Ny musikk på spillelistene - Uke 45

Catnip Cloud
Foto: Daragh Wearen Murphy

Musikkredaksjonen har igjen funnet det beste av musikk som har blitt sluppet den siste tiden. Denne uka er det indierock og pop som dominerer, hvor vi beveger oss mellom både tungt autotunet electropop og halvskrikende referanser til surf-rock, og til og med tar en tur innom eurodance. Her er det altså masse spennende for enhver smak!

 

Catnip Cloud -  «Ocean» 

Catnip Cloud er ikke alene om å lage lo-fi elektronisk indiepop i 2019, men takket være svært fine drømmende melodilinjer klarer den trondheimsbaserte artisten likevel å skille seg ut med sin nyeste singel. Den drømmende låta er Catnip Clouds andre singel i år, og kanskje kan vi håpe på et større prosjekt snart!

 - Simon Storvig Winther

 

Beglomeg - «Fyr Løs»

«Fyr Løs» er en av de låtene på Beglomegs nyeste album Elsker Livet Fantastiskt som virkelig lever opp til den enormt motiverende albumtittelen. Låta, som ifølge Oslo-bandet selv kan beskrives som eurohåp/eurodance (tolk det som du vil), er full av energi og optimisme, og en spennende smakebit på et spennende album.

 - Simon Storvig Winther

 

Bård Berg - «Addicted (feat. Kristin Myhrvold)»

Den relativt ukjente Oslo-baserte artisten Bård Berg har med seg Kristin Myhrvold på vokal på denne utrolig catchy klubblåta. «Addicted» sender tankene til artister som Kaytranada og Disclosure, og er definitivt verdt å sjekke ut dersom du er glad i fengende elektronisk musikk.

- Edel Farstad

 

Nadia Essah - «I Don’t Want to be Your Friend»

«I Don’t Want to be Your Friend» er debutsingelen til Nadia Essah fra Trondheim, og den ferske artisten overbeviser om at hun er verdt å følge videre. Låta blander elementer fra neo-soul, moderne r&b og pop, og det er ingenting å utsette på verken musikken eller Nadia sin sterke vokal her.

- Edel Farstad

 

Resa - «Borrowed Time»

Skuespiller, artist og låtskriver Resa er ute med en herlig blanding av funk, disco, jazz og pop. «Borrowed Time» er veldig lett å like og enda lettere å få på hjernen, så lytt på eget ansvar. Med plateselskapet Toothfairy i ryggen blir det ekstra spennende å se hva hun kan gjøre fremover. 

- Edel Farstad

 

Yangze - «Mutation» 

Drømmedeilige, danske Yangze slapp nylig EPen Event Horizon og «Mutation» er ett av fem forførende, merksnodige spor man finner der. Vokalen er mindre manipulert enn før, og mye av lydbildet er mer poppete, men anomalitetene og synthene runger i kjent og kjær Yangze-stil. Det hele er simpelthen én eneste stor, mystisk, RnB-inspirert genistrek. 

- Håvard Bjørkøy

 

Terror Jr - «Enemies» 

Sensitiv-pop-med-glimt-duoen Terror Jr holder ikke tilbake på hverken utgivelser eller kvalitet for tiden! Kanskje er målgruppen egentlig sutrete tenåringsjenter, men føkk it, dette snakker til meg, gi meg en pause. Det trekker jo heller ikke ned at teksten er #gjenkjennbar - har du noensinne vært lei av andres forventninger til deg? Var det jeg trodde. 

- Håvard Bjørkøy

 

Haunted Mansions - «Vagabond»

Trondheimsbandet Haunted Mansions’ nyeste låt «Vagabond» skinner gjennom med en avslappet og eksperimentell sound. Allerede i 2017 imponerte de stort under Trondheim Calling, og selv om diskografien ikke er den største enda, er det lett å la seg imponere av deres indiemusikk. 

- Lisa Bye

 

EGGE - «Old People In Love»

En sjarmerende låt fra EGGE. Både budskap og fremførelse er forfriskende direkte, og det er vanskelig å fatte hvorfor autotune har blitt normalt når klagende, halvskrikende vokal kan låte så befriende. Herlig og enkel indie med referanser til både surf-rock, psykedelia og DIY. Anbefales uansett sinnsstemning.

- Mona Hynne 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte