Ny musikk på spillelistene - Uke 5

Foto: foto.samfundet.no

Trondheim Calling er over og redaksjonen puster ut, slitne, men veldig fornøyde. Selv om livemusikk har tatt over livene våre denne uka har vi likevel fulgt med på nye slipp. Denne uka får du høre ny norsk hiphop, rockemusikk, rolige chillelåter og til og med litt scandirock her på kanalen. Ni rykende ferske låter av stor variasjon med andre ord, til glede for dine ører.
Ikke glem å sjekke ut lista vår på spotify nederst i saken!

 

Pikekyss - «Holder Meg Tilbake»

«Holder Meg Tilbake» er energisk norsk gitarpop med litt eksistensiell studenttilværelse-angst i teksten. Perfekt som et relaterbart soundtrack til bussturen, eller eventuelt mens du står og venter på gode gamle AtB på tjuetredje minuttet og har litt for god tid til å fundere over livet.
- Edel Farstad

 

VEVET - «Klubb Vevet»

Hvis du ikke har fått med deg det Oslo-baserte rapkollektivet VEVET er det på tide å få øynene opp - i alle fall dersom denne låta er representativ for hva vi kan forvente av dem fremover. På «Klubb Vevet» leveres det vers etter vers med rolig selvtillit og troverdighet over en beat som setter seg fast i hjernen kjapt.

- Edel Farstad

 

Onge Anka - «For Pengene(feat. Svaiman)»

Yoguttenes Onge Anka leverer en fersk banger om, vel, penger. Penger er visst både kult og tøft, og man kan kjøpe både fine og kule ting med penger. Mens du uansett står på Rema og graver dypt ned i lomma for å oppdrive nok ca$h til en boks nudler, hvorfor ikke sette på denne låta og få litt salt strødd i såret?

- Edel Farstad

 

Listen to girl - «Once Yourself»

«Once Yourself» er et behagelig nummer som trekker lytteren inn i et kosmisk, bossa-inspirert lydlandskap, farget av en bekymringsløs holdning. Kombinert med den drivende gitaren gir den assosiasjoner til Bowies «Space Oddity». Lydbildet er futuristisk og retro på samme tid, noe som gir låta en interessant, ny dimensjon. Verdig en lytt!

-Tiril Hognestad


 

Temporary - «Recall»

På sitt debut-album When I Leave leverer Trondheimsduoen Temporary vakker folk-pop full av behagelige akustiske melodilinjer og subtile elektroniske elementer. «Recall» står frem som en av låtene hvor denne kombinasjonen virkelig treffer, og det dannes en nydelig melankolsk stemning. Sammen med resten av albumet passer den perfekt for en kald trøndersk vintermorgen.

(Tiril Hognestad, som bidrar på albumet, er medlem av PostBluesKollektivet på Radio Revolt)

- Simon Winther

 

Beirut - «When I Die»

Bandet som har vært i fin sirkulasjon hos en god andel hipstere siden «Gulag Orkester» i 2006, har sluppet albumet Gallipoli. Det er fortsatt det lett gjenkjennelige Beirut med deres ikoniske blåserekke, men denne gangen har de tilpasset sin sound til litt mer moderne tider. «When I die» er en fin lo-fi-produsert folkelåt om det å takle døden. Vakkert.

- Gunnar Sökjer

 

Stenersen - «Paraply»

Ban vei for en ny popsolist i livet ditt, med inderlige tekster og sterk innlevelse i vokalen. Stenersen kommer ut fra 777 Records fra Bergen, plateselskapet mest kjent for å representere Boy Pablo. Musikken kan plasseres i den store smeltedigelen som er indiepop, med veldig clean vokal og gitar som det er lagt hauger av reverb oppå. Paraply er en vakker ballade på Før, Stenersens debut-EP, som handler om håpløshet på alle livets plan, og det er fint å ta med seg inn i en ny fantastisk uke med mange flotte muligheter.

- Martin Ørbeck

 

 

Dutty Dior - «Ingen dekning»

Undergrunnsfavoritt Dutty Dior slapp denne uken sitt første lengre prosjekt. Han er på en bølge av hype skapt av den fete singelen «MA$A» fra fjoråret og med en sterk gjesteopptreden på Unge Ferrari sin nyeste skive. Para / Normal heter prosjektet, og det er sterkest når instrumentalene er gode, for da er det forbanna fett. Beaten på «Ingen dekning» er aller best og Dutty flyter sømløst oppå den og koker sammen et hook som er lagd for radiolisting og allsang.

- Martin Ørbeck

 

Dangerface - «Young Skeletons»

Det nyeste tilskuddet til scandirocken kommer fra Stavanger og heter Dangerface. De slapp sitt første album Get Loud! på fredag og akkurat det klarer de fint. Skiva er full av trykkere, men den mest interessante og kanskje også hardeste låta fra skiva er nok det siste sporet. «Young Skeletons» er beinhard og leken på samme tid. Den runner av albumet i god hardcorepunk-stil.

- Åsmund Høeg

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte