Ny musikk på spillelistene - Semesterets siste liste

Dutty Dior - Foto: Truls Qvale
Dutty Dior - Foto: Truls Qvale

Ja, da var semesterets siste liste her. Tida flyr når du sitter mye inne og ikke kan møte folk, si! Musikkredaksjonen har valgt seg ut noen nye låter du kan ta med deg inn i eksamensperioden, juleferien og 2021, som forhåpentligvis bringer flere lyspunkter enn 2020. Denne uken får du blant annet art-rock fra Pom Poko, elektronika fra Stillehavet, hiphop fra Dutty Dior og lo-fi pop fra norsk-chilenske JEZ_EBEL. Du kan lese hva vi har å si om låtene under, og lytte til de i Spotify-listen nederst i saken. 

 

Billie Eilish ─ «Therefore i am»

Den regjerende dronning av tenårings-pop leverer enda en fengende låt. Låta består av en halv-mystisk beat med de velkjente hviskende vokalene til Billie Eilish. En skikkelig galematias låt perfekt for eksamensstress og mørketid.

- Andreas Jensen

 

Pom Poko ─ «Like a lady»

Enda ei skikkelig treffende og glovarm låt fra Pom Poko. Med psykedeliske og støyfylte riff leverer art-rock bandet enda en banger. Bare å sette volumet på maks og kjøre på.

- Andreas Jensen

 

JEZ_EBEL ─ «You`ll Get Over It»

Selv om den norsk-chilenske artisten allerede har opparbeidet seg en fanskare på Soundcloud, er hun kanskje et for så vidt ukjent innslag for de fleste av oss. Hun fortjener definitivt litt oppmerksomhet for låta «You`ll Get Over It». Låta er det første bidraget fra den kommende EPen Blossom. JEZ_EBEL serverer her akkurat det hun kan best - soveroms-pop som omfavner lytteren med lo-fi beats og klokkeren vokal. 

- Tina Løvås

 

Stillehavet ─ «Dahlia»

Stillehavet ble med ett et av de norske banda jeg anbefaler til mine utenlandske venner, og som hver gang får meg til å lure på om jeg faktisk har en nasjonalfølelse eller ikke. Det jeg finner ut av er at norsk musikk ofte er undervurdert i en internasjonal kontekst ettersom de mangler de riktige koblingene. Norsk musikk er derfor en gullgruve av høystandard konseptuell musikk som ingen har hørt om. Stillehavet er et erkeeksempel på dette. «Dahlia» er et av høydepunktene fra deres nye album Kama Muta. Den er atmosfærisk og rytmisk spennende, og limer sammen en rekke kule lyder til en låt som beveger seg i ett. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen. 

 

Sango ─ «Warya»

Gjør deg klar for en av de mest festlige låtene du har hørt på lenge. Den brasiliansk-amerikanske produsenten Sango har samlet samples fra 20 afrikanske land på sin nye mixtape SHANGO. Den somaliske delen av skiva får du høre på låta «Warya» som bruker vocalchops, store blåserrekker og lynende synthsoloer for å vekke ørene dine til live.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

theMIND ─ «Black Aura» (feat. Saba)

Philadelphia-rapperen theMIND slapp nylig sitt andre album, hvor «Black Aura» med gjestevers fra Saba er den fineste av låtene. Låta er søt og vond, som godteri til dårlige tenner. Vi får en myk fortelling om kjærlighetens ikke fullt så myke sider, og den bittersøte baksiden til det hele. Dette blir så pakket inn i rim og rytmemønster så sømløse at hele bølgen av melankoli skyller i land en varm og koselig følelse til tross.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Femdot ─ «Lifetime» (feat. Saba)

Produsentene Nabeyin og Monte Booker legger det røde teppet for Chicago-rappens framtid i form av rapperne Femdot og Saba. Femdot slapp nylig en dobbelsingel kalt Buy One, Get One Free Vol. 1. Låta «Lifetime» er et eksempel på noe av den beste melodiske rappen som har kommet i det siste. Den er en hardtslående og poetisk drøm om et liv uten stress og bekymringer, i en verden som ikke tillater det.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Dutty Dior ─ «GO GO»

Vår alles elskede Dutty av typen Dior er tilbake med en tre låter lang EP med navnet KAOTISK ELEGANSE. Den første låta, «GO GO», bæres av Duttys eteriske vokaler over beat som er produsert av Mats Brodin og Pluto. Instrumentalen fylles av det som minner om englekor, og står i kontrast med de tunge trap-trommene vi har blitt vant til. Videreutviklingen av vokalen til Dutty er virkelig der potensialet ligger, og der han drar lytteren inn i låtene sine.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Didzi ─ «Kor E Du»

Rapperen Didzi fra Volda lurer på hvor i all verden du er. Med sin andre singel i 2020 fortsetter han sitt sterke samarbeid med produsent Twang Beats for å levere enda en heit singel. Didzi rapper lovord og søte setninger til hvem enn det er han drømmer om og leter etter. Dette er dialektrapen fra framtiden.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte