Ny musikk på spillelistene - Uke 5

Metteson. Foto: Tonje Thilesen.
Metteson. Foto: Tonje Thilesen.

Nå som nesten alle studentene i Trondheim befinner seg i isolasjon er det nok mange som kjeder seg og føler seg ensomme. Derfor har vi i musikkredaksjonen sørget for å gi deg en lang liste denne uka, proppfull av den beste nye musikken fra uka som har vært, slik at lista vår kan holde deg selskap gjennom isolasjonstiden din! Du får ny musikk fra blant annet Metteson, Ea Othilde, YZZA, Mona Krogh, Pom Poko og SOÁ. 

 

Metteson – «Come, Cry» 

Nok ein slager frå Norges nye popkomet! Metteson, som eigentleg heiter Sverre, har for lengst bevist at han meistrar kunsten å lage god, dans- og sangbar popmusikk og «Come, Cry» sklir inn i rekka av hitlåtar Metteson har produsert dei siste åra. Låta blir ekstra sangbar med Sverre Breivik sin sterke vokal, som ligg perfekt over koristane på refrenget. Sett på «Come, Cry» viss du er glad i god stemning; denne låta bør vere obligatorisk på alle vors framover!

– Ingrid Nedrebø

 

SOÁ, Lyder Øverås Røed – «Mu balddas»

Det ferske bandet SOÁ består av medlemmer fra Tyskland, Portugal og Finnmark. Med Fieh-trompetist Lyder Øverås Røed på laget gir de ut sin første singel, «Mu balddas» (som betyr “ved siden av meg” på nordsamisk), en poplåt med et detaljert sonisk landskap der synth, trompet og vokal smelter sammen for å skape en låt man virkelig bare vil la seg omfavnes av. 

– Aleksandra Simonsen

 

YZZA – «Nytt Nivå»

Knallhard drill fra Kolstad! Oppfølgeren til fjorårets svært lovende debutsingel «Nytt Nivå» er minst like heftig. Produsert av Gerald Ofori, og nok et eksempel på en stadig mer variert og spennende hiphop-scene i Trondheim.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Mona Krogh – «Little Wildflower» 

Sandneskvinna Mona Krogh har nok ein gong tatt med seg kassegitaren inn i studio og komponert nydelig musikk. «Little Wildflower» er ein godt produsert låt som ikkje berre får fram den nydelege, varme og litt hese stemma til Mona, men også det gode gitarspelet til Krogh. Prikken over i’en er den lekre el-gitarsoloen på høgdepunktet av låta, som rett og slett er balsam for sjela. 

– Ingrid Nedrebø

 

Ex-Vöid – «Churchyard» 

Twee is back! Ex-Void består av de tidligere bandmedlemmene fra Joanna Gruesome, og har gitt ut sin første singel til deres kommende album Bigger than Before som slippes 25.mars. Deilig, frisk gitar-pop med shoegaze elementer gjør at jeg har denne låta på repeat mens min ikke-eksisterende dansefot går amok. Jeg vil ta på meg en funky hatt og et emo-skjørt og feire at twee-pop er tilbake mens jeg synger med på det ekstremt catchy refrenget “I get so bored!”.

– Hannah Kleiven

 

Murmur – «Me & You (Samkopf remix)» 

Produsenten Samkopf er kanskje ikke et navn som mange i Norge er kjent med, men bak kulissene har han klart å gjøre et navn for seg den siste tida. Han er nok en av de få norske artistene som har blitt anerkjent av musikknerden The Needle Drop, og det to ganger. Først for å være bak spakene for Pen Gutt og så for den amerikanske EXUM. Nå har han remixet den norske synthpopartisten Murmur sin nye singel «Me & You». Den opprinnelig energiske danselåta har blitt til en downtempo drøm. Og som alle gode remixer er den tregere enn originalen og dyppet i et ekstra lag av reverb.

– Hannibal Sökjer

 

129 – «Okay (feat. Ice Csay)»

Gjengen i 129-kollektivet, representert ved Siyabång og YEMZ, har endelig funnet veien tilbake til studio! Her har de fått med seg Ice Csay for å minne oss på hvorfor Urtehagen er området å følge med på i norsk hiphop. «Okay» er vel verdt ventetiden, og forhåpentligvis er det ikke like lenge til neste gang vi hører fra denne kanten.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

NOBRO – «Bye Bye Baby» 

Sinna jenteband fra Canada som spiller rockete pønk! Jeg liker det. Låta er catchy, bråkete og aggressiv, og kan bare love godt for deres kommende EP Live Your Truth Shred Some Gnar. Hør på tittelen da, dette må jo bare bli fett. Uansett, den slippes 23.februar, så skaff deg noen fiender innen den tid så blir det en enda bedre lytteropplevelse. 

– Hannah Kleiven

 

Ea Othilde – «Back to You» 

Å produsere musikk tar ofte lang tid, og det veit nok artisten Ea Othilde alt om. I snart to år har ho jobba med sin debut EP som etter planen kjem i februar og «Back to You» er ein smakebit på kva vi kan vente oss. Låta, som også er hennar fyrste utgivne, er ein sterk debut frå artisten som eigentleg skulle spele på Trondheim Calling no i februar. Vi satsar på at Ea Othilde blir å sjå på konsertscena i Trondheim når pandemien har roa seg!

– Ingrid Nedrebø

 

Sli0h – «LAOSSGÅ»

«LAOSSGÅ» er en spretten, rar, morsom, glitchete, post Playboi Carti-aktig låt fra Sli0h, et perfekt lite dopamin-rush som klarer å utrette overraskende mye på bare 1 minutt og 49 sekunder. Sli0h spiller på de mest 2022 trendene du kan tenke deg, men har samtidig en egenart som gjør at det likevel høres unikt og spennende ut. En artist som Norge er nødt til å få øynene opp for snart.

– Simon Winther

 

Hater – «Something» 

Disse svenskene treffer mitt lille, søte indie-hjerte hardt med «Something». Det er melankolsk shoegaze og akkurat emo nok til at jeg kan leve meg inn i hvilken som helst hovedrolle i en coming-of-age film. Albumet Sincere slippes i mars og jeg gleder meg til mer hjerteskjærende musikk fra et band som klarer å lage slike gode bittersøte, mørke, poppete gitarlyder som jeg liker så godt. Ta deg en lang gåtur (helst i regn) og sett på «Something», det anbefales!

– Hannah Kleiven

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Yard Act - «100% Endurance»

Debutplata til det britiske bandet Yard Act, The Overload, smeller skikkelig bra. Med låter som «100% Endurance» gir det assosiasjoner til både Parquet Courts og den britiske kult ikonet Ian Dury. Her får du både spoken word, eksistensielle tekster om romvesen som ikkje veit meininga med livet, tydelig Leeds-aksent og prat om ein meiningslaus tilværelse som er vakker. Det bare funker. 

-Brage Bjerck Årøen

 

Bendik Brænne – «Everything/Everything» 

Bendik Brænne er kanskje mest anerkjend som ein dyktig produsent og studiomusikar, men neste år rundar musikaren frå Bærum faktisk ti år som soloartist. Brænne, som kanskje har verdens likaste stemme som Jonas Alaska, vann i 2013 spelemannspris for countryplata Aloha from Torshov. Mykje har skjedd musikalsk sidan den tid, men prisvinnaren har ikkje lagt countryen heilt på hylla då det dukkar opp innslag av countryelement i visepoplåta «Everything/Everything». I følge Bendik sjølv er låta ein kvasiintellektuell godbit spesialskrive til alle med Exphil i ermet – perfekt for oss studentar med andre ord.

– Ingrid Nedrebø

 

Sada Baby – «Sada Wada»

Detroit-rapperen Sada Baby går full T-Pain på sin nyeste singel, og resultatet er nydelig! Sada Baby har vært en av de mest spennende og underholdende rapperne å følge med på de siste par årene. En av grunnene til dette er rapperens imponerende evne til å sømløst bringe inn varierte pop-elementer i den ellers harde hiphoppen han produserer, uten at det noen gang føles unaturlig eller påtvunget. «Sada Wada» er et perfekt eksempel på dette, og burde bli en hit.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

flowerovlove – «I Love This Song» 

Er flowerovlove, aka Joyce Cisse, den neste lo-fi pop-dronningen? I think so. Fra Elfenbenskysten og vokst opp i London, byr musikken til unge flowerovlov på voksen og nostalgisk lyrikk, simpelheten til pop og kulheten til soul. «I Love This Song» er hennes tredje singel etter EPen Think Flower som kom i 2021, og låta har en ungdommelig bedroom-pop beat med et varmt, melankolsk uttrykk oppå. Den er kul og dansbar. Jeg elsker denne låta!

– Hannah Kleiven

 

Bas Jan – «All Forgotten»

Den London-baserte post-punk-kvartetten Bas Jan digger ikke at politikere slipper unna med all slags dritt uten å noen gang måtte ta ansvar for sine handlinger. Det digger ikke jeg heller. Det jeg derimot digger er bandets nye album Baby U Know, og spesielt låta «All Forgotten», som handler om nettopp dette. Sjekk den ut om du også synes flere politikere burde dømmes i menneskerettighetsdomstolen i Haag (eller i det minste bli fratatt viktige tillitsverv? Vær så snill??)

– Simon Winther

 

Pom Poko- «sonatina»

«Sonatina» er den siste låten ut på Pom Poko sin nyeste EP, This Is Our House. Det er en nydelig liten sak, basert på Johann Sebastian Bach sin kantate “Actus Tragicus”. Begrensningene ved å basere seg på Bach sitt 300-år gamle arrangement gjør denne låten uvanlig i Pom Pokos diskografi. Dette er kanskje undertegnedes nye favorittlåt fra bandet.

– Tor Magnus Lund

 

Boris  – «Invitation» 

Japanske Boris er tilbake med en vakker rose av lyd. Rolige gitarakkorder og et trommesett som bare markerer svakt rytmen. Nå skal det likevel sies at låten fortsatt har noen overraskelser på lur. 

– Herman Østby

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte