Ny musikk på spillelistene - Uke 46

FIGHTS - Foto: Bastian Fjeld
FIGHTS - Foto: Bastian Fjeld

Nå begynner eksamensperioden å nærme seg for alvor, og litt motivasjon i form av god musikk slår aldri feil. Musikkredaksjonen har valgt seg ut noen nye favoritter du kan slenge inn i spillelistene. Passer på like bra til sal som til hverdag og fest! Denne uken får du blant annet Scandirock-inspirert hardcore fra Oslo, funky pop fra Sverige, undergrunnsrap fra Nord-Carolina og nye hiphop-spor fra både Nord- og Sør-Norge. Sjekk ut hva vi hadde å si om låtene, og lytt til de i Spotify-listen vår.

 

Baby Strange ─ «More! More! More!»

Mye av det beste innenfor hardere sjangre kommer som kjent i fra England, men man bør også holde ørene åpne for naboene i Skotland. Baby Strange og deres nyeste singel kaster ikke bort tiden til lytteren. Det er energi og fuzz fra første sekund, og den bekymringsløse vokalstilen gir en god kontrast til musikken. Fengende hooks, truende bassriff og artige fills fra gitar og trommer garanterer at du kommer tilbake for mer Glasgow-råkk. 

- Sondre Sørensen Brønstad

 

 

Fights ─ «Meth Metal»

Med låter som «Cyanide Car» og «Death By Fish» er det lett å tenke seg at Fights er et band med musikk som sparker høl i ører og forsterkere i massevis. «Meth Metal» er ikke et unntak fra dette, hvor Oslo-bandet i god lofi-stil teller opp før det kjøres for full guffe. Koringen er knall og morsom som få, gitarsoloen er deilig og er du 26 år gammel er det nok en detalj som er spesifikt rettet mot deg. Full trøkk og hardcore, en perfekt kandidat til ukas liste!

- Sondre Sørensen Brønstad

 

Oscar Soul Experience ─ «What You Want»

Svensker og fengende pop er som tortilla og dip, og Oscar Soul Experience soulpop er utmerket for å fylle opp magen. Dette er en av mange herlige låter på debutplata, Oscar Soul Experience, og med den har du alt du trenger for å danse ihjel stua. Det er vanskelig å velge bare en låt, men som tittelen tilsier er det dette du vil ha. Bandet oppmuntrer med tilbakeblikk til det gode 80-tall, god groove, synthstabs og leken vokal i entall og flertall. 

- Sondre Sørensen Brønstad

 

ICE ─ «Badman RMX» (feat. Ezzari, Yems, Nani & Siyabång)

På fredag kom ein av årets beste remixar i norsk hiphop. ICE tok med seg Ezzari, Nani og Siyabång, tre av dei råaste unggutane som har herja i 2020. I tillegg droppa Yems eit heilt nytt vers. Namnet på låta, som beaten, er karibisk inspirert og det fungerer fortsatt fantastisk bra. 

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

Morray ─ «Quicksand»

Morray kom sist fredag med denne supergigabangeren. Dette er den første låta som er å finne frå den nye stjerna frå Nord-Carolina. Trapbeaten i låta er av den meir populære typen, og Morray har ein deilig miks av rap og vokal som saman skapar eit nakkenikkete lydbilete. Du kan sjå tydeleg i videoen at dette er ein kar som nett har fått sjansen sin, satsar stort, og tek med seg nabolaget på vegen. Søtingen har allereie blitt oppdaga av både Rick Ross og J. Cole, eg kryssar fingrane for ein feature der innan kort tid.

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

SINAN ─ «Ghetto» (feat. Bob JR)

Svenske SINAN slapp denne godlåta nettopp og det er den femte singelen han har sluppe i år, i tillegg(!) til ein EP. SINAN er svolten, og det er tydeleg i det han gjer lagar låtar som denne eit hakk over alle i Sverige som prøver seg på nøyaktig det same. 

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

Bree Runway ─ «ATM» (feat. Missy Elliott) 

Britiske Bree Runway har no sluppe sist første album 2000AND4EVA som rommar ni låtar, og fire features frå råsterke rapparar som Rico Nasty. På denne supercatchy låta har ho fått med seg den legendariske tungvektaren Missy Elliott og begge herjar. Hooken der “ATM” blir sagt ein grei mengde gonger og den stikker seg inn i hjernen som om det var dei dritlange neglene til det unge talentet. 

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

Nordlys ─ «Pantera» (feat. Cast Zobon)

Tromsørapparen Nordlys slapp dette deilige utstikket med ein naturdokumentar type YLTV-video. Låta er langt unna dei nye trendane i norsk hiphop, og den nordnorske dialekta gjer seg perfekt for klassisk tekstbasert hiphop som dette. Den Oslo-baserte rapparen har rappa lenge, og har brukt ein del tid i skuggane og berre hatt det artig, eg håpar YLTV-videoen er eit teikn på at han no skal trå fram i lyset og gjer ei stor karriere av evnene sine. 

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

MG ─ «Symfoni»

Oslo-rapperen MG klarer på sin nye singel «Symfoni» å høres ut som han er to helt forskjellige rappere på samme låt. Noen ganger er han den bestemte tøffe karen med en mørk overbevisende stemme, andre ganger synger han med ordet lidenskap tatovert i kursiv i panna. Begge karene gir deg en veldig kul låt om vår alles kjære kjærlighet. MG supplerer seg selv på nydelig vis, og denne singelen fortsetter et hittil produktivt og kvalitetssikret 2020.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Dj blackpower ─ «Marge Simpson»

Det er mørkt, det er kaldt, vi er låst inne igjen, samfunnet stenger ned, eksamen nærmer seg med stormskritt. Vil du ha en oppkvikker? Selvfølgelig vil du det. Du får den ikke her, men hvis du trives i jammerdalen, og vil ha låter som passer stemninga derimot ─ let intet lenger. Rapperen bedre kjent som MIKE, slapp nylig en EP under sitt produsent-alias dj blackpower. På BLP2020 “King of the Night” har hver av de 9 låtene linjer mer følelsesladet enn den forrige på en tung og traurig utgivelse. På «Marge Simpson» får du hypnotiserende, monoton og melankolsk flyt pakket inn i vinylstøy så fremtredende at du rettmessig må sjekke både ørene, høyttalerne og deg selv for feil.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Jean Deaux ─ «Seen Nun!» (feat. Possessive P)

Hot tip til andre artister som allerede har sluppet et sterkt album tidligere i år: gjør som Jean Deaux og forsterk albumet med enda bedre låter og slipp en deluxe-versjon. «Seen Nun!» er en av disse forsterkningene. Med seg på låta har hun tatt med seg en rykende fersk rapper i Possessive P, som gjør en veldig kul låt enda kulere. Dette er definitivt en bonus track i ordenes rette forstand.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Sega Bodega ─ «Make U Stay» (feat. Låpsley)

Denne låten er for meg et storslått filmlydspor, som hører til en episk avsluttende montasje på en film proppfull av kule skytescener og biljakter, men på en kul måte. Skotske Sega Bodega og engelske Låpsley serverer oss en høyintensiv duett med grandios vokal, pirrende synther og deilig, pumpende bass.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte