Ny musikk på spillelistene - Uke 45

Isak's Island - Foto: Bendik Toming
Isak's Island - Foto: Bendik Toming

 

Vi går inn i årets førtifemte uke, og ting er litt trist. Vi snakker koronainnstramninger, valg i USA og en eksamensperiode som nærmer seg med stormskritt. Det kan fort bli litt mye, og trenger du en pause er musikk alltid en solid avkobling. Denne uken gir musikkredaksjonen deg blant annet boom-bap fra Oter, atmosfærisk doom fra Heave Blood & Die, utenomjordisk slackerrock fra Isak's Island og Trondheimsbasert hiphop fra timmy aka. Sjekk ut hva vi hadde å si om låtene, og lytt til de i Spotify-listen.

 

Oter - «1993»

Etter å ha markert seg som Tromsøs store nye hiphop-håp med debutplata Kollektiv Kollaps i 2014 gikk det seks år før Oter begynte å slippe musikk igjen. Nå i 2020 har derimot rapperen gjort alt han kan for å ta igjen den tapte tiden, med hele ni låter så langt i år. Den nyeste singelen «1993» er en deilig boom-bap låt med alt man kan forvente fra en rap-låt med tittel hentet fra 90-tallet: scratching, ønsker om å komme tilbake til en tid da folk holdt det ekte, og (mest av alt) masse rå bars. 

 - Simon Storvig Winther

 

Heave Blood & Die - «Radio Silence»

Tromsøgjengen som ga oss svaret på hvordan man lager moderne doom er ute med sin første singel siden slippet av deres andre skive i 2018. Bandet har beveget seg i en ny retning siden sist og knallharde doomriff er byttet ut med atmosfærisk droning og el-sitar (ja, du leste riktig; elektronisk sitar). Låta er en god forsmak på hva vi kan forvente av den nye skiva og jeg kjenner at jeg gleder meg. 

- Åsmund Høeg

Snelle - «Kjører Vekk»

Hvis du noensinne har tenkt at du bare vil ta en BMW og kjøre langt, langt vekk, så kan du mest sannsynlig relatere til denne låta. Snelle driver stor motorsport på sin andre singel. Hun rapper om biler og eksistensielle spørsmål over en hard beat med inspirasjon fra techno og trap. Alt man trenger for å sprenge ethvert bagasjeromsanlegg.

- Are Kjeldsberg Skauby

timmy aka - «trist. (feat. Grim Pil, Fejl & Daler)»

Det skjer mange morsomme ting i Trondheims hiphopscene om dagen. Selv om det skjer mye morsomt kan man også være litt trist i blant. På en beat fra Trondheimsbaserte produsent timmy aka legger Grim Pil og Fejl & Daler ned sine vers om hva de savner, ønsker seg og hva som gjør de triste. Grim Pil debuterte i år med EP I, som er den første av en trio av EPer. Fejl & Daler, også kjent som Kjartan Gaulfossen, viser oss at de gamle fortsatt er eldst. Med dette samarbeidet hinter låta til plateselskapet Stundom Records, hvor hele bunten stammer fra, sin stolte fortid og store framtid.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Lokoy - «both eyes (feat. Safario)»

Her får du en påminnelse om at musikk er gøy. Artist, produsent og bassist Lasse Lokøy, alias Lokoy, har igjen samarbeidet med rapperen Safario på en latterlig kul låt. «Both eyes» er en låt som får selv den største surpompen til å vrikke på foten av typen rock. Denne låta bør ligge øverst i din distansedans-liste framover, så kan du også ha det like gøy som Lokoy og Safario hadde det da de lagde låta.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Smino - «Donny Outthaway»

Den alt for glatte, kule, tidvis uforståelige, søte, country, ekte, og fete rapperen Smino er tilbake. Eller så dro han aldri, og man kan kanskje ikke kalle det et comeback. Rapperen la nylig ut låta med tilhørende video og sa på Twitter at den handlet om ting han har tenkt på i det siste. En lyrisk bravado, full av dobbel, trippel, og flerfoldige tvetydninger, ispedd litt hardtslående samfunnskritikk utgjør Sminos uttrykk. «Donny Outthaway» henter navnet sitt fra den avdøde legenden av en soul-sanger Donny Hathaway, hvis soul-inspirasjon høres på den deilige beaten tekstrullen flyter på.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Shygirl - «SLIME»

Det blir nok fortsatt en stund til før vi kan stå bakerst i klubben med Hennessyen, men du kan i hvert fall skru av lyset på rommet ditt, blaste «SLIME» på JBL-en du fikk av mamma til jul og late som. Låta er produsert av SOPHIE, Kai Whiston og Sega Bodega (stjernelag!), og faller i kategorien "chatty club music", der tekstene er like viktige som beaten. Du hører en mørk beat og litt truende, selvsikker og (i mangel på et bedre ord) sexy delivery fra London-artisten Shygirl. EP-en Alias slippes 20. november, og basert på det Shygirl har levert hittil, er det bare å glede seg. 

- Lina A. Grøtting

 

Ane Brun - «Honey» 

I et deilig comeback fra Ane Brun finner vi introduksjonslåta «Honey», som på mange måter legger lista for hennes nyeste album. After The Great Storm bærer med seg en hel del elektropop, en sjanger som kler Brun godt. «Honey» suppleres med samples av artisten selv som 18-åring, som fanger mye av det låta handler om: å drømme seg tilbake til ungdomsårene.

- Lisa Bye

 

Isak’s Island  - «Pre Flight Depression»

Isak’s Island er alteregoet til multi-instrumentalist Aksel Undset, som er ute med sin nye EP The Flying Island på det relativt nyoppstartede labelet Spupz Night. Åpningssporet «Pre Flight Depression» er en god blanding psykedelisk slackerrock à la Mac Demarco og prog-inspirerte komposisjoner på linje med 70-tallsband som Electric Light Orchestra, noe som gjør det både avslappende, flytende og til og med litt utenomjordisk.

- Jens Waage

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte