SIBIIR: Barnehage om da'n, metallband om kvelden

Foto: Mads Tveraaen

Hvar har skjedd siden sist?
- Ja, det er jo faktisk blitt tre år siden vi besøkte dere sist. Da var vi her under UKA og hadde akkurat sluppet en 7", den første 7"ern vår og jeg husker at vi pratet om hva som skulle skje framover. Da tenkte vi, jaaa vi skal kanskje spille inn en skive og kanskje det hadde vært kult å spille på noen festivaler. Dette har vi gjort nå. Og nå er vi her for å spille på Klubben.

Jeg mener dere er blitt én av de store bandene på plateselskapet "Fysisk Format" og vi har nok spilt alle låtene deres. Tobias så dere på Fysisk Fest i sommer og Lukas på Tons Of Rock.
- Jeg håper du så oss i år og ikke i fjor. I fjor da vi spilte Tons Of Rock blåste vi bort, haha. Vi skulle spille på en scene på toppen av festningen, men i Halden så blåser det ofte mye, så konserten ble avlyst på grunn av vind. Det var ikke trygt å stå på den scenen, så i år var den scenen borte.

Dere har gitt ut en skive i 2016. Hvordan har utviklingen i musikken vært fra den første 7"ern og frem til nå?
- Da vi ga ut 7"ern hadde vi på en måte bare to låter vi var fornøyde med og som vi følte var gode nok til å spilles live. Vi gjorde alt selv først og ga ut ting digitalt. Så ble vi oppdaget av Discipline Media og da fikk vi det ut fysisk. Deretter kom det en del gigs og vi fikk litt momentum. Da må man jo gi ut plate. Si vi lagde ti låter som vi var fornøyde med.

Hva skjer med livene deres utenfor bandet?
- Alle fem av oss jobber hundre prosent, så bandet er en hobby sånn sett. Ingen av oss jobber med musikk. Det er barnehagelærer og kommunikasjonsrådgiver og andre ting. Relativt streite kontorjobber egentlig. Det er ganske vanlig for band å jobbe i barnehage. Det er en jobb du slipper å ta med deg hjem. Det eneste du tar med deg hjem er sykdommer.

Brygger dere på noe ny musikk?
- Ja, vi gjør jo det. Vi spiller to nye låter på konserten i dag. Så skal jeg ikke gi deg noe tidspunkt, men vi jobber med en ny plate. De nye låtene er roligere og seigere enn de andre vi har. Vi har ikke fått noe navn på låtene enda, så foreløpig heter de "Ny 1" og "Ny 2".

Hvordan vil du beskrive deres egen musikk?
- Vi kommer jo alle fra hardcoreaktige band. Og så har vi alltid pratet om å lage noe metall sammen. Så vi er vel en krysning mellom hardcore og metall. Det er litt groove i låtene våre og vi har trøkken fra hardcore som blander seg med tyngre riff. Blackened hardcore kan du kalle det.

Foto: Foto.samfundet.no

Tekst: Åsmund Høeg

 

Radiosendinga med SIBIIR kan du høre i Blyforgiftnings sending fra 09.10.18(Sendinga under)

Blyforgiftning er Radio Revolts program for metall, hardrock og all annen musikk som sparker.

Du hører det hver tirsdag klokka 18.00.

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte