Ny musikk på spillelistene - Uke 8

Kvelertak - Foto: Petroleum Records
Kvelertak - Foto: Petroleum Records

Den som venter på noe godt venter aldri forgjeves, sies det. Denne ukens liste går ut til alle fans som har ventet tålmodig. Endelig får vi høre albumene til indie-konge Tame Impala og black n' roll-mestere Kvelertak, mens veteraner The Strokes og Lamb of God har gitt ut nytt materiale for første gang på lenge. I tillegg får du også nytt fra kult-rappere Tøyen Holding, psych-pop trio Great News og blues-gitarist Tora. Les, lytt og nyt - ventetiden har vært verdt det! 

 

Tøyen Holding - «Kan jeg få et vitne (feat. Lars Vaular»)

Fredfades og Mest Seff alias Tøyen Holding er tilbake med en herlig singel, og denne gangen har de fått med seg selveste Lars Vaular. Kjemien er upåklagelig når noen av landets beste rappere slår seg sammen. Mest Seff hevder på første verset at gjengen lager “kvalitet når vi henger som spansk skinke”, og at det stemmer er det liten tvil om.

- Edel Farstad

 

Tora – «Desire»

Gitaristen og vokalisten fra Flatanger, Tora, har de siste årene mottatt økt internasjonal oppmerksomhet for sine gitarferdigheter. Tora og bandet hennes siste singel, «Desire», bærer et rocka preg, og det er ikke vanskelig å la seg fenge i gitarriffet på låta. Med inspirasjon fra Prince og Michael Jackson har Tora en bestemt, men samtidig snerten sound på hennes nye singel.

- Lisa Bye

 

Tame Impala – «One More Year»

Verden har omtrent stått på tærne i vente på australske Tame Impalas første albumutgivelse på fem år. På valentinsdagen kom plata The Slow Rush som en gave til oss, og fylte våre liv med psykedelisk og elektronisk pop igjen. Låta som åpner albumet er «One More Year», som er akkurat det vi kunne håpe på: en soft start som bygger opp stemningen til resten av plata.

- Lisa Bye

 

The Strokes – «At The Door»

Sju år er gått siden siste album fra indie-tungvektere The Strokes, og bandet har annonsert at det kommer nytt album i april. «At The Door» er første singel ut, og viser at de har brukt tiden godt. En minimalistisk og skarp synth gir sangen et preg av råskap, og på refrenget drar Julian Casablancas ut vokalene med en lidenskap som umiddelbart vekker minner om brakdebuten fra 2001. Hvorvidt The New Abnormal vil bringe The Strokes tilbake til posisjonen de holdt på tidlig 2000-tall gjenstår å se, men «At The Door» er uansett et sterkt comeback.

- Jens Waage

 

Young RJ – «Pray»

På «Pray» har Detroit-rapper Young RJ fått med seg storbandet Abstract Orchestra som spesialiserer seg på hiphop. Resultatet er en alternativ hiphop-låt med en interessant komposisjon. Mangfoldet av instrumenter et storband kan bringe skaper et umiddelbart fengende lydbilde - eksperimentelt, mørkt og jazzy.

- Jens Waage 

 

Great News - «Greedy Little Thing»

Bergens-trioen Great News fikk mye oppmerksomhet rundt sin debutplate Wonderfault i 2018, som var herlig blanding av psych-pop og surf-rock. Nå har de annonsert slipp av oppfølgeren Now and Them som kommer 17. april, og «Greedy Little Thing» er sluppet samtidig for å hjelpe å bygge hype. Og bygge hype gjør den - med catchy riffing og solide rytmer er låta en energisk pop-banger om overkonsum i den moderne tid, et tema vi alle har godt av å reflektere rundt i disse dager.

- Jens Waage

 

Hockey Dad – «I Missed Out»

Er det en ting Norge ikke er rike på, så er det surferocken. Derfor er det en fryd at Australia eksporterer den av så høy kvalitet. Hockey Dad består av to barndomskompiser, Zach og Billy, som bare digger å spille fuzzy gitar og å jamme. Det trenger ikke alltid være så komplisert, selv om akkurat låta «I Missed Out» handler om noe av det vanskeligste en ung person i dag kan oppleve: FOMO. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

JABBA - «JABBA Forever»

Duoen fra Sørreisa er ute med den nye skiva Cool og her har de ikke spart på noe. Tunge riff med stonervibe og hardvore-vokal gir JABBA sin unike sound. «JABBA Forever» derimot gir oss et seigt men lystig riff akkompagnert av deilig koring i falsett. Det er bare JABBA som høres ut som JABBA og her føler jeg virkelig de har truffet spikern på huet.

- Åsmund Høeg

 

Lamb of God - «Checkmate»

Lamb of God er av de helt store bandene fra «The new wave of American heavy metal» som var opphavet til en rekke innflytelsesrike band på midten av 90-tallet. Etter hele sju album bestemte gutta seg for å endelig gi ut et selvtitulert album. Singelen «Checkmate» er en smakebit på hva vi kan forvente av den skiva og det er umiskjennelig Lamb of God vi får servert. Kvalitetsmetall.

- Åsmund Høeg

 

Kvelertak - «Necrosoft»

Endelig er Splid ute og metallelskere over det ganske land gleder seg. Denne låta er kanskje den som minner mest om gamle Kvelertak, men det gjør den ikke noe dårligere. Den er også på norsk, noe ikke alle låtene på den nye skiva er, men det gjør det ikke noe lettere å skjønne teksten heller. Svære riff og hard vokal med myk backing fra bandet. Her går det unna!

- Åsmund Høeg

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte