Slik skal Elon Musk sende mennesker til Mars!

SpaceX CEO Elon Musk viste tirsdag 27.09 fram Marsfartøyet: et romskip med hensikt å sende de første menneskelige kolonistene til Mars. Romskipet skal skytes opp fra jorden med et hjelpefartøy, for så å reise resten av turen til den røde planeten på egenhånd.

Det første romskipet skal få navnet “Heart of Gold,” en referanse til Douglas Adam sin film Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Planen er å sende rundt 100 mennesker per tur, men målet er til slutt å klare 200 eller mer for å gjøre prisen per person billigere. Turen kan ta fra 80 til 150 dager avhengig av året man reiser, menSpaceX håper å klare turen på bare 30 dager i fremtiden.

Marsfartøyet vil være gjenbrukbart og romskipet vil tankes når det ligger i bane rundt jorden. Dette er viktig da påfylling av drivstoff i bane gjør reisen mye billigere og derfor enklere å utføre. På samme måte er det ineffektivt å ta med drivstoff for tilbaketuren. Ideelt sett vil et team bygge en drivstoffabrikk på Mars og klare hjemturen på den måten (dette er angivelig mulig grunnet naturlige resurser på planeten.)

En reise vil fungere på følgende måte: først vil romskipet skytes opp fra platform 39A, som utvikles på Kennedy Space Center i Florida. Ved oppskytningen vil hjelperaketten ha 127,800 kilonewton med kraft. Så vil romskipet og hjelperaketten separeres.

Romskipet drar ut i bane rundt jorden og hjelperaketten vil lande tilbake på jorden etter omtrent 20 minutter. Hjelperaketten vil lande på en oppskytingsplattform og vil lastes med en drivstofftank. Hjelperaketten vil nå frakte drivstoff ut i bane for å fylle på romskipet. Dette vil gjenta seg 3 til 5 ganger, helt til romskipet er fullt.

Til slutt begynner ferden mot Mars. For å gjøre reisen mer underholdende for mannskapet sier Musk at det skal være filmer, nullgravitasjons-leker, spill og en restaurant ombord.

Når det kommer til Mars vil fartøyet lande på overflaten ved hjelp av rakettmotorer. Mannskapet vil bruke fartøyet og utstyr som har blitt fraktet på forhånd til å sette opp en langvarig koloni. Med 20 til 50 turer årlig vil det ta 40 til 100 år å sette i gang en fullstendig bærekraftig sivilisasjon med en million mennesker på Mars, sier Musk.

Hør mer om dette og hvilke problemer SpaceX vil møte i Garasjen, her!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte