Ny musikk på spillelistene - Uke 5

JUNO
Markus Nymo Foss


Ny uke, ny liste! Musikkredaksjonen har lett i alle kriker og kroker for å finne frem den beste musikken til deg, så du slipper å gjøre det selv. Denne uken er det fet ny musikk fra blant andre JUNO, Jørgen Engebret, Lil Yachty og Burly. 

 

JUNO – «Volcano Call» 

Det er alltid spennende når trondheimsbandet JUNO kommer med ny musikk. «Volcano Call» er deres nyeste singel, og andre smakebit på det kommende albumet Myriath Path. Uttrykket er jazzete med poptendenser à la sint Björk, og jeg er spent på å høre hvordan singelen føyer seg inn i den kommende fullengderen!

– Emil Fjeldavli

 

Saken fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Jørgen Engebret - «Tusen år»  

Etter høstens EP Over Brostein, Under Stjernetegn er bergenseren Jørgen Engebret klar med en glohet ny singel. Produksjonen minner om Clams Casinos beste fra ASAP Rocky-æraen, men når trommene dukker opp blir vi dratt i en helt ny retning. Vokalprestasjonen er sterk og teksten er virkelig noe å følge med på!

– Philip Crome

 

Lazy Queen – «4th Contact»

Oslobaserte Lazy Queen er aktuelle med sin nyeste singel «4th Contact». «4th Contact» er, sammenlignet med deres forrige singel «Option to Nothing», en rolig gitarballade. Låten er melankolsk med en klar og tydelig produksjon der alle elementer gir mening. «4th Contact» passer godt til grå regnværsdager, som det for tiden finnes så mange av. 

– Emil Fjeldavli

 

Lil Yachty «drive ME crazy!» (feat. Diana Gordon) 

Lil Yachty er på en psykedelisk funk-ting med «drive ME crazy!». Instrumentalen er fylt med svingete bass og et trommespill som får enhver til å vrikke på hofta. Diana Gordons nydelige stemme passer perfekt over instrumentalen, mens Lil Yachty holder autotune-effekten litt tilbake – på bra vis. Hele låta gir assosiasjoner til Funk Wav Bounces Vol. 1, og dette kommer godt med når vinterkulden blåser inn i hus. Dette er sommervibber uten like, og det er bare å glede seg til å høre denne på Soundboksen mens man sipper paraplydrinker på stranda!

– Even Kaushik 

 

Lokal samling - Noe godt

Bandet Lokal Samling ga forrige fredag ut EP’en Fine ting, og på denne finner man låten «Noe godt». Dette er en fin liten låt som kombinerer vers i janglerock/slackerstil ala Mac Demarco med et hardt refreng inspirert av 90-tallsrock. Lokal samling kaller seg selv Norges svar på absolutt ingenting, men om du liker innenlandske artister som brenn. og Evig ferie er dette noe for deg.

– Tor Magnus Lund

 

Genevieve Artadi  – «Visionary»

Amerikanske Genevieve Artadi er kanskje mest kjent som vokalist i KNOWER, i tospann med Louis Cole. Som soloartist har hun også gitt ut to plater, og er nå straks aktuell med den tredje. Uttrykket minner generelt om 80-tallets eksperimentelle pop, og kanskje spesielt bandet Missing Persons. Dette er utrolig digg musikk!

– Emil Fjeldavli

 

Saken fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Cordae - «Two Tens» (feat. Anderson .Paak)

Cordae og Anderson .Paak minner om en dynamisk duo i NBA. Når den ene begynner å bli varm i trøya fortsetter den andre med å spille han bedre, helt til begge to herjer over banen og treffer kurven hver gang. «Two Tens» er den perfekte alley-oop hvor Cordaes noe monotone og tilbakelente stemme kaster ballen opp i lufta før Anderson dunker det hele hjem. Duoen rapper sømløst frem og tilbake i en låt som føles altfor kort. Feiringen er hooket levert av Anderson på slutten. Rett og slett en seierslåt. 

– Even Kaushik

 

Burly – «Melancholy Morbid»

Harstadværingen Burly er på plass med en rolig og stemningsfull ny låt som består av pling-plongete gitar i tillegg til hans egne herlige og melankolske stemme i «Melancholy Morbid». Dette er ei låt du kan ha gående på repeat langt inn i morgentimene mens sola sniker seg inn vinduet ditt og du enda ikke har klart å stenge av tanker og følelser eller fått noe søvn.

– Simone Timonen

 

Chris Crack - «My Demons Know Karate»

Chicagobaserte Chris Crack stiller som kandidat for et av historiens mest hardtarbeidende rappere, og dét sier en del. Siden 2016 har han sluppet om lag 22 album av varierende kvalitet, og dette har han nå blitt lei av. Dermed har han sluppet en helt ny EP ved navn Mom Can You Come Pick Me Up (New Age Chicago Steppers Anthem), og låta «My Demons Know Karate» etablerer seg som den feteste låta på EP’en med intrikate ordspill om å slenge stoff over opphakka soul samples!

– August Solli Middelkoop

 

Jonas Sjøvaag – «In That Dark Night» 

Nydeleg, underfundig jazzpop med sporadiske innslag av elektronika! Her har trommisen Sjøvaag, tidlegare kjend frå jazzprosjekt som Eple Trio, sleppt ny singel med Mads Eilertsen og Andreas Ulvo. Dritfin musikk!

– Anders Kruse

 

Slowthai- «Selfish»

Siden forrige gang Slowthai var plateaktuell er han blitt far, men det ser ikke ut som pappapermen har gjort Slowthai rundere i kantene. Det er nemlig en lite tilgivende Slowthai vi møter på første singelslipp til hans kommende album UGLY. «Selfish» er nemlig en skjennepreken av en låt som retter blikket mot et sosialt defekt samfunn; likevel viser Slowthai en sjelden sårbarhet og byr på noen av hans beste vokalprestasjoner på lenge. Slowthais skarpe tunge er nok til å få de fleste til å ta noen runder med seg selv, og med tung synthføring er «Selfish» en udiskutabel slager.

– Simen Almaas

 

Saken fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Darling West  – «Still Here»

Norske Darling West har i en årrekke stått for amerikana av høyeste kvalitet. Med deres nyeste singel «Still Here» demonstrerer bandet at de har flere strenger enn bare banjostrenger å spille på, og leverer en solid låt med innslag av smakfulle synther. Det funker som bare det, og låten er nydelig!

– Emil Fjeldavli

 

Post-dreifing ft. Trailer Todd– «Yeah»

Ingen har nokon gong heilt visst kva som hender på Island, har eg ein teori om. Og på Post-dreifing si nye plate Drullumall #4, fullt av gjesteartistar, finn ein alt gitarmusikken har å by på, frå indiepop på «Dystópiski draumarinn» til støyrock på «Yeah». Dette er ei spanande og eklektisk skive frå ei gruppe verd å halde eit auge med.

– Anders Kruse

 

Susanne Lundeng  – «Soveslått» 

Susanne Lundeng er én av Nord-Norges største giganter innen folke- og tradisjonsmusikk. De senere årene har hun spilt sammen med to andre giganter innen norsk jazz: Nils Olav Johansen og Erik Nylander. Sammen er denne trioen kanskje noe av det vakreste og mest musikalske jeg har hørt på lenge, og nå nylig kom det en plate fra prosjektet Følge. Det som gjør dette så interessant og fint å høre på er et topp samspill med mye plass og en knallgod miks!

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte