Ny musikk på spillelistene - Uke 46

FLTY BRGR GRL. Foto: FLTY BRGR GRL.
FLTY BRGR GRL. Foto: Discosl0th.

Musikkredaksjonen setter eksamensforberedelsene på vent, og leverer atter en uke enda en liste med fet, ny musikk fra både innlandet og utlandet. På denne ukas liste finner du musikk fra blant annet FLTY BRGR GRL, Overcity, Emilie Nicolas og Din Moris.

 

FLTY BRGR GRL – «Red Dress»

Hva får man når man kombinerer soveromspop med fransk kunstmusikk? Svaret er ikke helt sikkert, men antakelig noe i duren av «Red Dress». Å lytte til denne låta gir samme følelse som å festrøyke sigaretter på balkongen på et nach rundt klokken 03:00 en sommernatt. Den er til tider dissonant, men i refrenget spiller alle harmonier på lag. Vokalen er melankolsk, mens instrumentalen er innbydende med fengende synth og bass. 

– Even Kaushik

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Overcity – «Peach Garden»

Overcity er et relativt nytt band, men det betyr ikke at de er uerfarne. Gjøvikbandet består nemlig av medlemmer fra både Mall Girl og Fieh, kanskje to av de mest omtalte bandene fra Norges musikkscene de siste årene. De beskriver selv låtene sine som «en lett sommerbris», og den beskrivelsen er jeg veldig enig i. «Peach Garden» tar deg med på en reise gjennom varme sommerdager, blomsterenger, solfylte strender og god stemning. Om du begynner å kjenne på stresset med eksamensperioden, er dette den perfekte låta å drømme seg bort til varmere tider med for å roe nervene.

– Aleksandra Simonsen

 

JUNO – «Run, Hun» 

Endelig ny musikk fra JUNO! Jazz-femkløveret som hadde sin oppstart i Trondheim har vokst og tatt store steg siden debutalbumet Young Star kom i 2020. På låten «Run, Hun» får vi høre hvor rå Malin Dahl Ødegård er til å rappe, dramatisk og nesten Bowie-klingende vokal, buesolo på kontrabass, episke saxlinjer og energiske trommer; alt servert med en fantastisk miks. Med andre ord; RÅTT fra ende til annen!

– Emil Fjeldavli

 

Din Moris – «Grav dæ ned»

Et band fra østlandet som synger på nordnorsk høres ut som oppskriften på en dårlig parodi, men Din Moris er absolutt ikke det. Bandet er ærlig og ekte, og setter ord på følelsen av å være ung, forelska, og kanskje litt forvirra. Med chorus-gitarer og tekster på nordnorsk, er «Grav dæ ned» som en blanding av Peach Pit og Kråkesølv. Dette er en varm og behagelig klem som kan trøste deg i vinterkulda. 

– Aleksandra Simonsen

 

Braxton Cook – «90s» (feat. Masego)

Den amerikanske saxofonisten Braxton Cook har gjort mye forskjellig opp gjennom. Som tenåring var han med i bandet til den moderne trompetlegenden Christian Scott, han har spilt på soundtracket til Disney-filmen Sjel, og har i senere tid gitt ut flere plater i eget navn. Hans nyeste singel «90s», er helt på linje med tidligere utgivelser. Dette er glatt og velprodusert R&B, fusjonert med jazzimpulser og gnistrende saxofonspilling. 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Thomas Dybdahl – «Treat Me So Bad» (feat. Beharie)

Ringreven Thomas Dybdahl har igjen samarbeidet med Beharie på sin nyeste låt «Treat Me So Bad». Et fruktbart samarbeid som bidrar til å holde Dybdahls musikk friskt, med nye lyder og uttrykk. Dette gjør at det nærmer seg hiphop-estetikk, med autotune og en beat som virker basert på samples. Dette er hyttekos-R&B av høy klasse, perfekt til denne evige trondheimshøsten.

– Emil Fjeldavli

 

Tusen Takk – «Vi skulle vært no vi nå»

11. november slapp bandet Tusen Takk albumet Vardøger. Med en behagelig blanding av folkemusikk, indie, og til og med små hint av litt progressiv rock, er dette albumet – og låta «Vi skulle vært no vi nå» –, det perfekte lydsporet til den norske høsten.

– Aleksandra Simonsen

 

Emilie Nicolas – «Limits»

Emilie Nicolas’ seneste singel «Limits», bekrefter langt på vei min mistanke om at neste fullengder kommer til å være mer i tråd med debutplaten. Det er noe mørkere over uttrykket i de to låtene hun har sluppet nå, som ikke var like synlig på den foregående platen. Jeg er fortsatt spent, og ser frem mot alle hint om hva som kommer fra Emilie Nicolas!

– Emil Fjeldavli

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte