Semesterets siste liste! Veke 47

Drug Church. Foto: Rude Records
Drug Church. Foto: Rude Records

Her er semesteret si siste liste! Musikkredaksjonen tek fri for eksamensperioden, og takkar for eit heilt uslåeleg haustsemester. Denne veka får du eit vidt spekter av musikk med alt frå Drug Chruch til Angelo Reira, Bård Berg og Rx Papi.

Drug Church – «Million Miles of Fun» 

Tre år etter deres forrige album er Drug Church tilbake med en kort og hardtslående singel som smakebit på deres kommende album. «Million Miles of Fun» er en noe dyster og mørk låt innholdsmessig, men med et svingende og lekende riff som på ett eller annet vis gjør låta dansbar. Låta er på to korte minutter og passer perfekt for å få opp stemningen dersom man er sliten eller lei, samtidig som teksten får en til å tenke over hvor negativt dårlige nyheter kan påvirke et menneskes psyke. 

– Even Kaushik 

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

Caramel 11 – «A Quiet Result»

Jeg vet ikke helt hvor bandmedlemmene i Caramel 11 i finner tiden sin - dette er et band som består av folk som er aktive i blant annet j00, Kanaan, Magic Mirror, Tuvaband og The Verge, men selv om de virker svært opptatte har de allikevel tid til å lage bra musikk som Caramel 11. 14. januar 2022 slippe de EP-en Letters For Sea Drift, og en av låtene du kan høre på EP-en er «A Quiet Result»; en rolig og vakker låt som virkelig viser fram vokalist Thea Grant sin unike stemmeprakt. Denne låta passer perfekt til stille og mørke vinterdager, dette er noe du virkelig burde få med deg.

 – Aleksandra Simonsen 

 

White Trash Blues Band – «Mook City»

“Mook City” fra deres nyeste album, We Got Time To Waste, er lyden av fem øldrikkende, middelaldrende menn med store platesamlinger, der fellesnevneren er garasjerock og levd liv. White Trash Blues Band kommer fra Sykkylven og en kan godt tenke seg det ikke er noe annet å gjøre der enn å høre på The Oblivians, Reigning Sound og annen amerikansk garasjerock. Siden de startet i 2018 har de brukt tiden godt, for dette er fet, groovy rock av beste sort. Jekk deg en øl, brett opp ermene på flanellskjorta, rett på capsen og innta en bredbeint posisjon, for dette er kanon og er bare nødt til å være fett live. Liker du Kosmik Boogie Tribe er White Trash Blues Band ditt neste favorittband. “Passion is what it’s all about”, sa den legendariske musikkjournalisten Lester Bangs, og lidenskap har dette bandet i bøttevis.

– Hannah Kleiven 

 

Bård Berg – «Paradise»

Sørlendingen Bård Berg stod bak en av årets sterkeste utgivelser, Oslo Beats Volume II, men hviler ikke på laurbærene av den grunn! Det ryktes ny musikk fra den kanten til neste år, og allerede nå er låten «Paradise» ute. Forrige album var preget av mange gjestevokalister, deriblant Fieh, og på denne låten er Andrea Louise tilbake og bidrar med vokaler. I tillegg til hennes vokaler kan man høre en sample fra Senegal, som begge forsterker låtens allerede varme, litt syden-aktige uttrykk. Det er åpenbart at paradis er et varmt og fint sted der man kan danse ubekymret til Bård Berg, og ikke iskalde Trondheim med nesa langt nede i pensum. Ta meg til paradis, plis!!  

– Emil Fjeldavli 

 

Klossmajor – «Snakkes i baren»

Det Stavangerbaserte bandet Klossmajor skildrar sjølv sin nye låt som «ein festlåt med disco-vibes om å ikkje ha sjans på det nye, hippe og store». «Snakkes i baren» er ein uvanleg morsom, kul, og fengande festlåt med stor allsangfaktor. Vokalistane og Klossmajorfrontfigurane Dorothea Økland, Maja Sørbø og Karoline Karlsen er som vanleg så samspelte at det er fascinerande. Låta skapar umiddelbart partystemning og bør frå no av vere obligatorisk å spele av i alle festlege samanhengar.

– Ingrid Nedrebø

 

Honningbarna – «Passasjer»

Honningbarna er tilbake, og de er fortsatt like sinte som du husker dem! «Passasjer» er energisk, fengende, og akkurat passe aggressiv; dette er akkurat det du trenger for å få ro i sjelen din nå i eksamensperioden. Wow, jeg gleder meg til å se dem spille i Storsalen 15. januar 2022.

– Aleksandra Simonsen

 

Bendik HK, ARY – «Out of Sight, Never Out of Mind»

Ein skal ikkje kimse av eit godt samarbeid, og Bendik Hovik Kjeldsberg og ARY sitt er intet unntak. «Out of Sight, Never Out of Mind» er ein deilig og elegant produsert elektronikalåt som inneheld lekre beats og nydeleg vokal av ARY frå Trondheim. Mange hadde håpa på nytt album av trøndervokalisten i 2021, og for fansen blir denne låta kanskje heller fungerande som eit plaster på såret i ventinga. «Out of Sight, Never Out of Mind» kan uansett nytast medan me drøymer om fleire samarbeidsprosjekt og (forhåpentlegvis) plate i framtida.

– Ingrid Nedrebø
 

Tuvaband, Discovery Zone – «Post Isolation - Discovery Zone Remix»

I vår gav norske Tuvaband ut albumet Growing Pains & Pleasures og har no latt Jude Woodhead, Lee «Scratch» Perry og Discovery Zone lage remix av kvar si låt frå same album. Reslutatet er ein mini-EP med namn Post Pain, Irreversible Pleasures (Remixes) og er ei samling låtar med forfriskande elektronika. «Post Isolation – Discovery Zone Remix» er ein sånn type låt som passar like godt på dansegolvet som til pugging på lesesalen, noko som passar ekstra godt i «disse eksamenstider».

– Ingrid Nedrebø

 

Aleksander Kostoupolos – «Oftania»

Aleksander Kostoupolos fra Bodø er trommeslager, og har spilt i en endeløs rekke band og med et utall artister, og i tillegg til at selv har en spennende solokarriere. Debutalbumet Faleo fra 2018 var episk, ambient og filmatisk. Hans nyeste singel «Oftania» kan sees som en etterlengtet etterfølger, og fortsetter i samme spor som debuten. Med svevende vokaler, utbredt bruk av sampler, og et flytende lydbilde kombinert med punchy trommer gir et friskt uttrykk som passer godt for å spice opp treige og grå dager!

– Emil Fjeldavli

 

Alexander Flood – «All for the pocket»

Den australske trommeslageren Alexander Flood signerte i 2020 for Ropeadope Records, som blant annet har jazzlegendene Christian Scott og Snarky Puppy, og slapp samme året sitt debutalbum HEARTBEAT. Nå er han snart aktuell med sitt album nummer 2, og «All for the pocket» er første smakebit. Hvis den første platen var noe eklektisk, og vidtfangende med elementer hentet fra mange ulike tradisjoner, virker det som han her har dreid mer i retningen av mørkere hiphop og beats. Gleder meg til å høre mer!

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

Pish – «London»

Pish er soloprosjektet til Pål Vindenes, kanskje mest kjent fra popbandet Kakkmaddafakka. Siden første singel fra prosjektet kom i 2018, har det kommet hele 2 album og nå er det på tide med ny singel igjen. Låten «London» er produsert av bergenslegenden Mathias Tellez (som produserer alt bra som blir spilt inn i Bergen for tiden??), og med norges mest groovy trommis, Sigmund Vestrheim, fra blant annet ¡BangBang Watergun! og Boy Pablo. I sum er «London» en herlig, spretten låt med et supercatchy refreng. Dette er en låt det føles skikkelig godt å gå til, hvis du føler deg litt tung i sessen og trenger å komme litt i gang, enten det er tidlig eller seint! 

– Emil Fjeldavli

 

KAYTRANADA – «Intimidated» (feat H.E.R.)

Den prisvinnende haitisk-kanadiske produsenten KAYTRANADA slipper jevnt og trutt digg musikk, og står blant annet bak et av de beste albumene fra 2019, Bubba. På denne låten har han forent sine krefter med vokalisten H.E.R., og sammen låter de dynamitt. «Intimidated» er en av de klubbete låtene som kan gi litt varme i kalde vinterkvelder. 

– Emil Fjeldavli

 

Big Thief – «Time Escaping»

Det amerikanske indie-rock bandet kommer med sitt femte album Dragon New Warm Mountain I Believe in You 11. februar, og med “Time Escaping”, som er den femte singelen de slipper, leder dette opp til å bli et knakende godt lyrisk verk. Vokalisten Adrienne Lenker er velkjent for sine hjerteskjærende tekster og sterke stemme. Låta er ulik mye av det andre vi ofte hører fra bandet. Den er funky på en folkete måte, og det fungerer ekstremt godt. Teksten er beskrivende og man kan drømme seg bort fra hverdagen ved å lytte til dette, noe som kan virke som meningen også med tittelen. De har klart å lage en pulserende låt, og lar instrumentene få jobbe på egenhånd på en vakker måte. “Time Escaping” er perfekt til å dagdrømme deg bort til en annen tid uten mas og stress, omringet av lavendel og brennesle.

– Hannah Kleiven

 

Rx Papi – «N.L.M.B.»

Rapperen Rx Papi er en av de mest spennende rapperne som forsiktig har begynt å stikk hode opp fra den dype New York-undergrunnen. Verdt å nevne er det at han var med på en av årets best album, nemlig Slitherman Activated av Papis beste venn og erkerival RXK Nephew. Nå har Papi selv sluppet et mesterverk av en plate, Foreign Exchange, på det svenske plateselskapet YEAR0001, som er kjent for å ha gitt ut det meste av musikken til selveste Yung Lean. Grunnen til dette litt rare valget av plateselskap er at en av Leans producere, Gud (tidligere kjent som Yung Gud) har produsert dette vakre og svevende albumet, som passer overraskende bra til Rx Papis noe eksentriske stil. #FreePapi (han er ikke fengsel).

– Sondre Østgård

Andy Morin (feat. The Garden) – «French Kiss the Abyss»

Selvest gutten sjøl, Andy Morin, kjent som han som spiller PC i Death Grips, har gått solo og allerede gjort en haug med greier. Alt fra å lage sin egen 4chan-kopi til å arrangere festivaler, har nå blitt hans greie. I mangel på MC Ride og Zach Hill har han fått med seg en god gjeng med snålinger til å være med på sine nye låter. På «French Kiss the Abyss» har han fått med seg Grünerløkka-hipsternes favoritt-tvillinger The Garden. Sammen disker de opp litt breaks, noen morsomme vers sammen med elementer fra Death Grips noe ukjente euforiske side. Good shit.

– Sondre Østgård

Trist Pike – «Naken i paradis (02:31)»

Oslo-duoen Trist Pike er snart klare med andrealbumet Kjærlighet Uten Frykt, der samtlige låter skal hete «Naken i paradis». «Naken i paradis (02:31)», som slapp sammen med den kapitalismekritiske danseband-balladen «Naken i paradis (04:01)» tidligere denne uka, er dramatisk grøftedisco på sitt aller beste. Resten av «Naken i paradis»-låtene skal kunne høres 21. januar 2022.

– Simon WintherBrimheim – «hey amanda»

«hey amanda» er en nydelig påminnelse om hvor intense og viktige følelser som er involvert i vennskap, formidlet gjennom varm og fengende gitarpop. Dansk-færøyske Brimheim slipper albumet can’t hate myself into a different shape i slutten av januar, og dette er et album alle burde få med seg!

– Simon Winther

 

Horsegirl – «Billy»

Fuzzy og shoegaze-aktig pop som treffer alle de riktige punktene fra det unge Chicago-baserte bandet Horsegirl. Dette er bare trioens fjerde singel, men historien om den fiksjonelle karakteren Billy er så stilsikker og kul og fin at man skulle tro de ikke hadde gjort noe annet enn å skrive låter sammen hele livet.

– Simon Winther

 

Angelo Reira – «Tunnel Visjon»

G-Husets Angelo Reira leverer alltid, og den synthdrevne «Tunnel Visjon» er intet unntak. Bergensrapperen leverer en fengende, tung og cinematisk låt, produsert av selveste Hkon. Sammen med den forrige singelen «Miami» har dette blitt en sterk høst for Angelo Reira, og forhåpentligvis er det et større prosjekt på vei!

– Simon Winther

 

Jenny Zett – «Naked»

Oslobaserte Jenny Zett er ute med en ny singel, «Naked». Låten finter med uttrykket i starten, og begynner akustisk, nakent, før den går over i et svevende, altoppslukende klimaks som til slutt lander igjen i det sårbare landskapet. Dette er en skikkelig høstlåt, og som artisten skriver selv om låten er den veldig egnet til ettertenksomme turer. Ta en lytt til denne neste gang du er ute og trør, og går runder med deg selv! 

– Emil Fjeldavli

 

Sjekk ut A- og B-lista på Spotify også!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte