Nytt pust i romantiske komedier!

 

Se for deg at du starter å date noen, dere blir sammen, men etter litt kulturkrasj og krangling slår dere opp, så blir vedkommende alvorlig syk og du må bestemme deg for om du fortsatt har følelser for denne personen og om du vil takle de litt spydige foreldrene som er der for å passe på sitt barn. Om du tenkte at dette må jeg lage en film om er du litt for sen fordi dette er den nye filmen The Big Sick, regissert av Michael Showalter som tidligere har gitt oss Hello, My Name is Doris. The Big Sick er en feelgood film som det virkelig er verdt å få med seg!

 

Historien er basert på hvordan Kumail Nanjiani, mest kjent fra Silicon Valley, og hans kone Emily V. Gordon møttes og startet deres forhold. Kumail spiller seg selv og Zoe Kazan spiller Emily. Det lykkelige blandes sammen med det triste og kleine. Mye av dette kommer fra et krasj mellom kulturer, siden Kumail kommer fra en pakistansk familie som har sine forventninger fra han. Han må også tilbringe en stor del av filmen med foreldrene til Emily som har sitt syn på hvilken fyr han er. Et stort pluss for filmen er at Kumail og Emily skrev filmen sammen, slik at de fikk fortalt en del av sin egen historie slik de ville. Dette skiller den litt bort fra andre filmer i samme sjanger, det er et friskt pust i romantiske komedier!


Enda et lyspunkt i filmen er de fantastiske prestasjonene av skuespillerne! Kumail gjør en fantastisk rolle som seg selv. Han og Zoe Kazan har en fantastisk kjemi som det er en glede å få sett på, du har bare lyst på mer av dette. Ray Romano og Holly Hunter spiller foreldrene til Emily og begge gjør helt fantastiske roller. Det var spesielt morsomt å se Ray Romano igjen i en virkelig fantastisk film der han virkelig får skinne. Det virker som vi får et innblikk i et veldig personlig historie som vi er heldige å få sett. Amazon Studios tror jeg har en god del å gjøre med dette, med tanke på at de var med å gi ut Manchester By the Sea i fjor som har noen av de samme følelsene som i denne. Det er fint at en så tilsynelatende liten film får en sjanse!

 

Dette er en av de filmene der jeg ikke finner noe negativt å si om den, det eneste jeg kan komme på er at den kanskje er litt forutsigbar om du veit at det er basert på en tidlig del av Kumail og konas tidlige forhold. Også at den kanskje dras litt ut på slutten, den trengte kanskje ikke å være så lang som den var. Ellers kan jeg nesten ikke finne noe dårlig, fordi dette er en helt fabelaktig film.

 

Så endelig har denne fabelaktige filmen ankommet Norge. Så hva er det du venter på, finn en date eller en god venn å dra på kino for å se denne fantastiske kreative romantiske komedien! Endelig er den her!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte