Ny musikk på spillelistene - Uke 45

Mia Berg. Foto: Synne Sofi Bønes.
Mia Berg. Foto: Synne Sofi Bønes.

Eksamensperioden nærmer seg med stormskritt, men frykt ikke! Det finnes fremdeles tid til å lytte til litt digg, ny musikk, og Radio Revolts musikkredaksjon hjelper deg med å spare tid: vi har funnet fram låtene for deg. På denne ukas liste finner du musikk fra blant annet CSN, Okay Kaya, Mia Berg og karl.i.fårnia.

 

Mia Berg – «Sleepwalkers»

Mia Berg har med tiden bemerket seg som en spennende ny låtskriver, noe som kan bekreftes med debuten Sleepwalkers at noon. I låten «Sleepwalker» fra samme plate, blir vi bydd på melodisterk pop med klare nikk mot folk-sjangeren. Tidligere låter spiller i stor grad på sentimentalitet kledd i et drømmende musikalsk landskap, og «Sleepwalker» er ikke noe unntak. Her har du lydsporet til våte, mørke novemberkvelder. 

– Simen Almaas

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Okay Kaya – «Jazzercise»

Okay Kaya slapp nylig albumet SAP, et konseptalbum om bevissthet og selvbevissthet.  Låten «Jazzercise» handler om å gi opp egoet og eget narrativ, og bare være. «Jazzercise» er en underfundig, funky låt, og trommemaskiner, synther og gitarer pakker inn en spoken word-klingende vokal, med budskapet om å gi slipp. Dette er en låt som både låter og føles bra.

– Emil Fjeldavli

 

CSN – «Ooh»

Trondheimsartisten CSN slapp nylig dobbeltsingelen Ooh begrensa... Låta «Ooh», produsert i samarbeid med Erlend Elvesveen, er en fengende og dansbar låt om den mystiske «Ooh»-følelsen. Du kommer nok ikke til å finne denne følelsen beskrevet i noen psykologibøker, men dette er en følelse CSN selv sier han opplever som «både positivt og negativt ladet». Om du ikke selv har opplevd denne følelsen, hør på låta og få en liten smak av «Ooh»!

– Aleksandra Simonsen

 

Unknown Mortal Orchestra – «I Killed Captain Cook»

Nå har det gått hele fire år siden forrige album fra Unknown Mortal Orchestra. Nå er det snart på tide med et nytt, som er ryktet å komme til neste år. Singelen «I Killed Captain Cook» tar for seg historien om hvordan kaptein Cook ble drept, i form av en akustisk, gitardrevet ballade. Her er det ikke lenger Jimmy Hendrix som er gitarforbildet, men kanskje snarere Nick Drake. Dette er en fin liten tankevekker av en ballade, og musikkvideoen like så. 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

karl.i.fårnia – «chåccy milk»

karl.i.fårnia serverar solfylte draumar med fargebalansen skrudd til helvette. Dei kombinerar skeive trommer, seige synthar og drøymande melodiar for å servere deg somarens første solgløtt allereie no i november!

– Anders Kruse 

 

Echo Tapes – «Lonely»

Henri Hyökyvirta er Echo tapes, et musikkprosjekt fra Helsinki, som tar inspirasjon fra Tame Impala og Pond. «Lonely» er en fin, klassisk synthpop-låt med et enkelt refreng som gjør det lett å like låten og som får deg til å nikke med hodet mens du drømmer deg bort. Låten til Henri representerer den forsvunnede synthpop-sjangren fra 2010-tallet.

– Janina Wildermuth

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte