Preik om pønk og Capri-sonne med Honningbarna!

Foto: foto.samfundet.no

Radio Revolts metall og hardrokk-magasin Blyforgiftning fikk besøk av Honningbarna i helgen i forbindelse med deres livekonsert i storsalen på Samfundet. Gutta begynner å bli ringrever i punk og rockegamet og kanskje et av Norges mest populære liveband. I desember slapp de sitt femte studioalbum "Voldelig lyd" og vi prata om det!

Honningbarna hadde allerede spilt i de største byene i Norge før de kom til Trondheim og var dermed godt i gang med turnen. Med full trøkk, tett crowd, moshpit fra første sekund og frekvent stagediving (med og uten cello) har de skapt seg en egen live-stil.

- Vi pleier å ta en snakk med sikkerhetsvaktene før konserter. Det er lett for mange å feiltolke litt da, de tror det er en slosskamp på gang. Som da vi spilte på Cuba. Det var noen norske studenter der og de skjønte greia med moshpit. Men det falt ille ut for cubanerne som trodde folk sloss og prøvde å dra folk fra hverandre og løse opp "kampen". Det er lett å få litt Cuba-tilstander hvis man ikke avtaler med vaktene først, litt Cuba-krise.

Det nye albumet «Voldelig Lyd» er en intens plate på rundt 20 minutter med en litt hardere stil enn de tidligere albumene. Vi snakka litt om prosessen rundt albumet.

- Vi brukte to uker på innspillinga og rundt et år på selve prosessen rundt albumet. Jeg tror vi liker singelen Sant best, den er nok også den hardeste låta på albumet.

Vi diskuterte før sending om vi skulle ta med M.I.A.-låta dere tok med i sendinga eller om det ikke passa til punketittelen på sendinga.

- M.I.A. er så jævlig mye mere punk en 90 prosent av alle de som sier de er punk. Hun gjør som hun vil, er kompromissløs og super kreativ. Hun gjør helt sin egen greie. Det er så mange punkband som bare later som og prater piss. Punk handler om så jævlig mye mer en musikken. Det er en ånd, en mentalitet. Det blir alltid kriterier for å passe inn i begrepet punk, det blir for sterke rammer og da er man tilbake på null igjen. Punk handler om å skape noe uforutsigbart, noe annerledes og vise en eller annen form for motstand.

Gutta tok også med artister som BullyMetzClulture Abuse og Courtney Barnett på sendingen.

Blyforgiftning anbefaler at du sjekker ut det nye albumet til Honningbarna og hvis du ikke har vært det allerede så kom deg på konsert!


Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte