Ny musikk på spelelistene - Veke 5

Bård Berg - Foto: Martin Bremnes

Bård Berg - Foto: Martin Bremnes

Musikkredaksjonen har funne fram den beste nye musikken! Tidenes raskaste januar er over, og vi ser fram til og håpar at februar kan renne over med bra ny musikk. Denne veka er lista fullpakka som nista med artistar som Killer Kid Mozart, Bård Berg, Kantona, Madlib og den fantastiske SOPHIE, som dessverre gjekk bort frå oss denne laurdagen.

 

Killer Kid Mozart – «Thought You Should Know»

Emo-Indierockbandet Killer Kid Mozart har en god stund vært et respektert band i undergrunnen. Deres første album høstet gode kritikker, uten at det ga det store kommersielle gjennombruddet. Deres nyeste låt  «Thought you should know» presenterer et større lydbilde uten at de svikter sine røtter. Det er emorock og drives av smellkule gitarer av typen Dinosaur Junior og nydelig sutrete vokal. Vi får håpe Killer Kid Mozart snart når ut til massene.

– Tor Magnus Lund

 

Bård Berg – «Bus no. 9 » (Feat. Sofie Tollefsbøl)

I låta Bus No. 9. leverer Bård Berg og Sofie Tollefsbøl en herlig leken låt. Denne kan du enten sitte stille og lytte til, eller ha i bakgrunnen - den passer godt til begge deler. Et fantastisk lydbilde med silkemyk vokal og fløyte møter en fet beat som er superbehagelig å høre på. Denne låta er forøvrig fra den rykende ferske plata Oslo Beats Vol II, som absolutt er verdt å sjekke ut dersom du har sansen for spennende lydbilder og fengende melodier.

– Mona Hynne

 

Xiu Xiu – «A Bottle Of Rum» (feat. Liz Harris)

Xiu Xiu har gjort en helomvending fra deres nifse og uhyggelige plate fra 2019, Girl With Basket Of Fruit. Denne singlen er en deilig og drømmende poplåt der de har gjenopptatt samarbeidet med den alltids svevende Liz Harris, bedre kjent for sitt prosjekt Grouper. Men, hvorfor er Jamie Stewart så skjelven i stemmen? Han høres redd ut. Det er noe som skurrer i lydbildet. Og hva i all verden skal teksten bety? Kanskje Xiu Xiu ikke har gjort en helomvending likevel. Det høres i alle fall fett ut! 

– Sondre Østgård

 

Cosmo Pyke – «A Piper For Janet»


Britiske Cosmo Pyke kom tidligere i januar ut med sin andre EP, som blomstrer av gode jazzinspirerte indielåter. «A Piper For Janet» er låta som også er tittelen på EP-en, og den gir en svært behagelig introduksjon på det hele. Drømmende, men likevel bestemt vokal i en symbiose av elegante og jazzete elementer som passer godt sammen med Cosmo Pykes singer-songwriter-stil.

– Lisa Bye

 

Kantona – «Carola»

Norske topplister har gjennom årene kunne smykket seg med en god del nordnorsk sang, men enda blir vi ikke lei. Det er med god grunn at Kantona har vekket oppsikt med sine så langt bare fire singler, hvorav «Carola» er den siste i rekka. Duoen Kantona består av Frode Larsens engleaktige vokaler og Kristian Olstads opphakkede beats og Låta er selvfølgelig inspirert av den svenske sangeren med samme navn. I refrenget synges det noe jeg absolutt stiller meg bak, nemlig at «kanskje du må følge med no». Det er nok verdt det.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Madlib – «Riddim Chant»

Den altomfattende, grenseløse og absolutt overarbeidede produsenten Madlib har en lang og prestisjefylt karriere bak seg. Du kjenner kanskje Madlib best fra hans anerkjente samarbeidsprosjekt med Freddie Gibbs og den avdøde MF DOOM. Det er derimot lenge siden vi har fått høre et prosjekt som igjen er hundre prosent hans eget. Sammen med sin gode venn og samarbeidspartner Kieran Hebden, alias Four Tet, har han satt sammen det nesten tre kvarter lange albumet eller beat-tapen Sound Ancestors. Med blant annet «Riddim Chant» fra dette albumet manifesterer Madlib seg atter igjen som en av de aller beste når det kommer til å smelte sammen de hardeste trommene med groovy basslinjer, vokal-chops og diverse perkusjon som gjør at det kiler i trommehinna og lugger i nakkemusklene.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Young Franco, Denzel Curry, Pell – «Fallin’ apart» - Close counters remix

En råbra, rytmisk og chill danselåt har blitt tatt opp enda et hakk av close counters. Dette er en real, synthtung remix. Særlig gøyalt er det når reverben blir knocka opp til 1001. Morsom låt.

– Andreas Jensen

 

SOPHIE – «UNISIL»

UNISIL ble den siste singelen den revolusjonerende produsenten SOPHIE ga ut før hun forlot denne verdenen alt for tidlig. Låta er en råtung elektronika-banger med sterke assosiasjoner til ymse trap-lignende lydelementer. UNISIL er et prakteksempel på hvor eksperimentell, nyskapende og dyktig SOPHIE var. Rest in power.

– Andreas Jensen

 

Brent Faiyaz, DJ dahi, Tyler, The Creator – «Gravity»

Brent Faiyaz er kjent for å lage råbra R&B låter, og på den nyeste singelen har han fått med seg godeste DJ dahi og Terje, skaperen. Låta er fantastisk rolig med en skarptromme som svinger til de grader. Personlig digger jeg Tyler sin bruk av eldre sangteknikker, som skaper skikkelig god dybde og variasjon i låta.

– Andreas Jensen

 

Lala &ce – «Atlantis»

Lala &ce er kanskje den kuleste dama i det franske hip hop-gamet. 29. januar slapp hun sitt andre album, Everything Tasteful, der du får høre den mørke, karakteristiske stemmen synge like rent som den leverer aggressive vers eller mumler på vers som drypper av lean. For undertegnede er «Atlantis» en låt om å leve litt i sin egen (autotunede?) drømmeverden, og kommunikasjonssvikten som kan oppstå med utenomverdenen. 

– Lina Grøtting 

 

It Might Get Loud – «She's on fire»

Hvis du har gått i Trondheims gater eller fulgt med på The Voice i det siste kan det hende at du har hørt om kirkenesværingene i It Might Get Loud. Siden 2017 har de sluppet en rekke låter, et album og nå den nyeste låta «She's on fire». Det er god rock i en relativt depressiv stemning, men tross det triste aspektet er låta full av liv og trøkk. Vokalen vrenger så det suser, trommene ligger bakpå i god stil og synthen ligger som et mystisk teppe over låta.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Harakiri for the Sky – «Song to Say Goodbye»

Post-metal har tatt den harde musikkverden med storm, og østerrikerne i Harakiri for the Sky viser hvorfor det har blitt så populært. Om tittelen ikke røpet det allerede vil det melankolske piano- og gitarspillet i starten av låta virkelig vise fram essensen. Selv på det hardeste er låta tydelig desperat og sårbar, noe den sprukne vokalen bidrar mye til. Det er kanskje ikke en allsang-låt, men en vakker og storslått låt som setter sine spor på andre måter.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Lady of Leisure – «Spilling Coffee»

Splitter nytt, rykende ferskt og veldig veldig fint. Hvis hipstermusklene er støle og det er mangel på <1000-låter i spillelistene dine så er debutlåta «Spilling Coffee» fra norske nykommer Lady of Leisure midt i blinken for deg. Godt med reverb på gitaren, smått engstelig lyrikk og meget fin vokal burde glede et hvilket som helst indiehode med sans for det litt rolige. Og skulle du være selvutnevnt feinschmecker med allergi mot alt som minner om singer-songwriter, kan allikevel både taktskifte og flørting med dreampop-verden hjelpe på selvfølelsen. Anbefales!

– Emil W. Hildebrand

 

Benny Sings – «Nobody’s Fault»

Benny synger og han synger egentlig veldig fint. Amsterdammeren ser ut som tvillingbroren til T.J. Miller og er allerede et forholdsvis etablert navn med låter i flere Netflix-serier og diverse samarbeid med blant annet Rex Orange County, Mac deMarco og Free Nationals. Men, en gryende kjendisstatus betyr heldigvis ikke dårlig musikk, og Bennys nyeste singel «Nobody’s Fault» er en funky synth-sak som er perfekt til både bakgrunns- og forgrundsmusikk – alt ettersom hva du føler for. Så det er bare å trykke play, gjøre whatever, og nyte en ukomplisert musikkopplevelse.

– Emil W. Hildebrand

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte