PBK tar deg med tilbake til 2009

 

Vi skal til 2009: Etter en lang dvale fant gutta i Blur tilbake til hverandre en sommerkveld i Hyde Park, og jaggu ble ikke A1 også gjenforent. I alle familiebiler sto det en Donekyboy-CD i stereoen, og festivalbookere verden om sikla etter indie med allsangrefreng. Radio Revolts pop- og rockmagasin Postblueskollektivet var knapt tørre bak øra.

Nostalgi er nøkkelord for ukas PBK-sending, når kollektivet mimrer ti år tilbake i tid. Og for et år 2009 var. Særlig for de av oss som er født på 90-tallet snakker vi om en særdeles formativ tid, hvor man søkte desperat etter relativt enkle identitesmarkører som "han rockegutten med langt hår og band-T-skjorte", eller "hun jenta som alltid synger «The Sound of Silence» på skoleavslutning".

På musikkfronten kan vi friste med navn som ligger begravd litt baki hjernen, som Broken Bells og Peter, Bjørn & John, samt kjemper som Fleet Foxes, Phoenix og Arctic Monkeys. I grunn skulle vi gjerne hørt på mye mer musikk denne spesialsendinga, men de 10 låtene vi møysommelig har kuratert hører du nederst i saken, samt i vår ukentlig oppdaterte Spotify-liste.

Er du, som oss, sulten på flere 2009-perler, så kan vi nevne en håndfull såkalte honorable mentions som Dirty Projectors album Bitte Orca, Franz Ferdinands Tonight, Animal Collectives Merriweather Post Pavilion og selvfølgelig Bombay Bicycle Clubs I Had The Blues, But I Shook Them Loose. De kan du jo høre på selv, men vår spesialsending hører du her:

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte