Semesterets første liste høsten 2019!

Dekstra Large - Pressefoto: Ida Muren Olsen

 

Sommeren er over og hverdagen klasker studentene i ansiktet og vekker dem opp fra en drømmeverden fylt av fadderuke, festivaler og fyll. Musikkredaksjonen har stukket hodene sammen og funnet frem et knippe ferske låter for å gjøre det hele litt lettere. Les, lytt og følg Spotify-lista nederst i saken. Velkommen tilbake til virkeligheten!

 

Dekstra Large - «Bygg Opp»

«Bygg Opp» er første låta på den trondheimsbaserte rapperen sin ferske EP Ho, og bringer sammen to av de beste tingene jeg vet - skumle hip hop-beats og kvinnesak. Var du ikke a) glad i norsk undergrunnsrap, eller b) feminist fra før av, så blir du brått begge deler etter å ha hørt denne. 

- Edel Farstad

 

Wave Racer - «Summer Rain (feat. Kwame)»

Australske Tom Purcell, aka Wave Racer, er tilbake med et supersonisk swish og to nye singler. Elegant og gjenkjennelig leker han med elektronisk pop-musikk, ispedd en god dose humor og lystig, snill rap! Denne sommerlåta blir ekstra cute på 1.25 hastighet, noe både  Youtube-kommentarene og jeg kan anbefale. 

 - Håvard Bjørkøy

 

 

Dårlig Vane - «Kontakt»

Gutta i Dårlig Vane synes ikke noe særlig om det å signere platekontrakt, det skal være sikkert. Det er ikke noe nytt å skryte av å være selvstendig i rap-gamet, men Dårlig Vane leverer som vanlig overbevisende linjer over dritkul produksjon, og resultatet er svært minneverdig. Med bangers som denne er det åpenbart at det har vært et smart valg av dem å holde seg lojale til NMG-huset.

- Edel Farstad

 

Honningbarna - «King Kong Justice»

Honningbarna er tilbake og klare for turné (til Samfundet i november!), og sparker i gang høsten med dobbeltsingelen Siden sist. «King Kong Justice» handler om å ha lyst til å kvele influencere og drukne bloggere i Pepsi Max. Hva skulle vi gjort uten norsk punk?

- Edel Farstad

 

Pom Poko - «Leg Day»

Energisk rockelåt i kjent Pom Poko-stil med skrikende gitarer og fengende vokal, akkompagnert av skeive taktarter og rått lydbilde. «Leg Day» er noe man visstnok aldri skal «skippe», men etter å ha satt på låta vil du trolig være like støl etter å ha danset til den som du ville vært etter fem tusen knebøy. Råder også lytteren til å svippe innom musikkvideoen - den er noe for seg selv!

- Tiril Hognestad

 

 

Rapsody - «Oprah (feat. Leikeli47)»

For to år siden fikk vi fantastiske Laila’s Wisdom, og nå er Rapsody endelig tilbake med albumet Eve. Det er lite som er så morsomt som å høre to talentfulle og unike rappere hoppe på samme beat, og skape et sluttprodukt med det beste fra begge representert. Både Rapsody selv og gjesten Leikeli47 leverer varene på «Oprah», og kontrasten mellom de to gir denne lekne låten det lille ekstra. 

- Edel Farstad

 

Aktiv Dödshjelp - «Kronisk Fyllesjuk»

Oslogjengen i Aktiv Dödshjelp tar østnorsk punk tilbake med den brennheite EP-en Bæng Bæng. Låta har en skarp og humoristisk tekst og er overraskende bra miksa til å være så skitten som den er. De kaller seg Norges farligste band, og det har jeg ikke vanskeligheter med å tro på etter å ha hørt det nyeste de har gitt ut. «Kronisk Fyllesjuk» er en bænger med maks trøkk helt enkelt.

- Åsmund Høeg

 

Lars Vaular & Röyksopp - «To minutter»

Når Lars Vaular og Röyksopp teamer opp trenger ikke rapperen og elektronika-duoen mer enn to minutter og 39 sekunder for å minne oss på hvorfor de er blant Norges største på sine respektive felt. En kul, bassdrevet instrumental, kul tilbakelent rapping, rett og slett en kul låt. Så enkelt kan det gjøres. 

- Simon Storvig Winther

 

A$AP Ferg - «Ride (feat. Ty Dolla $ign)»

På den gritty, nye plata til Ferg Floor Seats, finner vi dette deilige avbrekket om gjensidig tiltrekkelse. Plata er spekket med høydepunkt, hvor denne søte, bakpå låta krydret med Ty Dolla autotune, skiller seg ut på flere vis. 

- Håvard Bjørkøy

 

Brockhampton - «BOY BYE»

Det amerikanske boybandet av en rappegruppe er tilbake med nytt album, og «BOY BYE» er et godt gjenhør med Brockhampton. Låta gir assosiasjoner til deres tidligere albumutgivelser, som er leken kombinasjon av vokal og rytmer. Den kom i forkant av utgivelsen av deres nye album, GINGER, som sies å skal være det andre i en trilogi etter fjorårets utgivelse iridescence.

- Lisa Bye

 

Chris Cohen - «Green eyes»

En av Captured Tracks’ mest undervurderte skatter, Chris Cohen, slapp i sommer sitt tredje album etter tre års opphold. Denne gangen er plata selvtitulert, som understreker at nå har han rendyrket soundet sitt. På plata har Chris klart å smelte sammen elementer fra indie og klassisk prog til et tydelig og helt egenartet uttrykk. Låta «Green Eyes» skiller seg ut som en av låtene med mest trøkk på ei ellers ganske avslappet plate.

-Frederick A. Baade

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte