Ny musikk på spillelistene - Uke 6

Emil Kárlsen. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen.
Emil Kárlsen. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen.

I kjent musikkredaksjon-stil er vi alltid litt seint ute… men som ordtaket går så er det bedre seint enn aldri. Lihkku beivviin! Som gave til hele norges befolkning gir vi dere nå enda en liste med den nyeste og beste musikken fra inn- og utland. Du får fersk musikk av blant annet Emil Kárlsen, Jonas V, Amalie Holt Kleive og Rambow. 

 

Emil Kárlsen – «Muohta» 

Mouhta er en fantastisk folkerockete låt fra den sjøsamiske artisten Emil Kárlsen, som også er aktuell i indierockbandet Resirkulert. Kárlsen tok sterkere grep rundt sin samiske identitet etter han vant prisen som årets unge kunstner under Riddu Riđđu festivalen i 2019. ‘Muohta’ er et av mange nordsamiske ord som oversetter til ‘snø’, og man kan virkelig kjenne en særegen energi og kraft som Kárlsen utstråler på denne fantastiske låta.

– Andreas Jensen 

 

Jonas V – «Takk»

Hele Slettebakkens Jonas V er tilbake med ny låt for første gang siden 2020-albumet UN666UTT med sin nye singel «Takk»! Beaten består av brautende brass og store 808s, og det er få andre rappere i Norge som har tyngden til å kunne hoppe på en slik produksjon. Takk er en av de mest fengende låtene jeg har hørt fra Bergen de siste par årene og jeg håper det er mye mer der det kommer fra!   

– Martin Blom

 

Ecko Bazz – «Mmaso» 

Intens og imponerende hiphop fra Uganda. Ecko Bazz gjør sitt beste for å utkonkurrere den ekstreme instrumentalen med enda mer ekstrem rapping, og resultatet er noe av det råeste jeg har hørt så langt i år. Gitt ut på Hakuna Kulala, søsterselskapet til Nyege Nyege Music, og hvis du liker det du hører her burde du definitivt sjekke ut flere av utgivelsene til de to plateselskapene.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 


 

Bård Berg, Solå - «To B» 

Kjære Ingvild Kjerkol, nå må du og resten av staben se til å skynde dere med å åpne opp landet. For det eneste jeg vil nå er å finne meg en søting å susse på kinnet og danse til «To B» av Bård Berg og Solå ute på byen. At studentene her til lands må vibbe til denne knallgode solskinnslåta på de stakkarslige kvadratmeterne i kollektivene våre er en skam.

-Andreas Jensen

 

Amalie Holt Kleive – «Sier Ingenting» 

Jazzvokalist Amalie Holt Kleive har skapt eit uttrykk som befinner seg i landskapet mellom elektronika, jazz og house. «Sier ingenting» høyrer absolutt til i klubbsjangeren og blir kanskje ikkje slept på eit betre tidspunkt. Vi kan alle kan fryde oss over å ha fått denne perla av ein låt som soundtrack til gjenopning nummer to!

– Ingrid Nedrebø

 

ROSALÍA - «SAOKO» 

Dronningen av latinsk pop er tilbake! På ROSALÍAs nye storhit «SAOKO» kombinerer hun elementer av slem RnB, hyperpop, reggaeton og latino-pop. Hun slenger til og med inn et kort improvisatorisk jazzstykke. Jeg føler meg rett og slett ustoppelig når jeg hører på denne knallbra låta.

-Andreas Jensen

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Black Country, New Road – «Good Will Hunting»

Black Country, New Roads nye album Ants From Up There er en oppfølger av de sjeldne. Det er et album med noen av de vakreste arrangementene jeg har hørt på lenge, men også gode, fengende låter; det er et album med variasjon og bredde. «Good Will Hunting» er kanskje BC,NR sin mest poppete låt, men den klarer allikevel å være både kreativ og unik, i god BC,NR-stil. 

– Aleksandra Simonsen

 

Rainsford, Anna of the North – «Brutal» 

Anna of the North er i desse dagar aktuell på fjernsynet i «Hver gang vi møtes», men i tillegg til å covre TIX og Maj Britt Andersen på det folkekjære programmet er ho også aktuell med sin nyaste singel «Brutal». Det er duka for nok eit stjernemøte for gjøvikensaren Anna Lotterud då låta er eit samarbeid med den amerikanske artisten Rainsford, samt låtskrivar Charlotte Lawrence. Resultatet er ein sterk og ærlig låt om vanskeleg kjærleik, kanskje ein treffande låt for den single delen av befolkningen i «disse valentinstider».

– Ingrid Nedrebø

 

Rambow – «Pray then eat (feat. Angelo Reira)» 

Fjorårets Urørt-vinner oser av selvtillit på EP’en R.A.M.P., og siste spor er han ute etter å avslutte karrierene til alle cap-rappers i Norsk hiphop. Med det nivået som Rambow leverer på «Pray then eat» burde også en rekke norske rappere gå i seg selv og enten heve nivået eller legge opp. Angelo Reira er heldigvis ikke en av dem, og hopper innom med en sterk gjesteopptreden.

– Simon Winther

 

UFO Hawaii – «Es will schlafen» 

Den tyske kunstnere Treü eller UFO Hawaii har kommet med en stjernehimmel av et album med utgivelsen Von Aalräuchereien bis Zylinderstifte. Her skinner låten «Es will schlafen» med sin nedstemte Ole Lukkøye-stemning med myke melodier og søvnig baklengs gitar. 

– Herman Østby 

 

thea wang – «Tell Me About It» 

Vokalist Thea Wang har vore ein aktiv musikar lenge. Ho har blant anna spelt på bergensfestivalen Vill Vill Vest, men ho har ikkje gitt ut musikk – før no. Debutsingelen «Tell Me About It» er ei kjenslefull og melankolsk låt, framført og formidla på beste vis av den dyktige musikaren. Med deilige vokalharmoniseringar og ein sterk vokalprestasjon kan vi utan tvil gratulere Thea Wang med ein nydeleg debut.

– Ingrid Nedrebø

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 


 

Kyle Dion, Tkay Maidza - «Hazy» 

«Hazy» av Kyle Dion og Tkay Maidza gjør meg så forbanna sjalu på alle som bor under den sørlige grensen av ekvator. Det hadde vært så ekstremt deilig å slappe av i sommersteiken til denne herlige pop/RnB-bangeren fra den amerikanske duoen. Vi går i hvert fall mot lysere tider.

-Andreas Jensen


 

Etran de L’Aïr – «Tchingolene» 

Familiebandet fra Niger forbereder utgivelsen av albumet Agadez den 18. februar med en tredje singel. Nydelig og fengende gitarmusikk fra Sahara gitt ut gjennom Sahel Sounds, anbefales spesielt for folk som liker Mdou Moctar. 

– Simon Winther

 

645AR – «Stay Alert»

Stemmeskifte rap med tegnefilmsestetikk og durende bass. Denne gangen er det ikke helt musesang, derimot mer jordnær i den typiske utviklingen, eller kanskje det neste leddet til Bee Gees.

– Herman Østby 

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-liste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte