Ny musikk på spillelistene - Uke 9

Sauropod - Pressebilder  https://www.sauropod.no/pictures

Variasjon er stikkordet også denne uka! Redaksjonen har valgt ut musikk i spekteret kinesisk hiphop (Higher Brothers) og samisk rap (Slincraze) til australsk synth-pop (Pond) og god gammal norsk indie (Benedikt). Med andre ord en helt ordinær uke, med ekstraordinær musikk. Les hva våre musikkjournalister har skrevet om de 16 nye låtene og sjekk ut Spotify-lista vår nederst i saken! 

 

Myra - «Stylist»

En av Norges råeste rappere er endelig på banen igjen med ny musikk. Myras nyeste singel gir i kjent stil smittende rytmer og hennes dype og sensuelle vokal. Likevel byr Myra også på nye sider ved seg selv i denne deilige låta. Man kan allerede se for seg Myra groove på scenen til dette, og i mellomtiden vil jeg groove til den hjemmefra.

- Lisa Bye

 

Guided By Voices - «Angelic Weirdness»

Guided By Voices har holdt på i variert stil siden 80-tallet og kan ikke slutte å gi ut mer, mer og enda mer musikk. Det tar aldri slutt. Ohio-bandets forrige tilskudd til diskografien var albumet Zeppelin Over China, et 75 minutter langt 32-spors prosjekt, frem til de slapp enda en(!) singel nå i mars. «Angelic Weirdness» fortsetter en lang linje med skranglete og småskitten indie-rock som glir sømløst inn i dagens musikkscene. Kan minne litt om en Bowie/Beck-mashup lagt til lett fordøyelige 1 minutt og 30 sekunder – akkurat nok til å ikke gå lei.

- Emil W. Hildebrand

 

Wet Dreams - «Radioactivity»

Oslobandet Wet Dreams er endelig tilbake med en ny godbit, til glede for alle oss som aldri får nok underground garasjerock. Det skitne og fete fra tidligere utgivelser er godt bevart i en form for moderne garasje, med tydelige hint til sjangerens gullalder. Kanskje enda mer lettfordøyelig og fengende.

- Maren Høgevold Busterud

 

White Denim - «NY Money»

Det er ikke første gang dere får White Denim på Radio Revolt. Her får dere litt mer.

- Emil W. Hildebrand

 

Sauropod - «I’ve Seen How You Smile»

En ny og saftig singel fra den teatralske Oslo-trioen! Et ferskt stykke låt som både skaper ufrivillige rykninger i nakkemusklene og får deg til å grine som en unge. Bandet slipper en EP om ikke lenge, så det er bare å glede seg.

- Ravn Næss

 

Put Your Hands Up For Neo-Tokyo - «Sea of hearts»

Det er mange gjenkjennelige elementer i musikken til Njål Paulsbergs soloprosjekt, men det fortsatt ingen tvil om at dette er musikk lagd for framtida. Keyboardisten til Young Dreams har tatt psych-pop soundet videre og formet det for kommende tiår. Det hele kan minne om en litt mer poppete Panda Bear, og det er et varmt kompliment.

- Gunnar Hannibal

 

Pond - «Tasmania»

Pond fra Australia har sluppet en oppfølger til The Weather som kom ut i 2017 ved navnet Tasmania. Albumet i seg selv er helhetlig en forbedring, og inneholder noen av deres beste låter per dags dato. «Tasmania» er et deilig stykke psykedelisk synth pop med et skikkelig gåsehud-refreng. Denne låta bærer nå ledertrøya for årets låt i min bok.

- Gunnar Hannibal

 

Solange - «My Skin My Logo»

Solange Knowles slapp sitt nye album When I Get Home helt uannonsert på fredag, men det betyr ikke at dette var noe halvhjerta prosjekt. Hun fortsetter der hun slapp med A Seat at the Table. Til tross for at hun lett kunne lagd et popalbum som kunne tatt av ikke ulikt sin søster Beyoncé, holder hun det rart og spennende. Albumet er fullspekka med spennende features som for eksempel Blood Orange, Panda Bear og Earl Sweatshirt. På «My Skin My Logo» har hun henta inn Tyler, the Creator, Steve Lacy og Gucci Mane. Låta byr på tre minutter ambient funk om det å bruke dyre klær.

- Gunnar Hannibal

 

Slincraze - «Jesus Kristus»

Den ledende artisten innen samiskspråklig hiphop slapp denne uken sin femte utgivelse, EP’en Jesus Kristus. Her får man høre Slincraze, som omtales som en av Sapmis viktigste unge stemmer, vise fram solide flows på både samisk og norsk, det hele levert over stilig produksjon. Tittelsporet står frem som en av de sterkeste låtene, med en tidløs instrumental og rapping så fengende at den potensielle språkbarrieren blir minimal. Et spennende alternativ til hva man vanligvis hører, og absolutt verdt å sjekke ut.

- Simon S. Winther


 

Yves Jarvis - «Into the Forefront»

Med en blanding av folk, neo-soul og psykedelisk er kanadiske Yves Jarvis virkelig noe for seg selv. Det kan virke slitsomt med et så komplisert uttrykk, men dette er noe av det hyggeligste jeg har hørt på lenge. «Into the Forefront» er et av de mer funky innslagene på albumet The Same But By Different Means og kan minne om en tidlig D’Angelo hvis det ikke var for de svingende gitarene og rare synthene.

- Gunnar Hannibal

 

DJ Muggs & Eto - «Holy wine»

Hiphop-produsent og Cypress Hill-medlem DJ Muggs har med seg den friske og ukjente rapperen Eto fra New York på et splitter nytt album med navn Hell’s Roof. Dette er den rake motsetning av gladrap, lydbildet er dystert og grimey, rimene er steinharde og portretterer narkotika-problematikk i det store eplet. Hiphop for hiphoppere, 100% ekte og alt det der, sjekk det ut.

- Martin Ørbeck

 

Higher Brothers (feat. Ski Mask The Slump God & Denzel Curry) - «One Punch Man»

Hele verdens favoritt rap-gruppe fra Kina, et land hvor rapmusikk nærmest er ulovlig, har sluppet album. Higher Brothers bytter mellom engelsk og mandarin i versene sine og leverer energi i den fjerde potens (de er fire medlemmer hehe). På låta «One Punch Man» har de med seg Ski Mask the Slump God og Denzel Curry, hvor først og fremst sistnevnte høres så farlig ut at kids skulle hatt ledsager for å høre på. Jeg blir gira, og det kommer du til å bli og.

- Martin Ørbeck

 

Benedikt - «KMG»

Benedikt er det man nesten kan kalle en supergruppe, ihvertfall dersom man holder et halvt øye med indie-scenen rundt Oslo. Medlemmer fra Jouska, Whales & This Lake, Panda Panda og Simen Mitlid står bak låta «KMG», som byr på vaskekte indie uten forbehold. Soundtracket til alle festivalminner fra alderen 17-21, trist-fint med referanser til indiebølgen som skylte over verden for et drøyt tiår siden.

- Even Steine

 

Margrete - «River View»

Definitivt et av de mer spennende navnene blant norske artister som følger i sporene til Emilie Nicolas og lager melankolsk pop med kompleks produksjon og James Blake-synther. Margrete følger opp to fantastiske singler med «River View», en nydelig låt som beviser at vi med rette kan forvente både bredde og kvalitet fra denne kanten.

- Even Steine

 

Kongle - «Isbre»

Denne finfine lofi-godbiten med urnorsk titulering kommer fra bergensbandet Kongle. Med syltight produksjon, harmonisert bergensdialekt og hardtslående beat låter det laidback, kult og kaldt.

- Håvard Aufles

 

Relling - «The depth»

Trondheimsbaserte Relling med vokalist Harald Relling Nilsen fra jazzlinja, er virkelig noe nytt! Med låta «The depth» tar de oss med på en reise gjennom både jazz, funk og synth-pop for å beskrive Hardals tvil, men vi er ikke i tvil. Dette er rått, og vi gleder oss til å høre mer.

- Sofie Retterstøl Olaisen

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte