Ny musikk på spillelistene - Uke 9

Kindsight. Foto: Line Hvid.
Kindsight. Foto: Line Hvid.

Vi glemte at det var fastelavn i går, men det betyr ikke at vi ikke kan gi deg ekstra mye fersk musikk du kan nyte til dine (nesten) ferske fastelavnsboller i dag! Du får det beste og ferskeste fra blant annet Nothing Personal, Kindsight og Kristoffer Nohr Unstad.

 

Kindsight –  «Hi Life» 

«Hi Life» er et herlig sparkende og lekent stykke indierock fra det danske bandet Kindsight. Låta handler om å sitte fast inne i en leilighet i månedsvis, men den gir meg heller en følelse av å løpe hemningsløst og uten mål eller mening i fint vær. Altså en veldig god følelse! Dette er tredje og siste singel fra debutalbumet Swedish Punk, som skal være ute 25. mars. 

–  Simon Storvig Winther 

 

Only Fire, Chase Icon  –  «Cheeks»

Vårsola har endelig begynt å glede hele Trondheims befolkning. Finnes det noen bedre måte å feire enn å forte seg ned til utestedene og vrikke på gluteus maximusen? Dessverre er «Cheeks» av elektronikaartisten Only Fire og Chase Icon litt for vågal og drøy for de aller fleste utesteder. Det stopper derimot ikke meg fra å spille denne låta utallige ganger på rad.

– Andreas Jensen

 

Guerilla Toss –  «Famously Alive»  

Ny musikk fra det kommende albumet Famously Alive (og deres Sub Pop-debut!) til den New York-baserte kunstrockgruppa Guerilla Toss, og låta er glad og oppløftende og gjør meg varm og god i sjela. Vokalist Kassie Carlson sier selv at låta er en sprudlende ode til å elske deg selv. Er ikke det flott? Så aksepter rarheten i deg selv og føl deg litt som en kjendis, og dans til raske trommer og lystige gitarlyder. Lytt også til bandets forrige, geniale singel «Cannibal Capital», og gled deg masse til album; det gjør jeg!

–  Hannah Kleiven

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Kristoffer Nohr Unstad – «Lengre, men ikke hit»

Kristoffer Nohr Unstad er kanskje best kjent som en av gitaristene/vokalistene/låtskriverne i bodøbandet Kråkesølv, men nå gir han ut første singel fra sitt kommende soloalbum, Eftf.. «Lengre, men ikke hit» viser fram Kristoffers sterkeste sider som låtskriver og tekstforfatter, nemlig hans evne til å få mye sagt med få ord. Tekstlinjer som «levd liv som tidsfordriv» og «går bare opp i sømman og rakna umerkelig» gjør dette til en låt som kommer til å resonnere med mange på både behagelig, vakkert og vondt vis. 

– Aleksandra Simonsen

 

Nothing Personal –  «Still Aging»

Jentebandet fra Oslo/Haugesund sin andre singel byr på elektroniske pop-lyder som tar oss med på en dunkel klubb i Berlin der det drypper svette fra taket. Bandet, som imponerte stort på Bylarm 2021, består av Solveig Wang, Dorothea Økland og Thea Emilie Wang, og de blander det beste fra jazz, elektronika og pop, og bøyer grensene til et hypnotisk lydbilde. «Still Aging» er dritkul, og jeg gleder meg til mer musikk fra Nothing Personal.

–  Hannah Kleiven

 

Porridge Radio –  «Back To The Radio»  

«Back To The Radio» er første singel fra Porridge Radios kommende album Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky. Drevet av en intens vokalprestasjon fra Dana Margolin har den angstfylte låta et klimaks der alt treffer perfekt, av den typen som nesten gjør det vanskelig å høre på annen musikk etterpå, og du ender opp med å bare starte «Back To The Radio» på nytt igjen og igjen.

–  Simon Storvig Winther 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

The Afghan Whigs –  «I’ll Make You See God»

Alle vet The Afghan Whigs var det beste som kom fra Sub Pop på 90-tallet, og det innflytelsesrike grunge-bandet er tilbake med en ny singel, som lover utrolig godt for albumet som kommer i vår. Jeg vil med glede se en gud, og det er få andre jeg vil tro det er kulere å se gud med enn Greg Dulli og hans kumpaner på 50 pluss i The Afghan Whigs. Låta er purt adrenalinfylt sinne, skriker høyt og har en råhet lik den vi hørte fra bandet på deres tidlige plater.

–  Hannah Kleiven

 

Nelly Moar –  «Pick Up»  

«Pick Up» høres ut som den kunne kommet ut på midten av 90-tallet, og det mener jeg på den mest positive måten mulig. Her byr Nelly Moar på autentisk R&B lagd med masse kjærlighet for sjangeren. Selv tekstmessig tar bergensartisten oss på en tidsreise, og jeg kan nærmest se for meg Kelly Rowland tekste Nelly gjennom Excel i musikkvideoen til denne låta. 

–  Simon Storvig Winther 

 

Oso Oso –  «pensacola»  

Long Island-basert Jade Lilitri, som er personen bak Oso Oso, er tilbake med sin første nye singel siden 2019, og låta er fengende i god, gammel Oso Oso emo-poppete form. Med en groovy, tung basslinje i bånn beskriver Lilitri en patetisk mann uten lappen, som ikke engang får til å kjøre tolv mil for å møte kjæresten sin. Kjipt, ikke sant? Når jeg hører på Oso Oso blir jeg den 15 år gamle emo-jenta, som ikke ville snakke med noen, bare se ut som Avril Lavigne og gråte til The Smiths. Så vær henne sammen med meg, og sett på denne låta. Albumdetaljer har ikke kommet enda, men «pensacola» gir meg håp om mere god emo-indie. Mmmm, det gledes. 

–  Hannah Kleiven

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

King Hannah –  «It’s Me and You, Kid»

Du vet sånne låter som starter skikkelig rolig, og så plutselig pang, så er det en komplett rockelåt som byr på headbanging og rom til andre dansemoves? Vel, «It’s Me and You, Kid» er en slik låt. Den er stor og mektig, og når den sparker ifra seg, faller man hardt til lyden, og jeg ender opp med å bare digge. «It’s Me and You, Kid» er den siste låta på det nye albumet, I’m Not Sorry, I Was Just Being Me, til Liverpool-duoen King Hannah, og den runder av et perfekt indie-verk med disse befriende, fengende ordene om at «I'm all I'm ever gonna be». God lytt!

–  Hannah Kleiven

 

Flo Milli –  «PBC»  

Flo Millis første singel i 2022 renner over av karisma og selvtillit, og bare genuin glede over å lage musikk. Alabama-rapperen kan hoppe på nesten hvilken som helst type instrumental, og her kombineres elementer fra two-step og ballroom til noe av det råeste jeg har hørt henne rappe over. 

–  Simon Storvig Winther 

 

SASAMI –  «Make It Right»

SASAMIs andre album Squeeze byr på het rock and roll, og den Los Angeles-baserte artisten viser frem et bredt spekter genial musikalitet. «Make It Right» er Aimee Mann møter The Strokes med Haims lydbilde. Den er jordnær, upbeat og rockete. Jeg vil anbefale å sette seg i sofaen med volumet på fullt og digge til et album som utfordrer og utforsker. Rock on, SASAMI.

–  Hannah Kleiven

 

Denzel Curry –  «Zatoichi (feat. Slowthai)»  

Drum and bass-breaks i hiphop fungerer så bra at det nesten føles som en juksekode, men benyttes likevel ikke i nærheten av ofte nok. Denzel Currys nyeste singel, produsert av Powers Pleasant, bruker det derimot perfekt. Selv om det nesten er umulig å registrere hva Slowthai bidrar med på refrenget (og når man faktisk får med seg teksten, skulle man kanskje ønske at man ikke hadde gjort det), så lover «Zatoichi» ekstremt godt for albumet Melt My Eyez, See Your Future.

–  Simon Storvig Winther 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Vil du høre all denne musikken samlet på et sted? Sjekk ut Radio Revolts A- og B-liste på Spotify! 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte