Spillpsyke tilstander


Foto: Vilde Charlotte Jacobsen

Hva er sammenhengen mellom spill og psykologi?

Vi i Nerdeprat var psykt nysgjerrige på dette, og tok derfor et dypdykk inn i temaet. Hva er det med spill som gjør oss så oppslukte? Hvorfor velger noen World of Warcraft fremfor kjæreste? Blir vi voldelige av å spille? I episode #087 "Spillenes psykologi" snakker vi blant annet om representasjon av psykiske lidelser, spillavhengighet og hvordan spill kan brukes på en mer konstruktiv måte i hverdagen.

Spill tilbyr en unik plattform for engasjerende og involverende historiefortelling, men underholdningsaspektet kan fort redusere virkelighet til skadelige stereotyper. Ukas spillanmeldelse av Hellblade: Senuas Sacrifice gir derimot et eksempel på hvordan psykose kan fremstilles på en gripende, men realistisk måte. Spill kan aldri gi et komplett bilde av hvordan det er å leve med psykiske lidelser, men dersom det gjøres rett kan de bli viktige verktøy for å fremme empati og forståelse framfor stigma.

Nerdeprat er radioprogrammet for deg som elsker å spille. Vi sender live hver torsdag fra kl. 17:00 - 19:00 på Radio Revolt. 

Hør mer om spill og psykologi i Nerdeprats sending fra 20.09.18:


Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte