Semesterets siste liste!

Hammok
Foto: Hammok

 

Vi har kommet til veis ende for dette semesteret. Verdens eneste musikkredaksjon har for siste gang i år laget en liste med bare FET musikk til dere! På ukens liste finner du ferske låter fra artister som Selmer, BAKSETE, Skvadron og Robert Glasper!

 

Hilja – «FLINK»

Etter å ha kost oss en stund med singlene «SINT» og «STERK» har Oslo-artist Hilja endelig sluppet en ny EP, SINT PIKE. Låta «FLINK» er det første sporet på EP-en og starter som en fengende poplåt, men som etterhvert bygges opp og eksploderer rocka i det jeg tolker som en protest mot “flink-pike-syndromet”. Det oppleves gjennom de andre låtene også, da Hilja tar opp personlige kamper i poetiske og aktuelle tekster.

– Sara Visel

 

Selmer – «Miss Me» (feat. Jez_ebel)

Indiepoppens norske powerhouse, 777 Music, klinker til igjen, denne gangen i form av Oslo-artisten Selmer sin nyeste låt “Miss Me”. På denne melankolske kjærlighetsvisen har han fått med seg JEZ_EBEL for å koke i hop en genialt konstruert poplåt. Elementer fra bossa nova, jazz, elektronisk musikk og mer var ikke det jeg forventet da jeg først hørte låta, men det er absolutt velkomment når låta er så bra som den er. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Evig Ferie – «Lang og kjedelig sang»

Den nye låta til Evig Ferie kan beskrives med mange adjektiver, men jeg må personlig innrømme at jeg er uenig i deres valg av “lang” og "kjedelig". Låta byr på alt det man kan ønske seg i en Evig Ferie-utgivelse, med drømmende chorusgitarer, 80-talls synther og generell en god følelse gjennom hele. En vokalproduksjon som henter inspirasjon fra postpunk-bølgen med band som Molchat Doma og Soviet Soviet binder det hele sammen til en suksessfull utgivelse for Evig Ferie.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Hammok – «Wannabe (Billboard No.1)»

Det norske hardcore bandet Hammok, som skrives med bare k på slutten og ikke må forveksles med bandet Hammock med c og k, har akkurat gitt ut en dobbel-singel. «H.F.D x Wannabe (Billboard No. 1)» skal representere bandets visjon for hardcore-sjangerens fortsettelse. «Wannabe (Billboard No. 1)» viser den mer melodiøse siden til Hammok, samtidig som den er energisk og bråkete, noe Hammok får til jævla bra.

– Simone Timonen

 

Lings – «Se deg»

Lings har tidligere jobbet som produsent for artister som Pasha og Linni, og er nå ute med sin første EP. Der finner vi blant annet låta «Se Deg», som er en kreativt skrevet og produsert fusion mellom tradisjonell gitarpop og jazz. Det første som griper deg i det du hører låta er en unik og stilig trommegroove som man ikke forventer av en poplåt, men som likevel fungerer kjempebra. Låta ender også med en jazzet solo, akkompagnert av eteriske synther og pads, og det hele er bare jevnt over skikkelig bra. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Joy to the world – «Robert Glasper» (feat. Alex Isley)

Pianist Robert Glaspers cover av juleklassikeren «Joy to the world» er akkurat slik man forventer. Låta befinner seg i krysningspunktet mellom tacky og smakfullt, og sounden er helt glætt neo-soul. Det er kun teksten som er julete, og det er så morsomt gjort at den fortjener å stå på lista.

– Johannes Gartland

 

Nina Nesbitt – «Christmas Time Again»

Den halvt svenske popartisten fra Skottland, Nina Nesbitt, startet å gi ut musikk for et tiår siden. Hun har nå laget en julelåt som er ny og forfriskende, treffer på følelsene, som klirrer med bjeller og gir et lite dryss med julemagi. Det er altså juletid igjen med låta «Christmas Time Again». 

– Simone Timonen

 

BAKSETE – «Kløver» (feat. Kaybeo)

En ny bølge med unge talenter tar Norge med storm, og former den nye hiphop renessansen. Med obskure referanser og flittig sample-bruk evner både BAKSETE og Kaybeo å ta del i dette med låta «Kløver». De unge artistene skyller over beaten med et tempo som minner om GK-ultra, og leverer en låt som forlater deg sulten på mer. Ta det helt med ro, for skiva Bølgelengde er ute nå.

– August Solli Middelkoop

 

Flavør, Hantropa – «NIGHTWISH»

Er det en sjanger som virkelig blomstrer i vårt ganske land om dagen er det ingen tvil om at det er hiphopen, sørget for av blant annet artister som Flavør og Hantropa. «Nightwish» er den tredje utgivelsen til Flavør og er et perfekt eksempel på dette. Satt sammen av en eksemplarisk produksjon med kreativ sampleflipping og fantastisk groove er det ingen tvil om at norsk hiphop er i trygge hender i årene fremover. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Olav Wöllo – «Barn Swallows»

Etter å ikke ha gitt ut egen musikk siden 2007 er Bergensbaserte Olav Wöllo ute med sitt første soloalbum. På albumet finner vi låta «Barn Swallows», som er en hyllest til plassen Wöllo elsker, og kontrast til alt det motsatte. Det er en behagelig, vakker, melodiøs låt, med en herlig og rolig vokal, som likevel setter et skikkelig trøkk i deg.

– Simone Timonen

 

 

YMIR, Skylark – «Fatal Faith»

Det som tilsynelatende virker som en vanlig og kjedelig EDM/poplåt viser seg å være så utrolig mye mer i låta «Fatal Faith», samarbeidsprosjektet til YMIR og Skylark. I det man får lyst til å skru av, gjør låta en helomvending inn i en ekstrem drum- and bass-verden, og man blir totalt revet med. Denne låta har alt man ønsker seg fra sjangeren og mer til.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Marte Eberson – «That Day In December»

Norske Marte Eberson har allerede sluppet et fullverdig og nydelig album i år, men på tampen av året kommer hun også med singelen «That Day In December». Dette er en nydelig pianolåt med Ebersons vokal på et helt annet nivå enn tidligere. Den er himmelsk og sårbart, og det blir en melankolsk, men også varmende låt som er god å ha med seg inn i desemberkulda.

– Simone Timonen

 

Cuco – «Edith»

Cuco presenterer igjen en atmosfærisk og drømmende indiepop på sitt aller beste, på den nye EP-en Hitchhiker. Her klarer han å holde på sitt ikoniske lydbilde samtidig som han utvikler lyden sin i en retning som minner om artister som Boy Pablo, Her’s, og Banes World. “Edith” er en vakker kjærlighetsballade som i kjent Cuco-stil hører hjemme på enhver “late night drive vibes✨”-spilleliste (ment på beste måte).

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Skvadron – «Peptalk»

Et prakteksempel på hva vi får fra norsk rock når den er på sitt beste, kommer fra bandet Skvadron med den nye singelen «Peptalk». Vi snakker skikkelig groovy groove, solide seige riff, og ekstremt fengende tekst!

– Simone Timonen

 

Atari – «Get By»

Et kjent navn på denne lista gjør enda en opptreden, denne gangen med låta «Get By». Jeg klarer ikke annet enn å beundre Atari sin utrolige evne til å kombinere sjangere som RnB, neo-soul, indiepop og til og med hiphop. Man går alltid inn i en Atari-låt med utgangspunktet at man skal få høre mesterlig utført musikalitet fra hele bandet, og likevel blir man alltid overrasket over hvor bra det er. Med andre ord, hør deres nye skive, Sweet & Sour.

– Johan Kalvsjøhagen

 

GOATMILKER – «Black Grass»

Bergensbandet GOATMILKER har sluppet sin første singel. De startet allerede i år, som to medlemmer, og avslutter året med dobbelt antall. Med inspirasjon fra store navn innenfor rock- og musikkverdenen generelt er første singel også en herlig smakebit på reisen bandet nå legger ut på. «Black Grass» er rett og slett spicy rock. Den er spennende og fengende, og det gledes til det kommer mer fra denne gjengen!

– Simone Timonen

 

Uggen Form – «Viktig Info (Mieko)»

Også nord i landet produseres det spretten hiphop, denne gangen fra gruppa Uggen Form. «Viktig Info (Mieko)» er enlåt som henter samples fra de mest kreative plassene, og som virkelig mestrer balansen mellom å ta og å gi plass. For selv om ordene som serveres her gjøres på mesterlig vis, er det virkelig beaten som får denne låta til å skinne. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Bye Lila – «A Part Of You»

Vokal- og piano-duoen Bye Lila har sluppet sitt første album And Then Summer Came, og stiller med poetisk lyrikk og herlig samspill med et friskt og nytt uttrykk i den norske jazzscenen. «A Part Of You» er åpningslåta og er en god representativ intro til sounden på albumet. Duoen lever stort sett rolig, men likevel veldig levende musikk. Bye Lila består av Liv Andrea Hauge på piano og Lisbeth-Anita Grimsø Olsen på vokal I tillegg har de på albumet fått med seg selveste Arctic Philharmonic på en versjon av låta «The Quiet Breath Of Winter» som de slapp uka før albumet.

– Sara Visel

 

The Smile – «Wall Of Eyes»

Når Radiohead ikke slipper musikk kan man trøste seg med at “Radiohead-lite” gjør det, altså The Smile. Bandet som består av to tredjedeler Radiohead-medlemmer, har sluppet låta «Wall Of Eyes», en alt-pop ballade som høres ut som noe fra en In Rainbows B Sides, ment på best mulig måte. Er du allerede glad i Radiohead er det ingen grunn til å ikke sjekke ut denne. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Lemaitre – «In Your Mind»

Den norske superduoen Lemaitre er aktuell med en ny singel. Denne gangen har de skrevet låta med Didrik Thulin fra Ka2, Jerry Folk og Bearson, mens Coucheron har stått for produksjonen. Det høres at gjengen har kost seg med å lage denne, for «In Your Mind» har blitt en banger av en låt. Noen av stikkordene er leken vokalmanipulasjon, drivende gitarplucks, kraftige synther og et kick som får det til å pumpe ekstra i elektronikahjertet mitt. Dette er en låt som unektelig får det til å rykke i dansefoten, og jeg gleder meg masse til å høre denne live!

 – Martin Holst Lindheim 

 

Alea – «Carried Away»

Det ferske poprock-bandet fra Trondheim, Alea, er ute med sin første singel, «Carried Away». En vakker pianoballade med kraftig og emosjonell vokal, komplimentert av fyldige koringer. Etter å ha gjort deg komfortabel tar låta steget videre inn i en ordentlig blues-rock tirade med orgelspill og gitarsolo som kunne vært plukket rett ut fra en ZZ Top-låt. Det gledes til å høre mer fra dette bandet i årene fremover.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Augustine – «For The Moment»

Svenske Augustine fikk velfortjent ros for albumet Weeks Above The Earth i forfjor, som blant annet resulterte i en Grammis-nominasjon i klassen årets beste album. Nå er Fredrik Gustavsson, som han egentlig heter, aktuell med nytt album, der «For The Moment» er en av de ferske låtene. Og for en deilig låt dette er! Ved å kombinere svevende synther, lofi-trommer og fløyelsmyk bass har Gustavsson skapt sin egen unike sound som er veldig behagelig å høre på. Heller ikke bruken av falsett oppleves som irriterende, men glir rett inn i dette musikalske landskapet. Det er bare å glede seg til konserten i Oslo i februar! 

– Martin Holst Lindheim

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Basement Jaxx, 100 gecs – «where’s my head at _»

Når Basement Jaxx og 100 gecs gir ut låt i lag kan man ikke forvente annet enn “lyden av gen z”. Nettopp dette har de fått til i smeltedigelen av sjangere som punk, hyperpop, hiphop og trap, nemlig deres nyeste låt «where’s my head at _». Synther hentet rett ut i fra hardstyle og phonk og forvrengt 808-bass som får øynene dine til å føles som de spretter ut er bare noe av det denne godbiten av en låt har å by på.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Dina Ögon – «Det läcker»

I år tok det svenske superbandet Dina Ögon den norske festivalsommeren med storm, og begeistret med albumet Oas. Etter den tid har de gjort alt annet enn å hvile på sine laurbær, for singlene som leder opp mot tredjealbumet har allerede meldt sin ankomst. Og den nyeste er lekker! «Det läcker» er en av bandets mest groovy og dansbare låter så langt, drevet frem av en strålende basslinje med vokalist Anna Ahnlunds særegne, klangfulle vokal flytende på toppen. Jeg sitter klar når albumet slippes i februar, det burde du og!

– Simon Torsvik Thingnes

 

Kulturmelk – «Just A Someone»

Leter man i den norske indie-undergrunnen, kommer man fort over bandet Kulturmelk. På deres nyeste låt, «Just A Someone», blander de elegant elementer av tradisjonell rock, folk/americana og indie, både i rockens og poppens betydning av ordet. Vakre og unike harmonier og klanger, samt en avslutning preget av støyrock og gripende utfoldelse i en verden av lyddesign. Alt i alt en flott ny utgivelse fra bandet med det mest “indieband-navnet” noensinne.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte