Seks album ute nå som du burde høre på

Foto: foto.samfundet.no

Vinter ble til vår, og vår ble til vinter. Så her er vi igjen, og snakker om været og at det fortsatt ikke er fint. En ting er dog konstant - på fredager slippes det masse god musikk.
 

Deathcrush - Megazone [Rock]

Oslo-trioen Deathcrush som i flere år har vært et beryktet live-band er ute med sitt debut-album. Helt siden 2010 har bandet vært en av Norges nye og lovende artister med konserter som sysselsatte mange musikkjournalister. Albumet er en støyete og energisk affære med innslag av industri og metall, men er sjangermessig en spennende oppgave å løse. Bandet besøker Tyven i Trondheim 30. mars for å vise fram sin nye plate. Vær der a.

- Gunnar Hannibal

 

Sigrid - Sucker Punch [Pop]

Etter å ha levert hit etter hit over de siste par årene er Sigrid endelig ute med debut-album - og det på selveste kvinnedagen. I tillegg til kjente og kjære låter som «Don’t Kill my Vibe», «Strangers» og «Dynamite», får vi også en rekke nye høydepunkt fordelt utover Sucker Punch. «Mine Right Now», «Business Dinners» og «Never Mine» står frem som tydelige bangers, og de mer nedstrippede «In Vain» og «Level Up» viser hvor sterk en vokalist Sigrid virkelig er. Dette er et gjennomført solid album, og det er tydelig hvorfor nettopp Sigrid Raabe er norges ledende pop-håp.

- Simon S. Winther

 

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 [Rock]

Det var en tid da man kunne komme til å høre deres monsterhit «My Number» på hvilken som helst fest. Dette var da FIFA-musikk holdt på å etablere seg som en sjanger for poppete indie rock/pop. Sjangeren festa seg ikke helt, men nå er Foals tilbake med et FIFA-album. Det er dansete, detaljert og stilrent produsert. Det er vanskelig å holde seg fra å være enig med dette albumet.

- Gunnar Hannibal

 

Kari Faux - Cry 4 Help EP [Pop/R&B]

Den amerikanske rapperen og sangeren Kari Faux er tilbake, og krever din fulle oppmerksomhet på sin nye EP Cry 4 Help. Over fem låter som flyter mellom hiphop og eksperimentell R&B utstråler artisten styrke samtidig som hun er brutalt ærlig om personlige traumer og smerte. Selv om vi bare får 17 minutter med musikk, klarer Kari Faux å overbevise om at hun er en stemme som fortjener å bli tatt seriøst.

- Simon S. Winther

 

I Was A King - Slow Century [Rock]

Med de lette gitarene, den uskyldige vokalen og hyggelige akkordene skulle man tenkt fullt og helt på sommer når Slow Century kommer på, men det er ikke så enkelt. Det ligger alltid en undertone av noe som ikke minner om sol og grønt gress. Bandet I Was A King har lagd et fint stykke indie som kan minne både Real Estate og Belle & Sebastian. Med Slow Century får du vakker melankoli for denne fine årstiden mellom vinter og sommer.

- Gunnar Hannibal

 

Sauropod - Sauropod 2 [Rock]

Den Oslo-baserte punk/grunge-trioen Sauropod følger opp sin selvtitulerte EP fra 2018 med fem nye låter. Det leveres melodiøs, up-tempo og catchy rock over det hele, fra singelen «I’ve Seen How You Smile» og til den heftige «Nakata». Sauropod har allerede markert seg som en live-opplevelse man ikke burde gå glipp av, og med disse fem låtene i katalogen er det bare å glede seg til fremtidige konserter, for dette kommer til å svinge.

- Simon S. Winther

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte