Sløtface om Moria, 1970-tallet og verdensherredømme

Slutface på Samfundet forrige helg
Tekst: Astrid Midtun.                         Foto: foto.samfundet.no.

Moshpit og crowdsurfing er byttet ut med bordservering og sittekonsert for det energiske punkbandet fra Stavanger. Sløtface besøker Nesten Helg for å slå av en prat i anledning konsert i Storsalen og sin mest nedstrippede turné så langt: «Sløtface Slumber Tour.» 

De har spilt for skolestreikere live på Facebook i april, gitt overskuddet fra en konsert til Antirasistisk senter i juni og skriver feministiske tekster. Bandet er likevel opptatt av å bruke plattformen sin til å prate om saker de brenner for, heller enn musikktekniske greier og kjærlighetslivet.

-- Det er viktig for oss at vi ikke er et band som kommer på radio bare for å snakke om hvilke gitarer vi spiller på. Det synes vi er uinteressant.

-- Vi mener mye, men det er ikke akkurat superkontroversielle ting. Jeg tror det er meninger som de fleste på vår alder allerede står innenfor, svarer gitarist Tor-Arne Vikingstad.   

-- Skulle dere noen gang ønske at dere hadde rom til å være mer kontroversielle? Har dere en mening dere har lyst å ytre?

-- Lasse har et brennende hat for zoom. Meget kontroversielt, sier trommis Henrik Håland.

-- Legg ned internett! Ja, det tror jeg at hadde vært for det bedre, sier bassist Lasse Lokøy.

Vi spør dem om hva de hadde gjort om de var verdensherskere for en dag.

-- Nå? Moria. Starta der, fiksa det med en gang. Så kan vi begynne med andre ting, sier gitarist Tor-Arne Vikingstad.

Selv om Sløtface helst vil legge ned Internett, og bassisten Lasse Lokøy er innehaver av en retro hockeysveis, trives de godt med å være punkband i 2020. 

-- Jeg synes det er teit med folk som sier at de heller ville levd på 70-tallet, fordi folk demonstrerte og det var fri kjærlighet. Om du har lyst på det kan du bare gjøre det selv, du trenger ikke reise tilbake i tid, mener Vikingstad.

-- Det føles ut som en dårlig unnskyldning for å ikke gjøre noe, man blander nostalgi med tiden en faktisk lever i. Denne kronikken for Dag og Tid skal jeg skrive backstage, lover Lokøy. 

Har du lyst til å vite mer om Sløtface erfaring med sovepiller og stagediving? Hør hele intervjuet i siste episode av Nesten helg. 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte