Semesterets første liste - Uke 2

Fakie Seb
William Eljarbø

 

Nytt år, og ny musikk på listene! Semesterets første liste er her, med de beste låtene som har kommet i ferien. Her er det bare å kose seg med ny musikk fra blant andre Fakie Seb, Dråpe, 2Pack og Soleima!

 

Fakie Seb - «Faller ingen bomber i dag»

Den niende desember slapp produsent, pianist, multitalent Fakie Seben fantastisk førjulsgave pakket inn i jazzete pianoakkorder, teipet sammen av sprudlende saksofontoner, og knyttet sammen av behagelige rim. Instrumentalen er lekende da alle instrumentene spiller perfekt sammen, mens lyrikken er akkurat nok politisk til at lytteren blir interessert. Dette er en sterk debut og Fakie Seb beviser på alle måter hans musikalske, så vel som lyriske, talent. 

– Even Kaushik

 

Hobbel  – «Believe It»

«Believe It» er bodøbandet Hobbels andre singel, og her får vi mer av det vi fikk fra deres første singel «Standing». Sara Hobbelstads fjærlette vokaler flyter over et landskap av melodisk gitarspill som kanskje kan beskrives som karakteristisk for den typiske bodø-indien men denne låta tar det også et steg videre og bygger seg opp mot et dundrende klimaks. Det å høre på denne låta gir meg samme følelse som å sitte inne i varmen mens snøstormen herjer utenfor, og jeg vil derfor beskrive den som den perfekte januar-låta.

– Aleksandra Simonsen

 

Little Simz - «No Merci»

Little Simz slapp i desember albumet NO THANK YOU. Det følger opp hennes forrige prosjekt Sometimes I Might Be Introvert, som i 2021 høstet ekstremt god kritikk. En av låtene som stikker seg mest ut er «No Merci»: .Den består av to tilbakelente instrumentaler, men med et sterkt anti-label budskap. NO THANK YOU er et solid og velkomponert album man absolutt burde få med seg! 

– Martin Blom

 

Gunerius & Verdensveven -  «Afantasi»

Usikker på hvilket instrument, men det kan virke som om de klimprende strengene de første sekundene har opphav fra et hjemmesnekret instrument. Resten av låta høres hvertfall ikke hjemmesnekret ut. Vi snakker om å være «blind på mitt indre øye». Psykedelisk, ørkenimiterende lydlandskap ala ragge-rock og hippieblues, med hint av andaktsfull fata-morgana opplevelse med full Beatles-orkestrering (band). Hare Krishna! 

– Herman Østby 

 

betcover!! -  «ばらばら(Barabara)»

betcover!! er et enmannsprosjekt fra Tokyo, som i 2021 fikk en del oppmerksomhet på internettet for albumet 時間 (Jikan). I desember 2022 var han tilbake med oppfølgeralbumet 卵(Tamago) (som betyr «egg»). Soundet er noe likt de roligere låtene til Black Midi, bare sunget fra en karaokebar i Shibuya i Tokyo. Låten  «ばらばら(Barabara)» har et litt mer gjenkjennelig japansk indie-sound ala Fishmans og Cornelius. Låten passer for både indie-og anime-fans!

– Sondre Østgård

 

Stormzy, FLO - «Hide & Seek (FLO Remix)»

Du kjenner sannsynligvis Stormzy: Den britiske (snarere Londonbosatt) grimerapper som slo gjennom med platen «Gang Signs & Prayer». Denne gangen har han med med de tre sterke kvinnene fra FLO for å skape en ganske harmonisk og rolig kjærlighetslåt. Avslappende… 

– Herman Østby 

 

Dråpe – «French Canada»

Oslobandet Dråpe er endelig tilbake med sin første singel siden 2015. «French Canada» er en behagelig poplåt som musikalsk befinner seg et sted midt mellom Mac DeMarco og Tame Impala, med sine fuktige chorus-gitarer og psykedeliske phaser-effekter. Om du føler deg stresset for studiestarten, håper jeg denne låta kan berolige deg! 

– Aleksandra Simonsen

 

YEИDRY, ENNY - «KI-KI (feat. ENNY)»

YEИDRY stråler med raske linjer og sterk kvinnelig selvtillit. Første vers har tykk bass, lett trommemaskin og britisk-grime elementer, men likevel et snev av latinsk bluss. ENNY etterlatertil tross for lite tilstedeværelse med kun noen vers, likevel et inntrykk. Begge to, sammen, friske, lekende og sterke, selvstendige skikkelser med danselokal-tiltalende dyktighet. 

– Herman Østby 

 

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

2Pack - «Bølgen»

Bergen har fått en ny supergruppe! Linni og produsenten Kvam har allerede laget masse musikk sammen, men nå har de fått med seg Angelo Reira (som klikker med samtlige rappere i Norge) og dannet 2Pack. Albumet Keiserkunst er intenst og lekent, og høres ut som en naturlig blanding av alle de involverte. «Bølgen» er en kort og god åpningslåt, som setter stemningen for hele albumet!

– Martin Blom

 

Soleima -  «Næste Side»

Dansk låter pent, bare hør her! Med denne låten skifter ikke Soleima fra hennes allerede godisblanding av R&B og pop med hint av musikk fra forskjellige perifere steder på den grønne kloden vår. Når det er sagt er denne låten mer svømmende i lyseblått klorvann med nakne venner og billige cocktails vedsiden av bassenget. Dette er en lekkerbisk av en varm låt perfekt for  våren. 

– Herman Østby 

 

Oh Yeah Tiger -  «Opposite Desires»

«All musikk kommer fra Oslo», er det lett å hevde, og her har du faktisk enda et band fra Oslo. Likevel trenger du ikke grynte av misnøye, hold ro på gemyttene. Her snakker vi et ganske uavhengig indieband som låter nokså friskt i uttryk. Med elektronisk tukling sammen med en ganske støvete bass og vakre harmoniske melodier og akkorder. Byggende og dempende. Alt i alt roserød melodikk og tornestikkende indiemusikk. 

– Herman Østby 

 

Margrete – «Senses»

«Senses» starter kanskje rolig i et Lo-Fi soveromspop-landskap, men ikke la deg lure. I «Senses» kombinerer den oslobaserte artisten og produsenten Margrete svevende pop med hardtslående Drum and bass-beats, noe som resulterer i en spennende låt som er lett å like, og som passer like godt til å kickstarte dagen som til å sitte rolig og studere til.

– Aleksandra Simonsen

 

Venomous Concept - «Timeline»

Tung sinne og vrengende gitarer kommer fra denne supergruppen av punkere og rockere. Rett på vokal og svingende metalliske riff. Alt har også en slags sørstatlig rust som trenger lydbildet. Spedalske gitarsoloer gir meg gåsehud og herda hud under denne skitne varme sola. Motorsykkel trommer og koring på refrenget skaper en helhetlig, nikke med solbriller-låt mens du ser huset ditt brenner og smiler.. Lett fandenivoldsk! 

– Herman Østby 

 

Total Refreshment Centre, Soccer96, Kieron Boothe  - «Visions»

Jazz… hiphop… og et elektronisk landskap. Her har du hvertfall den megadigge duoen Soccer96 som gjør lydbildet fantastisk rytmisk, kompleks og samtidig chillout. Samtidig har du Kieron Boothe som legger noen myke bars over denne sofaen av en bomullslåt. Så utrolig smooth lydbilde! 

– Herman Østby 

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte