Rådløs sine topp fem steder å gråte langs Nidelva

Tekst: Even Berthelsen og Hedda Jamtli.                                        Foto: Even Berthelsen

Deppa? Her er Rådløs' topp fem steder å gråte langs Nidelva.

Hybelens fire vegger begynner kanskje sakte og sikkert å minne mer om en Scooby Doo-felle hvor veggene og taket minsker og til slutt klemmer deg til døde. Er putetrekket ditt lei av å bli dynket i tårer og snørr, og begynner musklene i kroppen å bli lei av kun traskingen bort på Rema 1000 for å kjøpe tomatbønner? Vi i Rådløs er connaisseurs på tårenes dans nedover kinnene, og har stappet hjernebarken full av steder du kan søke andres omtanke og oppmerksomhet. Vi lanserer Rådløs’ topp fem steder å gråte langs Nidelva:

Andeplassen – for den dyreglade

Føler du noensinne for å felle tårer i nærheten av Trondheims vilt-fjærkre?

Vi har plassen for deg! Hvis du står utenfor Baklandets Skydsstasjon og retter nesa mot Nidelva, finner du en oase av ender, måker, duer og andre fugler som sloss over brødskorper som toddlere slenger ut i vannet med besteforeldre som passer på i bakgrunnen. 

Det er ikke uten grunn at Fetisha, Sophie Elises venninne, valgte nettopp denne pletten å gråte på i «Sophie Elises Verden» S2E6. Her får du tittet på fugl, få bekymrede blikk av besteforeldre som knuger i kjeledressen til barnebarna så de ikke nærmer seg den tårevåte studenten nede i fuglenes omfavnelse.

Rådløs
 

Lekeplassen ved Marinen – for den lekne:

Det er noe magisk med kontraster, særlig når man kjenner at tårekanalene ønsker utløp. I så fall kan lekeplassen ved Marinen være det perfekte stedet for deg. Bare tanken på å kunne gråte mens du kjenner vinden fra sklia i kinnene gjør at man nesten blir litt glad igjen. På lekeplassen blir du omfavnet av grønne sletter, utsikt mot Nidarosdomen og Samfundet og rolige trær, samtidig som du kan mimre tilbake til den gangen det var deg, og ikke en tilfeldig snørrvalp, som ble trøstet av bestefar.

Men pass på, lekeplassen er det mest risikable stedet å gråte. Plutselig kan noen tro at du har andre hensikter …

rådløs
 

Under Gamle Bybro:

Lykkens portal trenger ingen ytterligere introduksjon. Du har ikke vært i Trondheim før du har vært under den Gamle Bybro. Skal du ta ei litta gråtesesh anbefaler vi å ta det under bybrua. Her er du ikke like eksponert for kvalme, nyforelskede par, og du kan ta rollen som trollet i eventyret om bukkene Bruse. Under brua får du sett mer av de kjipe, grå bjelkene, som garantert gjør at turen er vel verdt besøket.

rådløs
 

Gangbrua ved øya – for bohemen 

Er du også svak for den bohemske sjarmen man finner av deprimerte og angstfulle kvinner og menn spredd langs gangbruer på Munchs sine malerier? Selv om det ikke er anbefalt å være fortvilet på meterhøye bruer, ligger denne akkurat nært nok vannoverflaten til å være en god gråtebru. Bli omfavnet at Nidelvas brus og joggeres svettesprut, og se i tillegg akkurat passe dramatisk og bohemsk ut for en ekte vintage gråtestund. 

 

Under Elgseter Bro:

Mårrån deinn står enju mørk i glasset

Å hybelen min e trist, og flasken mange

Æ savne både dæ å unge mase

Å æ prøve å få sagt d i ein sang

På Elgesæter bru, der fainn æ å du

Det vi leitt ætti i mange år

Vi skuill flyt på drømmen

Høyt over elvestrømmen

Itj drokne som flaskeskår

Vi har det!

Vi ska klar det!

Få sier det bedre enn Hans Rotmo i hans sang fra 1982, «Elgesæter bru». Igjen et landemerke av en bru i Trondheim. I likhet med Gamle Bybro anbefaler vi å ta turen under brua. Dels fordi den er med sine 16,5 meter veldig høy, dels fordi stemningen under er helt spesiell. Arkitekturen på bakkenivå gjør at det føles ut som du like gjerne kunne vært i Volgograd. Slav-assosiasjonene kommer på løpende bånd, og hva er vel tristere enn det? Ta på deg din fresheste Adidas-joggedress og forbered deg på en gråtetur du sent vil glemme.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte