «BBY SEAL»

Trondheimsbandet SUPERSPREDER er ute med sin andre singel! Vokalist Miriam Kibakaya og gjengen leverer her en vakker ballade, som utbroderer, utvikler seg og blomstrer til et kraftfullt og nydelig stykke musikk. Dette er kanskje et av de mest spennende bandene i Trondheim for tiden, og jeg gleder meg veldig til å se dem på Studentersamfundet på tirsdag! 

– Emil Fjeldavli 

 

Margrete – «Time»

Enda en spennende singel fra den norske artisten Margrete! «Time» er som å høre på Radiohead og Thom Yorke blandet med den typiske mørke norske synthpoppen av type Emilie Nicolas og Susanne Sundfør. Margrete sier selv at låta handler om hvordan tid både kan hele og ødelegge, og det gjør denne låta til en du både kan danse og gråte til.

– Aleksandra Simonsen

 

myk:tind – «Brutalt» 

Med bølger av knuste pads og vrengte gitarer leverer myk:tind et vakkert lydbilde i den nye singelen «Brutalt». Med egne ord serverer myk:tind «Poetisk pop om kvartlivskrise og pesto pasta». Selv om denne låten ikke har merkverdige elementer preget av pesto eller pasta, er det tydelig at den overhengende eksistensielle angsten ved kvartlivskrisa er tilstede. De bittersøte tekstene ligger pent over en grandios produksjon verdig en makeløs og udefinerbar weltschmerz.

– Are Kjeldsberg Skauby

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Kristi Brud – «Spiller ingen rolle»

Et brudd skaper ofte noe spennende nytt. Dette er Hjerteslag sitt nye band etter en intern beef om rettighetene til bandnavnet. Nå debuterer fire av de fem tidligere medlemmene med en låt som høres påtagelig hatefull ut. Denne låten høres mye mørkere, hardere og mer likegyldig ut, som sakte bygger seg opp bit for bit, noe som er typisk for musikerne. Dette er new wave på sin fineste.

– Janina Wildermuth

 

Smino – «Louphoria» (feat. Cruza)

Christopher Smith alias Smino alias en million andre ting du kan lage et «smi»-basert ordspill på, har endelig sluppet sitt tredje album etter fire år med mixtape- og singelbasert ventetid. Luv 4 Rent er 15 av de mest skamløst attraktive låtene ute akkurat nå. På låta «Louphoria» har Smino fått med seg bandet Cruza, hvis deilige bakoverlente uttrykk komplementerer albumets overordnede lydbilde på fantastisk vis. Hør på denne låta for følelsen, og sjekk ut hele skiva for opplevelsen.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Synne Sanden – «Like Neon»

Synne Sanden kommer med ny plate til neste år, og låten «Like Neon» er første smakebit på skiva. «Like Neon» er en atmosfærisk, energisk og følsom poplåt med krystallklar produksjon, signert Lars Horntveth fra Jaga Jazzist. Sjekk også ut den fantastisk flotte musikkvideoen!

– Emil Fjeldavli 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Katarina Barruk – «Ij Gåsseke»

Katarina Barruk er svensk og umesamisk, og har nylig sluppet sitt andre album. Med seg på platen har hun fått med seg et lite stjernelag av unge, nordnorske musikere, kjent fra prosjekter som White Ascot og The band called Oh. «Ij Gåsseke» er en nydelig, melodisk synthpop-låt, med tydelige impulser fra jazz. Språket og det musikalske universet kler hverandre utrolig godt, og gjør det hele så vakkert!

– Emil Fjeldavli 

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte