PostBluesKollektivet intervjuer TØFL

PBK og TØFL
PBK og TØFL

Tekst: August Alver Solli

20. Oktober tok TØFL Storsalen med storm i anledning UKA – nøyaktig ett år siden sist. Før konserten kom tre av bandets fire medlemmer, vokalist Hans Markus Riisdal, bassist Tobias Lidegran og trommeslager Mathias Eeg på besøk til oss i Postblueskollektivet, gira på å entre Storsalen atter en gang. 

På spørsmål om hvordan de har det, svarer trioen:

– Veldig bra! Vi har ikke spilt på én måned nå så det blir veldig gøy å komme tilbake til Storsalen – det er jo en av de kuleste scenene i landet!

Som mange andre vokste gutta opp med drømmen om å bli rockestjerner. Guttegjengen som traff hverandre på skolen har i dag etablert seg som et band som virkelig kan det å smitte publikum med god stemning gjennom spretten discopop. Til tross for ingen faste ritualer før de går på scenen, følger de en enkel filosofi:

– Om vi har det gøy på scenen, kommer sannsynligvis publikum også til å ha det gøy.

 Gjengen snakker videre om opprinnelsen bak bandnavnet og hva det å være en tøffel er.

–  Tekstuniverset handler mye om det å unngå ting, og en klassisk Tøffel-helt er jo en person som blir pisket rundt av sin hustru, uten selvtillit og med lite selvstendighet. Deretter utvidet vi begrepet slik at det gjelder livet generelt, altså et liv der man rett og slett ikke har kontroll.

Dette kan også kobles til musikken gutta lager – hemningsløs discopop kombinert med triste tekster i flere av låtene.

Videre i intervjuet snakker TØFL om konserthistorier, elleville stunts (deriblant et som involverer fyrverkeri direkte fra bassen til Tobias) og fremtidige mål. På en lapp i studioet til TØFL henger det nemlig en ønskeliste: Øynene blir rettet fremover mot en helt vill festivalsommer i 2025, og å kunne leve greit av spretten indiepop alene. Øverst på lista er å kunne spille rundt om i Europa slik som Kaizers og Karpe.

Lytt til intervjuet her:

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte