Påtirshda i dialog med selveste Bobo Stenson!

Foto: Eunbyul Sabrina Lee (Flickr) (CC BY 2.0)

Det er dagen etter en heftig konsert på Dokkhuset med Bobo Stenson og hans trio. Vi møter Stenson i en lav sofa på Scandic Lerkendal. Resultatet ble en lang samtale om musikalske referanser og historier fra en tid hvor Stenson bla. spilte med jazzlegender som Sonny Rollins, Dexter Gordon, Stan Getz og Charles Lloyd.

Det er virkelig en glasur fra den skandinaviske jazzhistorien vi får pratet med her. Dette fra en tid hvor Skandinavia drar nytte av en glokaliserende samtid med besøk av amerikanske storheter. Det som er interessant er hvordan disse musikerne skulle påvirke det som i dag ofte blir omtalt som fjordjazz. Hva er så fjordjazz? Dette er noe av det vi vil spørre Stenson om. Samtidig så blir man jo nysgjerrig på hvordan jazzlegender som Don Cherry kan påvirke musikalsk virke. 

Dialogen sprites opp med verker som relaterer seg til samtalen. Stenson forteller om storhetstiden med Jan Garbarek - Bobo Stenson Quartet, George Russell vandrer i miljøet, Keith Jarrett blir en inspirerende kamerat og verden løfter blikket mot skandinavisk jazz. Len deg tilbake og nyt dialogen

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte