Semesterets siste liste! Uke 47

DARKOWA. Foto: Chai Saeidi.
DARKOWA. Foto: Chai Saeidi.

Nå må Radio Revolts musikkredaksjon slutte å sløse bort så mye dyrebar eksamenslesetid på å høre på musikk, så denne ukas liste er dessverre semesterets siste liste. Vi kommer sterkt tilbake etter eksamensperioden og jula, men i mellomtiden kan du kose deg med denne ukas beste låter fra blant annet DARKOWA, Jenny Hval, Liv.e og Signe Marie Rustad. 

 

DARKOWA – «All Up In My Head»

Oslobaserte, men oppvokst på internett, DARKOWA er ute med sin nyeste låt «All Up In My Head». Dette er catchy, mørk, Y2K-klingende pop. Låten er lekkert produsert av Henrik The Artist og Bodø-artisten MAUD, som selv ikke er helt ukjent i denne typen musikalsk terreng.  

– Emil Fjeldavli  

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

JayBaby TheGreaty – «Greaty For President»

Rapperen bak det flotte navnet JayBaby TheGreaty slapp nettopp sin åttende mixtape for året i sin karatebelte-serie. På det sju spor lange Brown Belt finner vi noen av artistens beste verk. Og ja, alle de sju andre mixtapene er også navngitt etter beltefarger og er alle minst like bra. «Greaty For President» er en inspirerende låt om hvor jævlig verden kan være, og hva man både kan og bør gjøre for å fikse noen av problemene verden står overfor. Legg dette over en enkel melodi og tunge trommer så har du oppskriften på noe godt.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Signe Marie Rustad – «Bark Up Someone Else’s Tree»

Signe Marie Rustad har tidligere vunnet Spellemannprisen, og kommer med et nytt album på nyåret. Dette er andre singel derfra. «Bark Up Someone Else’s Tree» er en slags krysning mellom amerikana og synthpop som fungerer så til de grader. Låten er nydelig, velprodusert og med fantastisk innpakning. Det låter rett og slett krem!

– Emil Fjeldavli

 

Liv.e – «Wild Animals»

Den svært allsidige, evig groovy artisten og produsenten Liv.e har atter en gang velsignet ørene våre med søt musikk. Sammen med det nye singelslippet kom også annonseringen av et nytt album i mars, og god musikk akkompagnert med gode nyheter burde verdsettes. «Wild Animals» er en deilig låt med nok sjel for et par-tre livstider. Over enkle småbiter av god pianolyd ligger Liv.es mange vokallag perfekt over de nedstøvete trommene og en godt jordet basslinje.

– Are Kjeldsberg Skauby

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Lazy Queen – «Option to Nothing»

Oslobaserte Lazy Queen er ute med sin nyeste låt «Option to Nothing». Dette er bånn trøkk, mose-trynet-ditt-punk, med tonnevis av energi. Dette er en perfekt låt å våkne til, hive kaffen i kjeften til, ta bussen til, og å komme i gang med dagen til.  

– Emil Fjeldavli

 

Jenny Hval – «Buffy» 

En av de vakreste stemmene i norsk pop har sluppet ny musikk! Etter at den fantastiske plata Classic Objects kom som en velsignelse i mars er det flere som har fått øyne og ører åpne for allsidigheten i Jenny Hval. Låta har en slående ro, med synth-lyder som fyller ørene som smør. 

– Veslemøy Narvesen 

 

Lowly – «You Are Good And I Love You»

Enda en motiverende låt fra danske Lowly! Dersom de ikke allerede er det, må de snart kunne regnes som verdens snilleste band. Datoen for neste fullengder er satt til 17. februar neste år, og utgis gjennom plateselskapet Bella Union, som også har Susanne Sundfør og Flaming Lips i sin katalog. På låten «You Are Good And I Love You» er det utstrakt bruk av vocoder-vokal, i kombinasjon med trommemaskiner og synther, noe som gir låten et robotaktig, industrielt preg. Budskapet derimot, er veldig menneskelig og virkelig noe å ta med seg inn i mørke vinterkvelder.

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte