Ny musikk på spillelistene - Uke 6

Jonas Ledang
Jonas Ledang - Foto: Marthe A Vannebo

 

Februar er i gang, men vi har fortsatt et stykke igjen til våren. Radio Revolt har funnet fram nye låter for å hjelpe deg holde humøret oppe, selv om det tidvis er kaldt og mørkt. Denne uken får du blant annet dansbar pop fra danske Soleima, riffpreget rock fra Trøndergutten Jonas Ledang, atmosfærisk indierock fra Ludvig Moon og funky rytmer fra gjengen i Kefeider. Lytt og nyt! 

 

 

Soleima - «Roses» 

Det avslappede og frie lydbildet danske Sarah Mariegaard, bedre kjent under artistnavnet Soleima, leverer er vanskelig å ikke la seg fenge av. Selv om hun har vært i gamet lenge, faller hun kanskje litt imellom resten av de kvinnelige popartistene vi finner i dag. Likevel er Soleima definitivt noen å følge med på, og med «Roses» kan man bare håpe på at hennes andre album er godt på vei. 

- Tina Løvås

 

Nelson Can - «Yeah, I Didn`t Think So» 

Det har gått hele seks år siden den danske trioen slapp sin siste utgivelse. Nå er de tilbake med albumet So Long Desire, som definitivt var verdt ventetiden. «Yeah, I Didn`t Think So» er et av høydepunktene fra albumet. Vokalen til Selina Gin flyter behagelig over Signe SigneSigne og Maria Juntunen på bass og trommer. Dette er tre sterke kvinner man bør passe seg for i 2020. 

- Tina Løvås

 

H.E.R. - «Sometimes» 

Gabriella Wilson, som går under artistnavnet H.E.R, etablerte seg for fullt som et navn å følge med på innenfor R&B i 2019. «Sometimes» kommer kanskje på det perfekte tidspunkt nå som nyttårsknekken har ankommet hos en del av oss. Låta reflekterer på en vakker måte hvordan livet er uforutsigbart og noen ganger går ikke ting helt som forventet, og det er helt ok. Fra første strofe kaprer Wilson oss med sin kraftfulle vokal, og viser igjen sitt fulle talent både i låtskriving og stemme. 

- Tina Løvås

 

Jonas Ledang – «That Won’t Change My Mind»

Trondheimsgutten Jonas Ledangs siste plate, Information Therapy, byr på tradisjonell rock, slik vi godt kjenner han fra tidligere. «That Won’t Change My Mind» har et snertent gitarriff og har også med seg fiolinspill som skaper et folkelig tilskudd. Ei god låt å starte dagen med.

- Lisa Bye

 

Ludvig Moon - «Heaving for Oxygen» 

Oslo-bandet Ludvig Moon er ute med ny singel. «Heaving for Oxygen» er et deilig innslag i katalogen av ny, norsk musikk. Låta høres ut som en lang togtur i et frossent landskap. Den er vakker og avslappende, men gir også uttrykk for en slags lengsel. Lydbildet gir lette assosiasjoner til band som DIIV - flytende og drømmende. Om «Heaving for Oxygen» er starten på 2020 for Ludvig Moon, kan dette bli et svært godt år for bandet.

- Tiril Hognestad 

 

Kefeider - «Hurts A Little»

Vetle Løvgaard er mannen bak Kefeider, og med seg på laget har han musikere fra blant annet Orions Belte og Bigbang. At dette er musikere med erfaring merkes på debutplaten Podium. Åpningssporet «Hurts A Little» er en velprodusert låt, der musikerne tydelig har tatt med seg inspirasjon fra andre prosjekter. Låten er først og fremst preget av drømmepop på linje med Orions Belte, samtidig som den er mer direkte og unngår å bli for flytende og atmosfærisk. Det resulterer i en funky og spennende låt med godt driv, mens Løvgaards myke vokal gjør det hele til en svært smooth affære.

- Jens Waage

 

Wild Nothing - «Foyer»

Å lage drømmende, melankolsk indie synthpop er ikke akkurat en unik affære i 2020, og Jack Tatum er langt fra revolusjonerende på sin nye EP Laughing Gas. Samtidig er det kanskje en grunn til at sjangeren har blitt så populær - når det gjøres riktig er det jo utrolig deilig å høre på. «Foyer» har en sylskarp produksjon, og det er mye som står på. Synthene og trommene i verset gir assosiasjoner til 80-tallets grandiose komposisjoner (det er til og med slengt inn en liten saksofon her og der), mens låten fremdeles holder seg i det mystiske, drømmende landskapet sjangeren er kjent for. Her gjøres det riktig, og EPen anbefales!

- Jens Waage

 

John Olav Nilsen & Nordsjøen - «Den Smale Sti»

«Den Smale Sti» er den siste av tre spanande singlar frå kritikarrosa John Olav Nilsen & Nordsjøen som har kome ut med jamne mellomrom sidan September i fjor. Den nye låta har ein interessant tekst som tek opp korleis teknologi gir verda innpass i liva våre, sammen med den gode sounden som er grunnen til at gruppa har den statusen dei no har. Sangen følg elles bra opp på det tidlegare arbeidet til bandet. Gruppa har annonsert at det snart kjem eit nytt album, dette blir det andre prosjektet til Nilsen saman med Nordsjøen. Truleg får vi det nye albumet før gruppa legg ut på ny runde konsertar i slutten av februar. 

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte