Ny musikk på spillelistene - Uke 7

Cupid Girl. Foto: William Rodahl.
Cupid Girl. Foto: William Rodahl.

Det er kjærlighet i luften, også i all musikkens sukkersøte vibrasjoner. Eller… kanskje ikke alt er like sukkersøtt på denne ukas liste, for musikkredaksjonen tenker selvfølgelig også på alle de som ikke har noen å kysse på valentinsdagen. Derfor er ukas liste full av kjærlighet, men den er også full av alle de andre følelsene! Du får ny musikk fra blant annet Cupid Girl, V.Christie, FlowersFlowersFlowers og Klossmajor. 

 

Cupid girl – «You couldn't get enough»

På sjølvaste valentinsdagen slapp Cupid Girl denne godbiten av ein låt fyld med attitude, fengande refreng og element frå indie, pop og rock. Dette er andre singelen frå Cupid Girl, og det er spennande å fylje med på om det kjem debutalbum frå artisten i 2022. «You couldn’t get enough» er ei sånn type låt som får ein til å drøyme om sommar i byen og bar asfalt. Lei av slaps og snøstorm i Trondheim? Denne låta får deg ut av vinterdepresjonen!

– Ingrid Nedrebø

 

V. Christie – «Flux» 

Datoen er 12.02.2022 og Støre har nettopp tatt av seg munnbindet på nasjonal rikskringkastning. Man skal ha fest, og man skal drite i metern. For dette trengs det et lydspor som samler alle depressive tanker man har hatt siden forrige gjenåpning og erstatter dem med ren glede. «Flux» er en tech-house-låt uten like og får selv den stiveste stokk til å knekke opp og svaie i vinden. Norge er på banen igjen seks rolige måneder - og med denna låta i bakgrunnen er det ingenting som kan stoppe oss.

– Even Kaushik

 

Ravyn Lenae – «Skin Tight» (feat. STEVE LACY)

Den 22 år gamle R&B-vokalisten Ravyn Lenae, som og er kjend gjennom prosjektet Zero Fatigue, har no samarbeida med Steve Lacy. Resultatet er «Skin Tight» – ei hypnotisk og sensuell låt som fangar kjensla av ein sterk, mellommenneskeleg magnetisme. Her er det berre å lukke auga og tenkje på den du er glad i.

– Maiken Gjøsdal

Saken fotsetter etter musikkvideoen. 

 

FlowersFlowersFlowers – «Kinda Wanna» 

Om du er av typen som liker pop-musikken din av den ganske sære, men likevel fengende sorten, er FlowersFlowersFlowers sin nye singel «Kinda Wanna» noe for deg. I samme gate som duoene Smerz eller Let’s Eat Grandma, lager denne norske duoen atmosfærisk elektronisk pop med uhyggelige synter og undertoner. Husk på denne når du skal lage spilleliste til halloweenfesten din i oktober.

– Øyvind Soldal Rasmussen

 

Grim Pil – «Landevei» 

Etter å ha introdusert seg selv gjennom tre varierte og ambisiøse EP’er over to år, viser den trønderske rapperen Grim Pil ingen tegn på å senke farten. Eller, farten er riktignok svært lav på den nye, timmy_aka-produserte singelen «Landevei», men nivået holdes fremdeles høyt. Grim Pil glir så vidt frem gjennom en mørk og røyktung atmosfære, men kreativiteten hos både rapper og produsent er krystallklar.

– Simon Winther 

 

Duke Deuce – «Falling Off» (feat. Rico Nasty)

Den nye låta «Falling Off» av Duke Deuce og Rico Nasty er en virkelig nasty collab, og ja, den høres nøyaktig ut som det du tror. Låta er en perfekt blanding av Rico Nastys heavy metal trap og Duke Deuces uimotståelige crunk-energi, og begge er like forbanna! Om du ikke allerede er crunk etter gjenåpning så blir du ihvertfall det etter å ha hørt denne låta! 

– Martin Blom

 

Caroline Polachek – «Billions» 

Caroline Polacheks nyeste singel er en perfekt demonstrasjon av artistens sterkeste sider. «Billions» snor seg fremover i et snodig, nærmest downtempo pop-landskap, og den tidligere Chairlift-vokalisten får masse rom til å vise frem sin unike vokal. Forhåpentligvis betyr dette singelslippet at en oppfølger til Pang er rett rundt hjørnet!

– Simon Winther 

Saken fotsetter etter musikkvideoen. 

 

Yung Kayo – «hear you (feat. Eartheater)» 

Young Thug har etterhvert produsert mange musikalske avkom, men det er få som i så stor grad viderefører Atlanta-rapperens eksentriske og normbrytende kreativitet som det Yung Kayo gjør på debutalbumet DTFK. Den 18 år gamle Young Stoner Life-signeringen byr på høydepunkt etter høydepunkt. Samarbeidet  «hear you» med den eksperimentelle folk/pop-artisten Eartheater er bare et av mange eksempler på at dette er en artist som har potensiale til å både dominere og endre trap-sjangeren i de kommende årene.

– Simon Winther 

 

Oh!Stina – «Owner of a Lonely Heart»

Den 19 år gamle bergensjenten Oh!Stina er kanskje fersk, men det skjuler hun svært godt på denne debutsingelen. Her får du nemlig en superfengende bruddlåt med et allsangvennlig refreng, glovarm synth, og et grunge-y lag som komplementerer det poppete uttrykket. Dynamikken er også på plass, med glidende overganger mellom rolige og intime partier, som plutselig sklir over i en kjærlighetssyk rockekonsert. Perfekt til Amors fødselsdag og andre merkedager/pengesluk.

– Erik Peralta Løvaas

 

Pinch Points – «Am I Okay?»

Snill, australsk pønk? Ja takk! Pinch Points slipper albumet Process 18. mars, og singlene de har sluppet så langt lover godt for albumet. «Am I Okay?» er et særdeles hyggelig lytt, en oppløftende pønklåt med en klar oppfordring om å passe på deg selv, levert av rå og ærlige vokaler i post-pønk-stil sammen med lystig, skranglete gitarspill. 

– Aleksandra Simonsen

Saken fotsetter etter musikkvideoen. 

 

Klossmajor – «Skjønte ikke du var borte» (feat. Ravi)

Stavangerbandet Klossmajor slapp låta «Skjønte ikke du var borte» i september i fjor, men det ingen visste var at dei eit halvt år seinare skulle sleppe låten i ny versjon saman med barndomshelten Ravi. «Skjønte ikke du var borte» var i utgangspunktet ein god jazzpopbanger, men raplegenden gjer låta fullkomen og løftar ho til nye høgder. Samspelet mellom dei tre jazzvokalistane og Ravi fungerar utmerka, vonar gullalderen for features får sin renessanse etter dette legendariske samarbeidet!

– Ingrid Nedrebø

 

CARTHIEFSCHOOL – «Thug Machine» 

Viktig melding frå solens kongerike: vi har fått ny singel frå det kriminelt undervurderte posthardcorebandet CARTHIEFSCHOOL, som held til i snøfylte Sapporo. Den vesle låta har eit simpelt lydbilete, og nyttar harde gitarar, skrikevokal og hyppige temposkifte for å halde på interessa til lyttaren. «Thug Machine» er det fyrste nye materialet vi får etter det sjølvtitulerte debutalbumet samt EPen kenjimiyazawa som kom i fjor, og ein tør berre håpe at singelen er eit frampeik mot ny skive. 

– Maiken Gjøsdal

 

Frost Children – «MAYFLY» (ft. Gary Wilson)

Frost Children, som består av Angel og Lulu lager alternativ pop. Musikken kan høres ut som en mekanisk teddybjørn, med elementer av glitch som drives av vakre melodier, temaer og synther. På denne dansbare og mekaniske låta har de denne gangen fått med seg Gary Wilson, den største undergrunnsmusikeren siden The Beatles. Annet innhold i låta: publikums-roping, slapp bass og en unik bridge.

– Herman Østby

Saken fotsetter etter musikkvideoen. 

 

Simen Mitlid – «Leon T.» 

Simen Mitlid skildrar sin egen musikk som ei blanding av amerikansk folk og skandinavisk furuskogsmelankoli. Det er lett å skjøne skildringa til artisten frå Hedmark når ein har dei orda i mente og lyttar til «Leon T.», som er ein av to låtar frå has siste EP med same namn. Før har me høyrt kor godt den fortryllande falsetten til Mitlid fungerar dei rolegare og meir melankolske låtane, men viser seg å vere svært godt skikka i «Leon T.» som er ei låt med litt meir fart. Det er berre å takke Simen Mitlid for å ha servert oss nydeleg musikk som potensielt kan bli soundtracket til samtlege denne våren.

– Ingrid Nedrebø

 

Ravi Kuma - «Cardio» (feat. YO JOHNNY)

Låten du skal danse til på gjenåpningsfesten heter «Cardio»! Du trenger ikke å dra på treningssenteret, spise sunt eller har masse sex. Alt du trenger er å skru opp lyden og nyte musikken til danske Ravi Kuma, her i samarbeid med Yo Johnny.

– Janina Wildermuth

 

Sharon Van Etten – «Porta» 

I sin nyeste singel «Porta» setter Sharon Van Etten lyd til sine mørke og kompliserte følelser. Låta er farget av både angst, depresjon og følelsen av dissosiasjon, og med så tunge temaer skulle man tro at denne låta bare kunne bli en nedtur – men med et drømmende lydlandskap laget av livlige synther og 80-tallsestetikk blir denne låta i stedet en ekte opptur. 

– Aleksandra Simonsen

Saken fotsetter etter musikkvideoen. 

 

Cheer Accident – «Maison de Velours Ecureil»

Cheer Accident har privilegiet å befinne seg på Skin Graft records, det mest spennende plateselskapet som gir ut tegneserier som er passer til albumets konsept. Til forskjell fra deres tidligere progrocklyd får du her en mer balansert, behagelig chill-out låt som fortsatt er avansert, samt spennende. Vakker og groovy med fiolin. 

– Herman Østby

 

Sfven - «teach me love»

Innenfor de beskyttende veggene på soverommet sitt i Derby blir det best: Jamie Clarke aka Sfven fra England lager følsom indiepop som gir uttrykk for et varmt forhold mellom mennesker. Briten blander ekte lidelsesord med hypnotiske lyder i hver eneste låt på debutalbumet sitt forest avenue. «Teach me love» er vel den mest intense låten på albumet og handler om et forhold som tok slutt og etterspillet som gjenstår.

– Janina Wildermuth

 

Sjekk ut alle låtene på Radio Revolts A- og B-liste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte