Semesterets siste liste - Uke 18

Major Ouf. Foto: Matilde Solsvik.
Major Ouf. Foto: Matilde Solsvik.

Da har den tiden av året kommet... Selv musikkredaksjonen trenger å prioritere eksamensperioden litt, og det betyr at det er tid for semesterets siste liste. Lykke til med eksamen, og kos dere med ny musikk fra blant annet Major Ouf, CAJA, Bikelane og Shooter Gang. 

Major Ouf –  «2close4comfort»

Major Ouf beskriver sin egen musikk som «lyden av en eksistensiell krise». Hvis «2close4comfort» er et eksempel på hvordan en eksistensiell krise høres ut, så skulle jeg gjerne opplevd flere eksistensielle kriser. Her kombineres elementer av pop, R&B og funk til en spennende og unik poplåt med svevende og vakker produksjon, noe som gjør dette til den absolutt mest behagelige eksistensielle krisen jeg har opplevd.

– Aleksandra Simonsen

 

CAJA –  «In the Garden»

Trenger du en pustepause før eksamenskjøret braker løs for fullt? Norske CAJA debuterer med herlig elektropop en kan nyte på vei til eller fra en lang dag på lesesalen. Med «In the Garden» tråkker nykommeren i fotsporene til Susanne Sundfør, Aurora og Emilie Nicolas, og etterlater oss lengtende etter debut-EP som ryktes senere i år. 

– Tina Løvås 

 

Celine Berstad –  «Deluded Mind» 

22. april slapp Celine Berstad EP-en Patience, og «Deluded Mind» er ei låt som skin av herlege preg frå pop, rock, Eagles of Death Metal, Elvis Costello og eit framifrå rytmisk driv. Psykeledisk og groovy ørkenamericana med innslag av viddevokal brer seg ut av høgtalarane, og du kan ta deg faen på at her har Berstad lurt inn både congas og eit saftig hammondorgel!

– Anders Kruse 

 

Kaash Paige – «Girlfriend»

Kaash Paige er den 21 år gamle R&B-sangeren fra Dallas i Texas. Siden debutalbumet Teenage Fever ble utgitt i 2020 har Kaash Paige gjestet utallige andre utgivelser før hun nå på fredag slapp solo-singel. Den deilige men dessverre ulykkelige låta handler om alle som vil bli hennes «Girlfriend», men som kun bryr seg om pengene og berømmelsen. Typisk…

– Are Kjeldsberg Skauby

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

redveil - «pg baby»

Den unge legenden redveil slipper sitt etterlengte album learn 2 swim, to år etter hans første album niagara som fikk ham på radaren. «pg baby» viser det redveil kan best: laidback og lyrisk rapping over en beat som blander klassiske soul-chopping med moderne trap trommer. Låten oser av en ungdommelig og sulten energi som skiller redveil fra hans kolleger og sine innflytelser.

– Aksel Henrik Lessum

 

Mall Girl – «Close My Eyes» 

Debutalbum fra Mall Girl, endelig! Blant flere høydepunkt på Superstar finner man den energiske «Close My Eyes». Her byr det Oslo-baserte indiebandet på så fengende melodilinjer at låta umiddelbart er lett å like, samtidig som de tilfører akkurat nok av snodige elementer og snirklete gitarspill til at låta aldri blir forutsigbar. 

– Simon Winther

 

j00 – «moon path» 

j00 er tilbake med sin første singel i 2022, og den følger trenden fra deres tidligere singler med å være akkurat passe sær, akkurat passe poppete og akkurat passe fengende. Det blir spennende å se hvor j00 tar musikken sin videre, men med disse singlene som pekepinn er det trygt å si at det stedet er et bra sted.

– Aleksandra Simonsen

 

Ovrkast. – «Gol Chane’»

Den mumlende mediterende mannen bak navnet Ovrkast. har nettopp sluppet denne singelen som stinker av sølt blekk. Over sakte men smakfull produksjon signert rapperen selv leverer han poetisk prat som nesten minner om nynning. Perfekt nedbremsing av en ellers hektisk eksamenstid.

– Are Kjeldsberg Skauby

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Shooter Gang – «Alt Har Sin Pris» 

Danske Shooter Gang er ute med debutalbum, og det er nøyaktig så hardt som man har lært seg å forvente fra skandinavias fremste drill-gruppe. Tittelsporet «Alt Har Sin Pris» åpner det hele med et smell, med heftige trommer og frenetiske 808s som glir i alle retninger. Medlemmene i gruppa bringer som alltid enorm energi.

– Simon Winther

 

Qari – «Rationale» (feat. Jean Deaux)

Chicagos kjære Qari slapp nettopp sitt nyeste album Stronghold. På albumet passer rapperen godt på å få dekt over det meste av underbevegelser i byens svært aktive hiphopmiljø. Med seg på skiva har han blant andre legenden Twista, og på nettopp denne låta får vi også høre Jean Deaux som ligger godt an til å bli byens neste artist til å oppnå samme status. «Rationale» er en søt låt som befinner seg i den klassiske duettens kjærlighetsmeglende landskap. Istedenfor et refreng får vi biter fra en telefonsamtale over en lengtende trompetmelodi som er akkurat på grensen til klisjé, men som funker.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Röyksopp, Susanne Sundfør – «If You Want Me»

Jo fleire kokkar, desto meir søl, seiast det. Det stemmer i så fall ikkje i Röyksopp og Susanne Sundfør sitt tilfelle. Etter suksessen med «Running to the Sea» i 2014 har elektronikadouen igjen huka tak i Noregs beste vokalist for nok eit draumesamarbeid. «If You Want Me» er ein drøymande og melankolsk, men mørk og svevande elektronikalåt der Sundfør si såre røyst får fritt spelerom over eit teppe av synthar, pads og beats.

– Ingrid Nedrebø

 

Bikelane –  «Funny to Me»

Oslobandet Bikelane har sluppet atter en fengende rockelåt – og den har gitarsolo! Med god The Strokes-aktig energi kommer dette til å fenge mange, og denne burde legges til i samtlige sine sommerspillelister.

– Aleksandra Simonsen

 

Sjekk ut alle ukas låter på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte