Ny musikk på spillelistene - Uke 9

¡BangBang Watergun! - Foto: Rakel Emhjellen Paulsen
¡BangBang Watergun! - Foto: Rakel Emhjellen Paulsen

 

Det har vært en hektisk uke for musikkredaksjonen, med nye låter fra både høyre og venstre. Vi har oppsummert våre favoritter i denne ukens liste, og vi har noe for enhver smak. Vi serverer deg masse ny norsk musikk, blant annet tyngre låter fra Combos, LÜT, Deathcrusch og Blood Command, hiphop & R&B fra Cezinando, Jango & Simen Steinklev og L.U:N.A, samt spreke debutsingler fra ¡BangBang Watergun! og NONNE. I tillegg får du også nytt fra elektronika-guruene The Avalanches, Bond-temalåt fra Billie Eilish og artsy punk fra Public Practice. Her er det bare å sette av ettermiddagen, denne lista er proppfull!

 

 

NONNE - «Ute Natt» 

NONNE er et psykedelisk rockeband fra Tromsø som har et debutalbum på vei ganske snart. Låta «Ute Natt» høres ut som om den ville vært helt rå som soundtrack til en thriller satt i nordnorske skoger, og har et riff som ikke slipper taket i deg. Med dette som første smakebit gleder jeg meg til å høre mer fra nonnene fra nord i tiden som kommer.

- Edel Farstad

 

Charlotte Dos Santos - «Helio» 

Etter det kritikerroste debutalbumet Cleo i 2017, var det stille en stund fra norsk-brasilianske Charlotte Dos Santos. Heldigvis kom hun tilbake med ny singel i høst, som nå har blitt fulgt opp av nydelige «Helio». Ifølge henne selv er denne silkemyke låten et resultat av hennes sterke interesse for universet, kosmologi og astronomi.

- Edel Farstad

 

 ¡BangBang Watergun! - «Disperse» 

Den såkalte “fretex-disco”-gruppa BangBang Watergun! har sluppet en leken og dansbar singel. I følge sin egen Facebook-side kan musikken deres beskrives som “lek, trøkk og gode vibber”, og dette lever de absolutt opp til på låta «Disperse». 

- Edel Farstad

 

L.U:N.A - «ASP» 

L.U:N.A er snart ute med ny EP, og hvis resten blir like bra som «ASP» er det bare å glede seg. Bergenseren har med seg sin bror og manager Hiboux på produksjon, og sammen har de laget en mørk og stemningsfull låt med tilhørende mystisk musikkvideo.

- Edel Farstad

 

LÜT - «Mersmak»

Rockerne fra Tromsø er i farta igjen, to år etter debutplaten Pandion. Med sin hektiske in-your-face punk og ikke minst energiske liveshow ble bandet raskt en av mine favoritter, og deres nyeste singel lover mer av det samme. Dette er skarp og melodisk punk, med catchy riffing og refrenger man bare må synge med på. LÜT er tilbake, og det gir mersmak!

- Jens Waage

 

Public Practice - «Compromised»

Public Practice er et av de bandene som plutselig dukket opp i Spotify-feeden min på et eller annet tidspunkt, og jammen er jeg glad det skjedde. Kvartetten fra New York spiller en form for halvsprø og kantete skranglerock inspirert av no wave bevegelsen som var populær i byen på 70-tallet, iblandet en herlig dose funk, synth og generelt dansbare rytmer. Etter å ha holdt på siden 2018 har de nå sluppet første singel fra sin oppkommende plate Gentle Grip, og  «Compromised» følger samme oppskrift som før. Det er sprøtt, det er dansbart og det er fantastisk gøy å høre på.

- Jens Waage

 

Birgitta Alida - «Stay up»

Norske Birgitta Alida debuterer som soloartist med den selvtitulerte EP-en Birgitte Alida, som i tillegg til «Stay up» samler hennes utgivelser fra «Something Real» i 2018 til nå. «Stay up» er en behagelig og drømmende indie-låt som godt oppsummerer hvem Alida er som artist. En sterk låtskriver og en lovende artist å følge med på innenfor indie-sjangeren. 

-Tina Løvås

 

Billie Eilish - «No Time To Die»

Etter å ha erobret Grammy-utdelingen med utallige priser for sitt debutalbum i fjor, viser Eilish at hun ikke har tenkt å slakke av i 2020. Det var et sikkerstikk å la 18-åringen stå for tittellåta til den kommende Bond-filmen. Med sin klokkerene vokal innrammet av symfoniorkester føyer hun seg perfekt inn i den lange rekka med Bond-låter. 

-Tina Løvås

 

Combos - «Boom Shakalaka» 

Trondheims- og Radio Revoltfavoritten Combos er ute med ny singel og varmer opp til ny skive kun ett år etter debut-EPen slapp i fjor. Med sin godrock med hard og rap-aktige stil dundrer de løs med denne trykkeren. Combos sin musikk er lett og like og flørter med både punk og rock fra 2000-tallet. Et sikkert tilskudd på spillelister for enhver radiostasjon med respekt for seg selv.

- Åsmund Høeg 

 

Deathcrush - «Know what you want»

Nesten et år etter at Megazone kom ut har vi fått to singler fra Oslo-trioen Deathcrush, hvor den nyeste låta går rett inn på ukas liste. Seige fuzzriff, hypnotiserende vokal og trommer som bomber i det fjerne er med på å skape en tung og farlig stemning, som til slutt blir avløst av elektronisk arcade musikk. Hard musikk som setter seg på hjernen, du vet hva du vil ha.

-Sondre Sørensen Brønstad 

 

Limboland - «Consumebryo»

Å reklamere for låtslipp med å si at man går for å være verdens dårligste band er ikke den mest originale måten å reklamere på. Heldigvis veier Trondheims-baserte Limboland opp for cheesy markedsføring med sykt bra gjennomføring og låtskriving. Det høres ut som at noen har kastet King Crimson, Primus og en god dæsj med pop-rock i blenderen, som smaker bedre enn man skulle tro.

-Sondre Sørensen Brønstad 

 

Blood Command - «Saturday City»

Death-Pop bandet fra Bergen er tilbake igjen med ei ny låt som er mer poppete en mye av det de tidligere har sluppet, men det betyr ikke at man er unnskyldt fra å headbange når musikken spilles. Leken gitar, happy-go-lucky koring, og energi så det holder, skaper ei låt som får deg til å nynne litt for høyt på bussen om morgenen.

-Sondre Sørensen Brønstad 

 

Me and That man (feat. Ihsahn) - «By the River»

Hvor mye country som kommer fra Polen er uvisst, men det betyr ikke at det ikke finnes! Nergal Darski, mest kjent fra metal-bandet Behemoth klarer med engelsk/polske John Porter å lage stemningsfull og mørk country. Ihsahn fra Emperor gir atmosfæren enda mer dybde, noe som passer godt en kald vinterkveld. 

-Sondre Sørensen Brønstad 

 

Jango & Simen Steinklev - «Dårlig Tid»

Rapperne Jango og Simen Steinklev fra det Arendal-baserte kunstnerkollektivet Ladnera har imponert oss med fete singelslipp i lengre tid nå, og på fredag kom endelig et nytt fullt prosjekt. Blant de sju låtene er «Dårlig Tid» en av de aller mest fengende, med hektiske rytmer som kommer til å gjøre seg godt på klubben. Sjekk ut hele prosjektet, og følg med på hva mer Ladnera har å komme med, for her er det potensiale! Hvis du har mulighet til å få med deg denne gjengen live anbefales det også på det sterkeste.

 - Simon Storvig Winther

 

The Avalanches - «We Will Always Love You (feat. Blood Orange)»

The Avalanches brukte hele 16 år på å komme med en oppfølger til det fantastiske debutalbumet Since I Left You fra 2000. Heldigvis ser det ikke ut til at fansen må vente like lenge denne gangen, og bare fire år etter andrealbumet Wildflower er gruppen tilbake med ny musikk. På singelen «We Will Always Love You» har de fått med seg britiske Devonte Hynes, bedre kjent som Blood Orange, og resultatet er en nydelig trip-hop-inspirert soul-låt. Fingrene krysses for at vi får et nytt album før 2032.

 - Simon Storvig Winther

 

Cezinando - «Hore og madonna»

Norgesfavoritten Cezinando har igjen sluppet et kritikerrost album, med navnet Et godt stup i et grunt vann. Låta “Hore og madonna” er igjen eksempel på sterke og ærlige tekster som spyttes ut på en måte bare Cezinando får til. Vi får her høre de dypeste metaforer over en smittsomt god beat, som trolig blir å se på listetoppene innen kort tid.

- Lisa Bye

 

Joesef - «Think That I Don’t Need Your Love» 

Denne unge, lovende artisten fra Skottland ga nylig ut denne låta som han selv har fortalt at handler om det å gradvis komme over et brudd. Perioden hvor man føler seg litt og litt bedre for hver dag blir formidlet med lette melodier med noen innslag av soul og jazzpop. Tankene vandrer raskt til Amy Winehouse i møtet med dette lydbildet. 

- Maren Høgevold Busterud

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte