Per og Bahare Intervju: Som folk flest

Foto: Manesjen
Foto: Manesjen

Det er en tilsynelatende vanlig dag på Samfundet denne onsdagskvelden. For Manesjen derimot er det noe helt annet. De har nemlig fått vite at deres første intervju av ikke bare en, men to kjente fjes skal bli til virkelighet.

Jon Slettan, eller Manesjen-Jon om du vil, hadde nemlig dagen før sendt en melding til Per Sandberg sin facebookside. Med masse ironisk distanse og lave forhåpninger, inviteres det til et lettbeint intervju med studentradioen her i Trondheim. Og han får svar.

Intervjuet blir satt til kl 19:30 på Selskapsiden, en halvtime før En kveld med Per og Bahareh braker løs i Storsalen. Selv om det er Jon som har ansvaret for intervjuet, stiller vi opp mannsterke i dette tomme lokalet. Det er nemlig flere enn Synne og Karen som har et ønske om å hilse Norges største realitypar.

Da Per og Bahareh ankommer lokalet, angriper vi dem med unødvendig mange håndtrykk før 90% av gjengen forlater lokalet. Det trengs jo tross alt kun to personer for at dette intervjuet skal gå som det skal.

Tekniker Andreas skrur på mikrofonen og rekker ikke engang å sette den fra seg før intervjuet er i gang.

Jon ønsker dem høflig velkommen med å fortelle kort om hva programmet Manesjen egentlig går ut på før han slipper bomben. Temaet for sendingen de nå er en del av, er nemlig «Partyløver». Dette ser derimot ikke ut til å sette dette folkelige paret ut av spill og stemningen er dermed satt. 

Med katten ute av skapet, fyrer Jon løs på første spørsmål.

Jeg lurer på hvor mye av festing var det som politiker? Og sånn på disse landsmøtene og alt dette, hvordan var dette her?

Per Sandberg humrer.

-- Det er sikkert mange som har oppfattet meg som en festløve altså, for jeg har vært så offensiv som jeg har vært. Men jeg har aldri vært det.

Nei du har ikke det?

-- Nei jeg er litt sånn asosial i sånne store festlige sammenhenger. Og landsmøtene til Fremskrittspartiet som første nestleder, det var jo en hard jobb vet du.

Hard jobb ja?

-- Ja, hele døgnet. Med programarbeid og …. Men det er klart jeg hard vært med på ting jeg også, men helst tilbake på 90- tallet.

Er det litt sånn de yngre folkene som tar seg av den jobben?

-- Nja, altså det er jo masse nachspiel. Trønderne var jo godt kjent på landsmøtene våres for de starta jo festen på torsdagen. Så var de utslitt da når de kom til festen på lørdagen. Nei det er ikke bare unge folk det altså. Har jo hatt opplevelser på landsmøter der vi måtte kaste journalister ut i snøen … Men det var mye mer før. Også på stortinget sånn på kryss av partiledelsene så var det fest på taket på stortinget.

Sier du det?

-- Jada, men nå er jo den saga gått for nå går jo alle bare og kikker seg over skulderen.

Det var vel en episode en gang når noen beskyldte deg for å stå på talerstolen …?

-- Ja, det var første gangen jeg drakk akevitt. Der tror jeg det er mange som produserer akevitt som skylder meg en akevitt for det var ingen som fikk så mye reklame som den gangen der altså.

Ja, du burde ta det opp igjen!

-- Nei så det er ikke så mye festing lengre, det var mye mer før altså. I Trøndelag var det når de holdt på med fylkespolitikk og kommunepolitikk og sånne ting, fylkesårsmøter og lokallag årsmøter da var det litt sånn 90% møtte opp bare fordi det var fest, ikke sant.

Ja med det er jo gøy og!

-- Jaja.

Det bringer meg litt videre på neste spørsmål; hvilket parti tror du av de på stortinget som tok det lengst ut? Personlig tror jeg det er Senterpartiet …

 

Hvis du er nysgjerrig på hva Per svarer her eller generelt er gira på å vite mer om Per Sandberg og Bahareh Letnes sine partyvaner, sjekk ut episode 33 av Manesjen om Partyløver!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte