Ny musikk på spillelistene - Uke 8

Team Me - Foto: foto.samfundet.no

Ni nye låter er live i din radio- og eller internettmaskin denne uka! Fort og hardt eller på en seng av silke, dansbart eller med anlegget på fullt hjemme i kollektivet. Låtene vi har plukka ut dekker spekteret. Nye artister har brutt overflaten og gamle travere har returnert. Vi følger med og hører gjennom. Det burde du også. Nederst i saken finner du lista vår på Spotify. Sjekk den ut for hundre freshe låter fra de siste månedene!

 

Team Me - «Blurry Precise»

I sin storhetstid var Team Me et av Norges største indieband, og mange ble tatt på sengen da de la opp i 2015. Nesten like overraskende (men tusen ganger mer gledelig) var det å lese nyheten om at bandet er tilbake. Den nye singelen «Blurry Precise» drar oss tilbake til lydbildet man forbinder Team Me med: Allsangvennlige refrenger som bygges opp i episk stil. De ble nettopp bekreftet til Pstereo, så det er bare å glede seg til gamle og nye slagere på Marinen.

- Katrine Andresen

 

Konradsen - «Baby Hallelujah»

Med kun en singel i baklomma ble Konradsen den store overraskelsen for meg under Trondheim Calling. Hjemsøkende, vakre vokallinjer og blåseinstrumenter om hverandre bidro til en magisk opplevelse. Gleden er derfor stor når de deler deres andre singel, «Baby Hallelujah», en like vakker ballade som gjør at man stopper opp med det man holder på med, og bare lytter. Er du fan av Bon Iver, vil du digge dette.

- Katrine Andresen

 

Deathcrush – «Dumb»

Norske Deathcrush har ligget lavt i et par år, men lader nå opp til ny skive. To singler er foreløpig sluppet fra Megazone og det er tydelig at bandet har tatt en ny retning. Musikken har alltid vært eksperimentell og variert, men der den før gjerne har vært seig og rund i kantene, bærer den nå preg av en stram letthet. «Dumb» er hardere, tightere og samtidig løsere enn den forrige singelen «Ego», og det blir spennende å se hva resten av skiva har å bringe.

-Tobias Ruus

 

Freddie Gibbs & Madlib - «Flat Tummy Tea»

Fem år har gått siden disse karene beriket verden med det fantastiske albumet Piñata. Allerede i 2016 ble det varslet et nytt fullengders-samarbeid, men først nå kommer den første singelen, «Flat Tummy Tea» fra det kommende albumet Bandana. Det var mildt sagt verdt ventetiden, og hvis du ikke blir gira av denne så bør du vurdere å ta en tur til legen for å sjekke at alt er som det skal. Navngi en mer ikonisk duo, jeg venter…
- Edel Farstad

 

Lil Halima - «Take Me To Your Planet»

«Take Me To Your Planet» var et av høydepunktene under Trondheim Calling-konserten til Lil Halima, og jeg har siden den gang gledet meg til låta skulle slippes. Dette er en herlig og funky poplåt om å ville stikke av til en annen planet med den du er forelsket i. Låta er fjerde og siste spor på den ferske EP-en for the dark days, og når sola og varmen forsvant like kjapt som den kom her i Trondheim, kan dette være akkurat det du trenger for å holde varmen ut denne siste vintermåneden.
- Edel Farstad

 

VEVET -  «Donkey Kong»

VEVET er tilbake med sin tredje singel i år, og «Donkey Kong» ligger på det samme høye nivået som de to første. For hver nye låt blir jeg bare mer og mer nysgjerrig på disse gutta. Produksjonen er herlig, hver linje sitter som et skudd, og det er rett og slett god stemning. Sjekk dem ut nå, så kan du om noen måneder skryte av at du “likte dem før det var kult”.
- Edel Farstad

 

Avenade - «Memories»

Jeg har lenge slitt med søvnløse netter hvor jeg har ligget våken og tenkt “Skulle gjerne hatt litt fersk garagepunk fra en kar borti Illinois rett inn i blodåra akkurat nå ja”. Og det fikk jeg her gitt. Hurra!
- Edel Farstad

 

Hollerado - «One Last Time»

Sliten? Lang uke allerede? Kanskje en semesteroppgave som henger over deg? Indie-outfitet Hollerado fra Ottawa vil gjøre noe med akkurat det. De har sluppet låta «One Last Time», og det er oppesen dansbar anthem-rock med noen dråper støy i miksen som sikter på å gjøre humøret ditt litt bedre nå når februar kryper mot slutten. Håper det hjelper!

- Emil W. Hildebrand

 

Martin Hazy & Angelo Reira - «Lille Thailand»

Når Angelo Reira og Dårlig Vanes egne Martin Hazy teamer opp er det en ting man alltid kan være trygg på: Resultatet blir en banger. Derfor er det høye forventninger når de to rapperne skal slippe samarbeidsprosjekt i mars, og den første singelen «Lille Thailand» leverer i alle fall varene.

- Simon S. Winther

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte