PostBluesKollektivet intervjuer Honningbarna

Honningbarna
Foto: Matias Straume Mørland

UKA er i gang, og i den anledning har PostBluesKollektivet hatt besøk av Honningbarna-vokalist Edvard Valberg.  Honningbarna har nemlig fått æren av å spille UKAs første Storsal-konsert – eller er det kanskje UKA som har fått æren av å få Honningbarna til Storsalen?

Storsalen er ikke en ukjent scene for Honningbarna. I løpet av sin over ti år lange karriere som band, har de spilt der så ofte at de selv har mistet tellingen. Til tross for utallige opptredener har imidlertid ikke bandet slitt seg ut. Tvert imot blir de bare bedre og bedre for hver gang. Nå har det gått så langt at de til stadighet blir omtalt som Norges beste liveband™ (kronet av PostBluesKollektivets egne Aleksandra under deres forrige konsert i Storsalen, samt diverse andre journalister rundt om i landet).

Klikk her for å lese vår anmeldelse fra forrige gang Honningbarna besøkte Storsalen!

Saken fortsetter etter bildet.

Honningbarna
Honningbarna i Storsalen under UKA23. Foto: Matias Straume Mørland

– Føler dere på noe ekstra press ved det å opptre når dere blir anerkjent som Norges beste liveband?

–  Ja, altså, jeg tror det er Dr. Dre som sier det på den beste måten: «It’s easy getting it, the hard part’s keeping it». Vi har alltid vært opptatt av at musikken skal være lyden av livet, mens konsertene skal være gester og bevegelsene i livet vi lever.

Når man har vært et band i over ti år, forandrer naturlig nok både det lydmessige og besetningsmessige seg i løpet av årene. Edvard forteller at Honningbarna alltid har vært opptatt av å ikke bli en klisje – de ønsker å alltid være i bevegelse.

– Det fører til at man alltid spiller med innsats. Samtidig er det det vi tenner på: Det er det vi har lyst til å gjøre, og det er det som gjør at det kanskje fremdeles oppleves som såpass vitalt. Det er alltid noe som står på spill. Det må det liksom være dersom det skal bety noe.

Saken fortsetter etter bildet. 

PBK og Edvard fra Honningbarna
PBK og Edvard fra Honningbarna. Foto: Matias Straume Mørland

Videre i intervjuet forteller Edvard om prosessen rundt hvordan albumet Animorphs ble til, mottagelsen albumet fikk og hvorvidt den var forventet eller ikke. Vi snakker om det å la musikken lede seg framfor det å lede musikken, musikkens iboende kaos, og det at Edvard mener at det burde være en lovbestemt rett at alle norske borgere skal få spille en konsert i en utsolgt Storsal.

Hør hele intervjuet her:

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte