Seks album du burde høre på som er ute nå

Foto: foto.samfundet.no


Tekst: Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen, Simon Storvig

 

Chain wallet - «No Ritual» [Rock]

Bergenske Chain Wallet har etter tre år med studiotid sluppet sitt andre album «No Ritual». Det er tydelig at de har nytt godt av pausen. De returnerer mer konsentrert og med mer energi enn sist gang. Selv om de ikke har gjort spesielt store endringer på soundet deres, byr albumet på mer variasjon i både produksjon og tempo. Det er deilig å høre Chain Wallet etablere seg som en norsk tungvekter.

 

Homeshake - «Helium» [Pop/R&B]

Peter Sagar, som før sin solokarriere var Mac Demarcos bassist, startet prosjektet Homeshake i 2013 og har siden den gang spilt en stor rolle i utviklingen av den tidsriktige “Bedroom pop”-en. Nå er han ute med nytt album, som man i kjent Homeshake-stil både kan studere og ‘kose’ til.

 

CZARFACE & Ghostface Killah - «Czarface Meets Ghostface» [Rap]

Siden Inspectah Deck fra Wu-Tang Clan og undergrunnsduoen 7L & Esoteric teamet opp som supergruppen CZARFACE for første gang i 2014, har de gang på gang levert bunnsolid, klassisk boom-bap. I fjor hadde de med seg selveste MF DOOM på laget, og de er nå tilbake med Wu-Tangs egne Ghostface Killah. Hvis du er ute etter rå beats og imponerende rap, en god dose 90-talls nostalgi, og ikke minst utallige tegneseriereferanser, så er dette midt i blinken for deg.

 

Silvana Imam - «Helig Moder» [Rap]

Det har gått tre altfor lange år siden sist Sveriges selvtitulerte «super-dyke» slapp et album. Hennes sterke diskografi og minst like sterke personlighet og engasjement har gjort henne til en av Sveriges desidert største og mest kontroversielle artister de siste årene. Siden «Naturkraft» kom ut i 2016 har hun brutt med plateselskapet, og «Helig Moder» gis ut på eget selskap. Albumet signaliserer starten på en ny retning også når det kommer til musikken. Det bys på melodiøse låter, med mer synging og bruk av autotune enn vi tidligere har vært vant med fra denne kanten. Samtidig vender Silvanas umiskjennelige attitude og karisma tilbake med uforminsket kraft.

 

Louam - «Wreckless Love» [Pop/R&B]

R&B’en har i 2019 omsider begynt å få fotfeste i Norge, og Louam tar den på «Wreckless Love» helt tilbake til 90-tallet og TLC, Destiny’s Child og Mary J. Blige. Debutalbumet til den Oslo-baserte artisten ble sluppet på valentinsdagen, og handler passende nok utelukkende om det R&B kan best - kjærlighet og forelskelse. Louam leverer noe av det beste vi hittil har hørt fra sjangeren i Norge, i vakker og gjennomført retro-stil.

 

Avril Lavigne - «Head Above Water» [Pop]

Prominente Avril Lavigne lager fortsatt musikk til alles glede.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte