Semesterets siste liste!

Bellman
Line Loholt

 

Vi har kommet til semesterets siste liste! Fra nå av må du finne ny musikk selv.. Denne ukas liste er full av musikk du kan lytte til inn mot sommeren, med låter fra artister som Bellman, iglo65, naema og Samara Joy! God sommer!

 

Bellman – «Hurricane»

Arne-Johan Rauan, kjent under artistnavnet Bellman, slapp på fredag den vakre singelen «Hurricane». Med søte synth-arpeggioer og reverbtunge vokaler er denne låta en behagelig drømmepop-låt som kan minne om en litt mer rocka Beach House, men med litt mer akustisk gitar. En låt som høres både melankolsk og triumferende ut; denne låta kommer til å passe perfekt til eksamensperiodens seine kvelder. 

– Aleksandra Simonsen

 

Thundercat, Tame Impala – «No More Lies» 

Den amerikanske bass-guden Thundercat er ute med sitt første stykke musikk siden 2020, og denne gangen er det i samarbeid med Kevin Parker, som er minst like kjent som Tame Impala. Thundercat har selv uttalt at han har hatt lyst til å samarbeide med Parker siden debutplaten Innerspeaker ble gitt ut i 2010. «No More Lies» inneholder noe av det beste fra disse to verdenene, med en Tame Impala-klingende lofi-produksjon, som kler Thundercats lyse vokal godt. Det er også verdt å legge merke til coveret til låten, som viser en gepard som blir jaget av en antilope – en hunn-impala. Et lite påskeegg som refererer til de to artistnavnene der altså!

– Emil Fjeldavli

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

iglo65 – «Lekser»

iglo65 er endelig tilbake etter en vinter basert på å blæste 65 på repeat. Bevis er navnet på den nye single-pakken som ble sluppet sist fredag, og som de selv melder, beviser iglo og låta «Lekser» at de er bedre enn de fleste. Med en sound som fort minner om tjuefemten, er versa on-point, beaten heavy og buksene tunge. 

– August Solli Middelkoop

 

Nabibah Iqbal – «This World Couldn’t See Us» 

Et av årets høydepunkter er DREAMER av Nabibah Iqual, som blomstrer elegant med denne låta. Her er blant annet tittelsporet helt herlig, men det er litt gøy å velge låta som kommer etterpå. Musikken er new-wave-aktig, rocka, men likevel moderne, flytende og dansbar. Teksten er romantisk og poetisk, og dette skaper en herlig, vakker neon-ballade å danse til.

– Herman Østby

 

feber – «Back in a Minute»

Feber er navnet på samarbeidsprosjektet til Inge Bremnes, som tidligere har gitt ut tre album under eget navn, og Helle Larsen, kjent som vokalisten fra det Tromsø-baserte bandet Jadudah. «Back in a Minute» er den andre singelen fra prosjektet, og dette er en ordentlig godlåt med sommersmak. I dette supre samarbeidet blandes Bremnes’ visetendenser med Larsens popteft, og i origo oppstår det søt musikk.  

– Emil Fjeldavli

 

Slowly Rolling Camera, Josh Arcoleo – «Renewal» 

Denne tyske jazzgruppa, som har skapt flere fantastiske album, kommer snart med noe nytt på lur. Hittil har de bare lagt ut noen få spor for å oss å smuldre og drukne i. Det er lett å si at det her er snakk om musikk med høy kvalitet, i form av teksturer, fløyelsmyke konturer og elegant blås fra Josh. Hold ørene åpne for denne plata! 

– Herman Østby 

 

naema – «Regrets»

Trondheimsbandet naema er ute med sin debutsingel! Frontet av vokalist Miriam Kibakaya er dette et band sammensatt av noen av Trondheims travleste jazzere. «Regrets» er en sjelfull låt om kjærlighet og anger, med tungsinnet indie-gitar og en lekker, på grensen til nostalgisk, saxofonsolo levert av Simon Hagerup Holm. Dette er en spennende debutlåt fra et superspennende band!

– Emil Fjeldavli

 

Chenayder – «Off the Wall» 

Det er lite å vite om Chenayder. 16 år gammel. Fra Amerika? Har noen tidligere singler ute? Hvem er du? På denne låta får vi kanskje vite litt. Det vi hvertfall får vite er hvor utrolig dyktig, vakker og intim Chenayder er med tanke på hvordan hun skaper musikk. En låt som får deg til å synke ned i puta di og som mater deg sakte. 

– Herman Østby

 

Samara Joy – «I miss you so»

Ensomhet, alene. Kanskje er du det nå? Usikker på det. Her er hvertfall noe du kan høre på. Elegant smørjazz med harmonier som grenser over til litt mer eventyrlyst. Ellers en tradisjonell bop som gir deg mersmak på rosevann, intime klemmer og en dram. 

– Herman Østby 

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte