Ny musikk på spillelistene - Semesterets siste liste

 

girl in red - Foto: Jen Ewbank
girl in red - Foto: Jen Ewbank

Plutselig var vi der, semesterets siste liste. Musikkredaksjonen gir deg en siste dose musikk du kan ta med inn i ferien, og gir deg blant annet rykende fersk hiphop fra Trondheim, melankolsk indie fra girl in red og solide rytmer fra Jouska. Les hva vi hadde å si om låtene, og finn dine favoritter i Spotify-listen. God sommer! 

 

Grim Pil - «Ingen fleks»

Grim Pil er en splitter ny duo fra Trondheim bestående av rapper Alexander Sagmyr og produsent Adrian Thesen og slipper musikk gjennom Stundom Records. De opererer innenfor det moderne hiphoplandskapet med inspirasjon fra fransk elektropop og den urbane sampling- og remixbaserte kulturen. «Ingen fleks» er første singel fra en EP-trilogi som kommer i løpet av dette året, som hittil har vist seg å vært et utrolig bra år for trøndersk hiphop.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Magnus Bechmann - «Uneasy»

Tydelig inspirert av det lette pop-uttrykket til band som Two Door Cinema Club gir Magnus Bechmann ut «Uneasy». Det repetitive og fengende bakteppet skaper en lett og ledig stemning, til tross for låtas budskap og tittel. Hverdagens ubehageligheter blir plutselig veldig trivielle, og nesten fornøyelige. For den som savner tidlig 2010-talls-musikk vil denne treffe blink! 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Amanda Tenfjord - «Pressure»

Tenfjord, som også studerer i Trondheim ved siden av å være popstjerne, slipper denne låta kun noen korte måneder etter EP-slippet i januar. «Pressure» er til og med første singelslipp fra en kommende EP! Låta er en klassisk, enkel pop-låt som helt klart er en radiohit. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

girl in red - «midnight love»

Girl in red er tydeligvis ustoppelig på dette tidspunktet, og her kommer enda en nydelig låt fra sensasjonen fra Horten. «midnight love» er som vanlig direkte og rå, og inspirert av egne opplevelser. Låta har det velkjente melankolske preget vi har blitt vant til fra denne kanten, og det er fremdeles som kan formidle historier om vanskelig kjærlighet så godt og særegent som girl in red. 

- Edel Malene Farstad

 

Jouska - «Born In Cash»

Oslo-duoen Jouska har sluppet en rå singel som handler om et tilsynelatende ganske giftig forhold. Selv om teksten ikke er så hyggelig kan i alle fall låten få deg i godt humør. «Born In Cash» er en fantastisk fengende miks av elektronika, pop og alternativ r&b, og dette gjør meg utrolig nysgjerrig på hva disse har på lager i framtiden. 

- Edel Malene Farstad

 

Unge Sovende - «Alt Jeg Vil»

Alt Unge Sovende vil er å finne ut av ting, og det er vel noe de fleste kan relatere til. Den Oslo-baserte duoen sin nyeste singel befinner seg i det behagelige grenselandet mellom elektronisk drømme-pop og rap (tenk litt i retning Eirik Aas og Softcore untd.), lover godt for hva mer som er å komme fra denne kanten. 

 - Simon Storvig Winther

 

DERIN  - «FUCKFACE»

Etter å ha imponert stort på Trondheim Calling tidligere i vår (det er i alle fall det jeg har blitt fortalt, undertegnede slapp ikke inn på konsertlokalet fordi det allerede var helt fullt), er den Bergensbaserte artisten DERIN klar med årets første singel. «FUCKFACE» er en energisk og fengende rap-låt med en herlig basslinje og en hook som slår deg rett i trynet. Herlig!

 - Simon Storvig Winther

 

James Blake - «You’re Too Precious»

James Blakes første singel siden fjorårets album Assume Form, fortsetter tematisk i samme spor. Han er forelsket og ikke så trist lengre, som selvfølgelig er veldig hyggelig. Produksjonsstilen er derimot mer tilbake til mye av det vi har hørt fra James Blake tidligere i karrieren. Låten domineres av glitchete vokalsamplinger som gradvis bygger seg opp, og minner blant annet om den fantastiske «If The Car Besides You Moves Ahead». 

 - Simon Storvig Winther

 

Daragh - «Pretend» 

Daragh, også kjent som den ene halvdelen av duoen Company Inc., har sluppet singelen «Pretend». Låta ble skrevet for flere år siden, og kom som et resultat av å føle seg distansert fra alle andre. Også giftigheten av å bruke sosiale medier er tema Daragh selv trekker fram i denne låta. Til tross for det nedstemte temaet, har låta en mystisk, men varm synth-beat som gjør godt for musikkhjertet. 

- Lisa Bye

 

Isah - «LUV MEG»

Det er ikke vanskelig å fenges Isahs bergenske, ungdommelige rap. I hans siste singel “LUV MEG” er det en følsom og hengiven Isah vi møter. Låta går i samme spor som musikken vi kjenner fra artisten fra før. Flytende, sommerlig og leken musikk som toppes med Isahs fløyelsmyke stemme. 

- Lisa Bye 

 

Hockney - «Pictures»

Oslo duoen Hockneys nye låt «Pictures» er en heftig banger. Du føler deg som politimannen John Hockney, året 1982. Du trår ut av en Ford Mustang, drar deg gjennom håret, snurrer litt på barten, tar på deg shadesa og stirrer inn i Miami solen. Du går ned langs gata, palmene bruser i vinden, du viser pistolfingre til gutta, du gir high-five til kidsa, damene dåner, siggen den skråner. Du er den feteste gutten i gata, klar til å fange skurker. Sax-solo. Oooooh yeah.

-Tor Magnus Lund

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte