Ny musikk på spillelistene - Uke 6

Foto: Mille Frømyhr

Lysere tider kommer og med det lystig og god norsk musikk. Redaksjonen har spisset ørene gjennom uka som gikk og gravd fram hele 12 ferske låter som skal sprite opp lista. Gå deg en tur i marka, eller bare sitt på bussen og slapp av med Radio Revolt. Sjekk også ut Spotify-lista vår i bunnen av saken!

 

Blomst - «Mine hender brenner»

Blomst er virkelig i vinden igjen! Garagepunk-bandet som opprinnelig kommer fra Trøndertun folkehøyskole gav ut sin første singel i 2011. Nå er de tydeligvis i en skikkelig skriveperiode, og  pumper for tiden ut fengende singler. Den nyeste singelen deres er en old-school garagerock kjærlighetssang. Selvsagt heter den da noe så romantisk som Mine hender brenner (når jeg tar på deg igjen).

- Sofie Retterstøl Olaisen

 

Pasha - «Chili»

Årets tidligste sommerlåt heter «Chili» og serveres av Rykkinns prettyboy, Pasha. «Chili» er en funky gladlåt om fest og frøkner. Dette er første singel rapperen har gitt ut etter albumet «Park.» som ble sluppet i fjor.

- Karstein A. Skogseth

 

Andrew Bird - «Sisyphus»

Fiolinist og profesjonell plystrer(!) gone indie. Andrew Bird har holdt på en stund og produsert mye forskjellig i en haug forskjellige sjangere, men nå virker det som at han har landet i sitt helt eget deilige folk-pop-landskap. «Sisyphus» virker å være første singel i oppløpet til albumslipp 22. mars.

- Emil W. Hildebrand

 

Gus Dapperton - «My Favorite Fish»

Av alle fiskene i havet virker det som Gus Dapperton har funnet sin favoritt. Jepp, dette er en kjærlighetslåt med stor K. Debutalbumet Where Polly People Go To Read er ute 19. April, imens kan du sjekke ut musikkvideoen og bli forelska.

- Katrine Andresen

 

SACRED PAWS - «Brush Your Hair»

SACRED PAWS fra London snublet jeg helt tilfeldig over på Pavillion-scenen på Roskilde i 2018. Midt på dagen og med kanskje femti tilskuere, hadde de ikke det beste utgangspunktet, men energien disse jentene hadde på scenen har jeg nesten ikke sett maken til. Jeg ble der og dansa hele konserten ut. I utgangspunktet består bandet av kun vokal/gitar og trommer, med noe backing av venner av og til. Dette er «happy go lucky» -pop for å få fart på uka.

- Emil W. Hildebrand


brenn. - «Du og Jeg»

Gjengen som skal redde rocken er tilbake med ny singel: «Du og Jeg» er en rockelåt i god brenn.-stil, denne gangen også med et lite drypp av slem techno oppi det hele.

- Emil W. Hildebrand

 

James Blake - «I’ll Come Too»

Blakes nye album byr på mye variasjon mellom sporene. «I’ll Come Too» er en deilig, romantisk perle som svøpes inn i smakfulle strykere og klassiske RnB- og hiphop-elementer. Blake viser tydelig sitt vokalspenn i låta, og alt i alt gir den et nyskapende uttrykk som er behagelig å ha på ørene. I tillegg er det hyggelig å høre at alles Sad Boy 2013 er litt blidere for tiden!

- Tiril Hognestad

 

Finding Neo - «Time»

Slapp av og hør på Finding Neos debut-EP Hits 4 Neokids. Tre nye låter og tre tidligere utgitte singler utgjør en deilig sjangermiks fra den norske duoen. Åpningslåten «Time» gjør seg godt til for eksempel en litt  «mellow» søndag formiddag. En perle av et prosjekt, vi gleder oss til å se hva Finding Neo finner på i fremtiden.

- Emil W. Hildebrand

 

Hajk - «Time to Forget»

Oslogruppa har sluppet sitt andre studioalbum, Drama, og blant høydepunktene å finne der er «Time to Forget». I motsetning til singlene som er utgitt på forhånd, er denne låta et noe mer nedstemt og dystert tilskudd. Det er en sår og medmenneskelig, men samtidig optimistisk tekst som møter lytteren i denne låta. Dette er en god anledning til å varme opp før bandet entrer Samfundet 1. Mars.

- Lisa Bye

 

Anna Of The North - «Leaning On Myself»

Anna er tilbake og hun byr i sin siste singel, «Leaning On Myself», på en ensom, men sterk elektropop-låt. Deilig gitarspill er et gjennomgående element, for ikke å snakke om artistens fløyelsmyke vokal. Det er et etterlengtet slipp fra Anna Of The North, som for det meste har holdt seg til covere siden hennes siste album i 2017.

- Lisa Bye

 

Softcore untd. - «Gi Meg Tid»

Supergruppen bestående av Emir Hindic og Mathias Humlen fra $ushi x Kobe, og Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet, er endelig tilbake med en ny singel. Låta som  svever rolig i grenselandet mellom house, R&B og hip-hop, er ifølge Høvset inspirert av vinterdepresjon og følelsen av å være låst fast i de samme rutinene hver dag. Med «Gi Meg Tid» og den kommende debut EP-en Cascine fortjener Softcore untd. en bit av alles tid denne vinteren.

- Simon Winther

 

Gold Celeste - «The Best Trip»

Gold Celeste gir oss enda et stykke solskinn i fortsatt dyster vintertid med løfte om lysere tider, nemlig i form av et andre-album. Spenningen begynner å ta seg opp nå til albumslipp etter utsolgt konsert på Revolver, og to bunnsolide singler. Jeg gleder meg.

- Gunnar Hannibal

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte